A személyi számom nem kéne?

A minap lettem figyelmes erre a gúgeles dologra, eddig is tudtam, hogy az újonnan regisztráltaknak telefonszám kell, kivéve az amcsiknak, de ez azért már kicsit sok nekem.

Shepard, te vagy az?

A gúgel lassan már minden tudni akar a felhasználóiról, a frászbúk szintúgy, úgy tűnik, hogy elfelejtették a régi mondásukat, hogy „ne légy gonosz„, mivel eddig is már milliárdokat kaszáltak az embereken, és ez sem elég, most el akarják adni a telefonszámokat is. Lassan már az interneten senki sem őrizheti meg az anonimitását? Ennyit a témáról, a rantomnak vége.

Oszd meg másokkal is:

6 thoughts on “A személyi számom nem kéne?

  1. A másik kérdés pedig az: Honnan fogja tudni, ki a betolakodó és ki nem? Bármilyen gépről beléphetek, az IP-m meg változik folyton, így honnan fogja kiszűrni a Google hogy én vagyok az aki belépett vagy egy vadidegen? Esetleg ha a mobilnettel elmegyek külföldre és roamingon vagyok, így végképp nem fogja tudni hogy most idegen vagy sem.
    Azért meg ne küldözgessen szemetet ha naponta többször törölgetném a leveleimet a sok beérkező szemetek miatt.
    Plusz amit hozzátennék: Hülyének nézik a legtöbb embert. Aki hülye, az megad magáról mindent.

  2. Áááh, igen… volt szerencsém fennakadni a csapat gmail fiókjánál egy ilyen védelmen, mert támadónak vélt. Miért? Mert eddig csak Ricz nézte, és az én belépésem új volt, így adhattam meg neki valami biztonsági jelszót. Ezt a telefonnal új szintre emelték, sőt a felhasználó adatainak veszélyeztetését is.

    „Azért meg ne küldözgessen szemetet ha naponta többször törölgetném a leveleimet a sok beérkező szemetek miatt.”
    Pedig szerintem előbb-utóbb az lesz a vége, hogy ezeket a telefonszámokat eladja valami reklámcégnek, akik személyre szabott ajánlatokat fognak neked tenni.

    „Plusz amit hozzátennék: Hülyének nézik a legtöbb embert. Aki hülye, az megad magáról mindent.”
    Véletlen nem az AA-n jártál? Ott mondanak ilyen okosságokat, hogy „úristen, meglátnak…”, ha ilyen témát hozok fel.

  3. „Véletlen nem az AA-n jártál? Ott mondanak ilyen okosságokat, hogy „úristen, meglátnak…”, ha ilyen témát hozok fel.”

    És az ilyen emberek azok akik nagy eséllyel kapnak számlát általuk nem elkövetett vásárlásokról 😀

  4. Én meglepődve tapasztaltam, hogy nem csak a google, hanem az otp is elkezdte ugyanezt (minden utaláskor küld egy sms-t, remélem, hogy az én számlámra), külön kellemes volt átmenni a bankba és aktualizálni a telefonszámomat, mert azt online nem lehetett.

    A google amúgyis rákérdez a számodra, gondolom az irritálta őket, hogy sokan regeltek újabb és újabb címeket, hogy más szolgáltatást is többszörösen vegyenek igénybe.

  5. „És az ilyen emberek azok akik nagy eséllyel kapnak számlát általuk nem elkövetett vásárlásokról :D”
    Feltétlenül, meg az ő cuccaikat lopják el, mert menőznek a drága cuccokkal, amit nagy nehezen megvettek.

  6. „Én meglepődve tapasztaltam, hogy nem csak a google, hanem az otp is elkezdte ugyanezt (minden utaláskor küld egy sms-t, remélem, hogy az én számlámra), külön kellemes volt átmenni a bankba és aktualizálni a telefonszámomat, mert azt online nem lehetett.”
    Valahol szerintem ezt meg is lehet érteni, manapság a netbankinghoz ez egyfajta plusz biztonsági szolgáltatás, mert elég valószínűtlen, hogy egyszerre törik fel a fiókod meg lopják el a telefonod, legalábbis a második már fizikai rablás, és a legtöbb cracker nem menne odáig.

    „A google amúgyis rákérdez a számodra, gondolom az irritálta őket, hogy sokan regeltek újabb és újabb címeket, hogy más szolgáltatást is többszörösen vegyenek igénybe.”
    Vagy egyszerűen még több infót akarnak, amit el lehet adni, eddig se tiltotta semmi, hogy több fiókon dolgoztál egyszerre, valszeg ezután se fogja, mert abból kurva nagy botrány lenne…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük