Anime kerekasztal 2019 nyár: Történelmi események az animékben

És akkor a következő kerekasztalt, a nyárit is közzéteszem itt. Viszont ehhez a videó alatt pár gondolatot befűzök azért.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=922yvF6nJpk&w=560&h=315]

  1. Őszintén szólva (és ezt a többieknek is mondtam a végén a „stábárokban”, hogy először nem sok reményem volt ahhoz fűződően, hogy a KyoAnival/nál történtek miatt bele fogunk-e férni rendesen az időbe, de sikerült erre rácáfolni, szóval boldog vagyok. Történt ugyanis, hogy tavasszal a végén Máté és Acheron mondandója alatt háromszor is ránk kellett szólni (egyre komolyabban), hogy most már zárjuk rövidre. Itt elég volt egyszer, és így is, amit szerettünk volna, azt lefedtük.
  2. Nyilván korántsem az összes összeszedett címet került ki a diára, hiszen, mint el is hangzik, az egy oldal dokumentumot segítséggel sikerült a triplájára növelnem csak címekkel. (Kútfőből is ment volna, de sok esetben kívántam valami különlegesebbet is beletenni, amit mondjuk nem ismerek, nem láttam, egyeseket pedig megvitatni, hogy az mennyire tekintsük annak. Illetve olyan korszakokat, amikről talicskaszám érkeznek sorozatok, direkt kihagytam – mint. pl. a Sengoku-kor.) Ha igény leghaloványabb esélye is mutatkozik rá, a listát (némi kiegészítéssel) közzétehetem a megjegyzéseimmel.
  3. Kivételesen megint beöltözötten jelentem meg, és bár Hanama megjegyezte, hogy gyakorlatilag modern történelmi, magához az öltözékemhez nem fűztem semmit, azon kívül, hogy „hát, hidegháború”. Most pótlom ezt a hiányosságot, akkor annyira nem volt releváns, hogy bedobjam pontosan. Az öltözék a német szövetségi véderőnek, a Bundeswehrnek nagyjából kezdeti időszaka, első 10 éve. Maga az egység, amelyiket meg kívántam idézni vele a Fernspähtruppe, a véderőnek mélységi felderítői, amelyet 2008-ban megszüntettek.
  4. Ehhez kapcsolódóan, de már külön jegyzem meg, hogy nem teljes és nem is sikerült pontosan visszaadni.
    – Amik valóban a Bundeswehr által a hidegháború során használt elemek: a berettsapka és rajta a sapkarózsa, illetve a zubbony és a nadrág.
    – Viszont ami teljesen új rajta az az öv és a pisztolytáska.
    – Teljesen máshonnan van a bakancs (az egyszerű civil), mert egy német katonai surranó beszerzésére már nem futotta készlethiány miatt, egy magyarral meg nem akartam kiváltani.
    – A névtábla is új, viszont az a Magyar Honvédségnek megfelelő változat.
    – Ezen kívül nincs más rajta, semmilyen rangjelzés vagy gallértükör, elkerülendő a jogi problémákat illetéktelen rangjelzés viselete miatt.
    – A fegyverzetből pedig semmi sem valósult meg mellékesen: a pisztolytáskában egy M1911 Colt replika csücsült, amit azontúl, hogy amerikai fegyver, a németek sose rendszeresítették. A hitelességért egy Walther P1 kellett volna lennie nálam, és gondolkodtam egy HK G3A4-esen is, mint főfegyver, de az önmagában annyiba került volna, mint az összes holmim együtt, amiben megjelentem…
Oszd meg másokkal is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük