AA-s reakció a 8.7 földrengésre

Ricz kollégámmal kitaláltuk: a következő cikkelyünkben felmérjük „melyikünk a gorombább”. Vagyis a mostani Japán helyzet keltette visszhang nyomán ragelünk egy barátságosat. 😀

Nos, mielőtt bármit is írnék, leszögezem, hogy mélyen együttérzek a katasztrófa áldozataival, de amit egyes felhasználók az AnimeAddicts oldalán művelnek, az felháborít.

Megint kezdődik a „korláttörvénynél” jól megismert tömeghiszti, de ez egy fokkal ennél rosszabb, mert itt már egyesek világvégét vizionálnak meg Ika-Musume támadását (nem csalódtam benned Zwill!), a hülyeséget félretéve, hol voltak ezek a hangok, mikor mondjuk a vörösiszap-katasztrófa történt picur hazánkban? Az nem fontos, mert az itt van? Arra bezzeg nem volt külön topik és ekkora aggódás. Komolyan, ez azért nagyon ciki, látszik, hogy kinek és mi a fontos. Szégyellje magát, akinek fontosabb Japán, mint a saját hazája, nem vagyok nagy hazafi, de azért ez már nekem is sok!

Ha jól érzem, akkor mindenki félti a napi animu adagját, mivel másra nem tudok gondolni, de győzzetek meg, hogy tévedek, én nyitott vagyok az értelmes vitára.

A tudományos háttérre az eseményeknek, hogy Japán három lemez találkozásától, egy földtanilag aktív területen fekszik, szóval nem kellene meglepődni az ilyen földrengéseken, és mértek már ennél erősebbet, Ricztől tudom, hogy 1960-ban Chilében 9.5-ös földrengést is mértek már!

Gondolkodjon el azon mindenki, hogy ki és miért aggódik, hacsak a napi animutokat féltitek, akkor olyan emberek is vagytok, a világvégét sejtő embereknek meg üzenem, hogy „Bah, eddig már kettőt túléltünk, 2012 miért lenne más?”

Megjegyzés: még mielőtt valaki nekem esne, hogy megint az AA-t zaklatom, ez most nem igaz, egyszerűen az emberek reakcióján képedtem el…

Oszd meg másokkal is:

13 thoughts on “AA-s reakció a 8.7 földrengésre

 1. animutoka ?????アニメ, ejtése [anime], az „animation” szó rövidüléséből

 2. Köszönjük Emese! Hozzászólása hasznossága 0/10 pont!

  Ó, igen, és tudom, hogy mit jelent te okoskodó észkombájn.

 3. Én úgy vettem észre, hogy az animu elfogadott és gyakran használt változata az anime kifejezésnek. Még életemben nem láttam fennakadni senkit rajta. Amúgy, a nyelvhelyességi problémákat azok szokták felvetni, akik a szöveg mondanivalójával képtelenek érdemben vitába szállni, inkább máshonnan támadnak. Ezt hívják gyávaságnak.

 4. Köszönöm a segítséget Tyrael és Ricz! A gyávaságát már azzal bizonyította, hogy névtelenül kritizál, ha komoly ember lenne, akkor beírná, hogy kicsoda.

  Továbbá innentől a témától eltérő hozzászólásokat, amik baromságokkal foglalkoznak, törölni fogom.

 5. Kag, névtelenül kommentelni nem csak gyávaságból lehet.

  Ika Musumés beszólás nekem kivételesen tetszett =3

  Nagy büdös földrengéses témáról meg írok majd egy koponyatágítást, remélem leközlöd te vagy And.

 6. Facebookon olvastam nemrég olyan kérdéseket, hogy most az anime megjelenések is késni fognak? Inkább az emberek életéért kéne aggódni.

 7. Elhaym, a faszbúkon olvasnád az amcsik reakcióját, nos, az még a magyarokénál is rosszabb. Még ma feltöltöm a képet, amit láttam.

  Az agyi szint kb. a következő:
  „HÖ, NESZE NEKTEK, EZT PÖRL HÁRBORÉRT KAPTÁTOK!”

 8. Elhaym, jól olvastad. Az oldalamon (valahova benyomja linknek, most nem volt kedvem belépni a blogspotra) kicsit részletesebben ki van fejtve.

  Aki meg lusta elmenni oda, akkor mondom, hogy késések a napi 3 órás tervezett áramszünet miatt vannak, s asszem 15 stúdiót érint (GAINAX, Zexcs, Ghibli, Pierrot, SUNRISE…)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük