2015 top 5 legrosszabb animéje

000023

„Most komolyan, hová lett a január?” (Éjjeli Vakond)

Nem véletlen az idézet, most nekem nem volt lehetőségem, még kevésbé kedvem írni valami bejegyzést, vagy egyáltalán lezárni ezt a szériát. Hát most itt van az az 5 cím, amitől a legrosszabb rosszullétek kerülgetek a tavalyi évben…

73682l5. Triage X

Annak idején a férfiálmok, -vágyak és fantáziák otromba megsértésének éreztem a Highschool of the Dead fanservice OVA-ját, úgy ennél is megvolt ez az érzés. Való igaz, hogy a Triage X eredeti alkotója dolgozott a HOTD-n, de míg ott el volt találva egy kellemes arány a zombikalipszis és a tőgyfesztivál közt, úgy ennél nem. Van egy orvosos alap, némi bérgyilkos körítéssel meg a tőgyfesztivál. Ezek hiába lettek egybegyúrva, mégsem tűnt teljesen koherensnek. De ez csak a kisebbik probléma, mert hát ecchi, ugyan mi ennek a célja? Hogy szórakoztasson. Ám ezt elérte? Nem, azontúl, hogy unalmas volt, még érdektelen is. A tőgyfesztivál? Ha épp nem ment tele a szemem csöccsel meg seggel, akkor elég átlagos és rémesen felejthető volt. Bár voltak még ilyen művek az idén, ahol egy gyufaskatulya lapjára ráfért a teljes történet (Asterisk, Rakudai Cavalry, Valkyrie Drive stb.), ami egyaránt fájdalmasan ostoba és szörnyű sorozat volt, mégis ezt választotta. Egy okból. Ez volt előbb.

69085l
4. Juuou Mujin no Fafnir

Avagy a sorozat, ami büszkén viselte magán a „klisé újrahasznosító” feliratú táblát. Gyakorlatilag benne van minden: világmegmentő tizenévesek, iskolai élet, ecchi, fanszőrvíz fanservice, gyerekkatonák, szupererő, mágia, szándékos önfeláldozás, túlerős ellenfél, gigászi mordályok… Csak az a baj, hogy külön-külön is láttunk már ezer meg egy ilyet, és ez sem különb azoktól egy fokkal sem. Ehhez még hozzávehetjük, hogy a történetnek nevezett valami is csigatempóban halad, majd egy pofátlan cliffhangerrel zárul. Szinte biztosra vehető, hogy csak az alapanyag promója volt a sorozat, semmi egyéb.

75103l
3. Bikini Warriors

Bevallom, az elején még volt egy kis reményem a sorozattal szemben, amit aztán a következő rész rögtön meg is gyilkolt kegyetlenül. Az első rész ugyanis azzal vett meg, hogy a szokásos MMO-baromságot vette elő, vagyis minél magasabb szintű a karakter, annál többet mutat a védőfelszerelése, erősebb a bikini páncélja. Erre tettek egy szép kis kikacsintást, kritikát, amit méltányoltam. ezt követően a sorozatnak a maradék értelme is végképp a sírba szállt. „Egypatronos humorbomba”.

75086l
2. Himouto! Umaru-chan

Személy szerint az első félperc, egy perc után a hányinger és kisebb undorroham kerülgetett a megvalósítástól. Bár istenítik a humora miatt vagy mert a lusta cseka kockák és otakuk görbe tükre. Az utóbbit nem is vitatom el tőle, de a humora inkább elhúzta a számat. Ehhez jött az élhetetlen szereplők: a kettős életet fenntartó húgi, és a bátyja, aki inkább tűrte, olykor kiszolgálta ebben, ahelyett, hogy egy sodrófával verte volna agyon az idióta, álszent húgát (akire egy 9gag „humorista” találóan az „undok patkány” jelzőt használta), aki még részint ki is használta ebben. Ez a kettő pont önmagában elég volt, hogy nagy szenvedősen végignézzem. Utána lelkületben napokig rosszabb voltam, mint egy házsártos vénember.

74765l
1. Vampire Holmes

Ezt a sorozatot eképp tudom összefoglalni nektek:

„MÉG MOST SEM ÉRTEM, HOGY MI A JÓ F*SZT NÉZTEM.”

Kicsit bővebben is azért. Alapvetően pár perc ritkán elég valami kifejtésére, elérésére, és ilyen volt a Pupa is, amely heti egy részes, öt perces horrorka volt, amely még egybevágva sem volt képes érdemi történetet felmutatni. A Vampire Holmes-ra is ugyanez elmondható, amihez hozzájön az olcsó, részletmentes cellshaded grafika, ami tovább rontja az élményt.

Oszd meg másokkal is:

9 thoughts on “2015 top 5 legrosszabb animéje

  1. Triage X: Én azért végig nézem majd és én is megfogalmazok róla egy véleményt. Sajnos én sem elégetem meg vele és dobtam a 7-8. résznél.
    Bikini Warrior : Nekem csak Busty Quest-nek hívom. Bikini páncél ,ehhez képest Albedo egy normális páncélt viselt .
    Juuou Mujin no Fafnir és Himouto! Umaru-chan: Nem láttam egyiket sem.
    Vámpír Sherlock …vagyis.. Vampire Holmes: Már a neve alapján nem számítottam jóra.
    Az AMP ellentétben itt jóval más volt egy kivételével.

    1. Láttam, bár én mondjuk árnyaltam (mint észrevehetted), hogy mi volt zsigerből rossz, csalódás, „meh”. A felhozataloddal nem tudok vitázni, mert a jónak írtak közül az Ore Monogatarit és az Overlordot, a rosszak közül a Hidan no Ariát és a Prison Schoolt nem néztem. 😀

  2. Ezekből kimaradtam (’15-ben amúgy sem néztem túl sok szezonost), viszont nálam a Charlotte lenne ilyen téren a rockbottom, ami egy inzultálás azok irányába, akik túl vannak már 5 animén.

    1. Nem inkább a 150 animén? 😀 Bár a 150-esek közt is van elég vakegér, aki úgy sztárol egy sorozatot, hogy fel se fogta azt.

  3. Ezek közül szerencsére csak Umaru-chant láttam, abból is csak az elő néhány részt. Az utolsó részekre változott valamit a főszereplők személyisége, vagy a sorozat végére is ennyire elviselhetetlenek maradtak?

    1. Sajnos, ez a sorozat azt hirdeti, hogy az ilyen személyiségvonások, cselekedetek, magaviselet helyes, sőt buksisimi jár érte. Így gyakorlatilag nem, ugyanolyan krumplik, mint előtte.

  4. Umaru-chan első kettő része poénosnak talán elment, utána csak elreklámozta magát híresebb termékekkel oszt csókolom. Hopp egy One Piece, hopp egy Bleach, hopp egy Dragon Ball, hopp egy SAO és ennyi volt egy rész. Baka to Test mellett ez a legtúlértékeltebb anime.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük