Reiuji Utsuho Monitoring System 1.00a

Pár óra programozás, grafikai munkálat – s az eredmény.
Gondoltam engedek kicsit az informatikus hajlamaimnak és kockulok (igaz, mikor nem). Mivel játszani már inkább online/multiplayer játékokkal játszom (Madoka Magica Online – ha nem szakadna meg rendszeresen a szerverrel a kapcsolat; Jade Dynasty: Legacy Online, S.T.A.L.K.E.R. – Call of Pripyat, Touhou Hisoutensoku [12.3], Stronghold: Kingdoms), a Skyrim is csak azért van fent, mert várja a Dawnguard kiegészítőt, hogy hozzátoljam… Így maradt a programozás. Azonban mivel a honlapprojektünket befagyasztottuk, újat kezdtünk, ami még erősen csak egy felcicomázandó gerinc… így maradt a customizáció.
Elsőnek leváltottam a háttérképem, hogy passzoljon a leendő új Rainmeter skinhez. Mivel a felhasználható terület elég szűkös, viszont több tervem is volt a dologra, mit akarok beépíteni, ezeknek viszont csak egy része valósulhatott meg (hála a pluginok rossz visszaadott értékeinek). Így most megosztom veletek az 1.00a verziójú Reiuji Utsuho Monitoring Systemet.
Mit tud a dolog?
 • 4 HDD-t vagy partíciót ellenőrizni, mennyi üres helyed van. A csúszkákon ezt világosabb színekkel mutatja.
 • Processzor, memória, swap memória használatot százalékosan ellenőrizni.
 • Netforgalmat figyelni.
 • Akinek gondja van, hogy sose tudja a dinamikus IP-címét, akkor azt is kiírja.
 • Beépített óra és dátumjelzés. Kiváltható vele a tálcán annak a helye.
 • Egyelőre csak WinAMP vezérlés, hallgatott szám kiírása, haladás mutató számmal és vertikálisan töltődő csúszkával.

Igény (és lehetőség) szerint bővülhet még:
 • Processzor-hőmérséklet figyelése (a pluginok erre notóriusan 0°C-t mutattak, ami kizárt dolog)
 • aimp, foobar2000, iTunes és Windows Media Player vezérelhetőség
Oszd meg másokkal is:

3 thoughts on “Reiuji Utsuho Monitoring System 1.00a

 1. Anno nagyon érdekelt a weblapszerkesztés, amit igazi rookie módra még frontpageben kezdtem el. =) Aztán elkezdtem szépen magamtól bővítgetni, módosítgatni a lapot, hol saját kútfőből, hol tuttorialokból. Igaz mai szemmel egy rakás fölösleges kód, hiba van benne, de akkor már annak is örültem, ha valami úgy mutatott, működött feltöltés után, ahogy én azt elképzeltem. =)

  Anno imádtam még pályákat szerkesztgetni, persze a dolog vizuális része mindig jobban érdekelt. Scriptekből jórészt csak a legszükségesebbeket használtam, 1-2 bonyolultabb volt csak.

  Talán a Mugen volt az első olyan kihívás, ahol a program részen jóval többet kellett dolgoznom, mire megértettem az egyes összefüggéseket, mint a látványon, ami csak esztétikai jelleggel bírt.

  Sikerélmény megérteni az összefüggéseket, átlátni a rendszert, hogy mi-mire hat, de igazán akkor jó ez, amikor hozzá jön a látvány és hangok is. Úgy lesz teljes az élmény. =)

  Neten magam se tudom, mikor játszottam utoljára. Valahogy az egyedül, gondtalanul kalandozás mindig jobban vonzott. A multi nálam máig olyan, hogy haverokkal élvezem igazán. Utálom, amikor belépek, aztán bumm, máris olyanokkal tesz össze, akik a nap 24 órájából, ha tehetnék 25-ben ezt nyomnák. Rohannak előre, mert már betéve ismernek mindent, leölnek mindent, felszednek mindent, aztán lecsesznek, hogy mit szöszmötölsz már? Ha ellened van, akkor meg jobb esetben csak megöl, rosszabb esetben meg is szívat, valamilyen módon.

 2. Én Publisherben és Wordben kezdtem (a 97-es adta még jól a lehetőségét), majd Dreamweaverben folytattam. Aztán jegyzettömbre szoktam, majd végül Notepad++-ra, ami a webelést illeti. De most már szinte mindent abban írok. Még a Pascalt is abban tettem xD

  Amúgy rendszerint mintákból tolom, amit saját kútfővel alakítok újabbra, s gyakorlatban próbálom elsajátítani a scripteket, mint sem elméletben, hogy megtanulom, hogy ez erre, az meg arra való.

  Pályákat meg max. Age of Empires 1-2-ben csináltam. De inkább csak játszottam, azt jobban élveztem. Multizást valahol a WoW-val kezdtem el, de ráuntam hamar. Aztán Battlefield 2, ahol kirúgtak a szerverről, mert túl jó voltam a többiekhez képest a taktikázásommal. Utána jöttek a próbálkozások más MMO-kkal, mint a Pandora Saga, ami végül nem jött be igazán. Aztán kipróbáltam pár Perfect Worlöset, most a Jade Dynasty: Legacy-nál állapodtam meg, meg a Blade & Soulnál. Multiban mostanság S.T.A.L.K.E.R. – Call of Pripjaty megy Hamachin át haverokkal. A suliban ez még CS-ben és COD2-ben nyilvánult meg.

 3. Amíg nem volt net, addig én is wordben próbálkoztam, utána lett már ha jó emlékszem az XP-s verzióban frontpage, ami akkor nagy segítség volt. Utána persze a módosítgatáshoz már sokszor simán jegyzettömböt használtam, hisz sok dolgot, pláne ami hivatkozásból volt elérhető, azt nem is lehetett ugye grafikusan beszúrni.

  Pályakészítést az én is az AoE 1-2vel kezdtem, na meg a StraCraftal. Utána jöttek a komolyabbak, mint az Unreal editor UT 2003-2004 motoros játékokhoz, na meg a régi Half-Lifeokhoz készült Valve Hammer editor. Utóbbiban hoztam össze ezt: http://www.youtube.com/watch?v=shm1Z1mVCos

  Mugen már jóval bonyolultabb volt ezeknél, hisz ott például AI-t kell tudni írni command fájlba, bizonyos bonyolultabb, helper alapú látványelemekhez pedig függvényeket kell használni, változókkal, és a többi.

  Online anno az SW Galaxies vonzott, amikor még netem se volt. Aztán persze jött a WoW, és a műfaj nagyon hamar elvesztette a varázsát számomra. Battlefieldből csak 1942-őt és a Vietnamot nyomtam huzamosabb ideig, a 2 már nem tetszett. Suliban CS mellett nálunk HL, Q3, UT volt a nyerő. =) Illetve volt Duke 3d, Doom 2 is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük