To Aru Majutsu no Index 2. kritika

Kagamin posztja, eredetileg a Gunjou Blogon jelent meg.

Kingsy már hiányolta az írásaimat, ezt a kritikát neki ajánlom legfőképp. Fáradtan (9 órányi iskola ma megvolt már), még tanulnom kéne a mechára, de a fasznak van kedve és ereje, tehát gondoltam összeütök valamit.

A szar poénok szarok…

Igen, egyébként az elsőről nem írtam kritikát, de nézzétek el nekem, hogy régen láttam, és nem tudnék túl átfogó lenni, az érzéseim vele kapcsolatban elég pozitívak voltak, ellentétben a másodikkal.

Nézzük csak az idei szezonból talán ez volt, amit legjobban vártam, aztán elkezdődött, az eleje hozta az első évad szintjét, kaptunk rögtön egy közepes fontosságú eseményt. Mire gondolok? Az Index érdekes ilyen szempontból, mert vannak a nagyon fontos részek, vannak a semmitmondóbb szagú részek meg a slice of life epizódok (ezeket kedvelem a legjobban). A jó start után viszont jött a csalódások sora, kezdve az Oriana Thomsonos részektől az egész úgy leeresztett, mint egy kidurrant szuflé (javítsatok ki, ha tévedek, de az az édesség, ami elég érzékeny sütés közben). A semmitmondóbbnál semmitmondóbb részeket halmozták egymásra, a kedvencem az Orianás részek végén a megoldás volt, 5 részen keresztül futottak, majd nem sikerült megállítani az ellent, de mégis megszopta a gonosz, mert nem nézte meg, hogy a csillagfényes szuperfegyver nem fog működni, mert tűzijáték lesz. Meg ott volt az apácás részek folytatása, ahol olyan sok jéghajó volt, annak a vége is elég ratyi lett, mikor unják már meg, hogy Touma mindenkit egy nagy ütéssel fektet ki? Az elején még vicces volt, de ez már nagyon kezd unalmas lenni.

Áh, mikor unják már meg végre ezt a pózt, ezt a sablonos kifektetést…

Az egyetlen felüdülést némi Misakálás volt az egészben, ahol előkerültek újra a klónok, és már szabadon (megnövelt hülyeség és moefaktorral) randalíroztak végig a városon (oké, csak 10032 és Last Order), de azt legalább élmény volt nézni.
Végül jött a végkifejlet, ami olyan semmilyen volt… hát hogy is mondjam, volt csata meg minden, jön a háború meg ultrakeménység lesz innentől az élet, de már annyira túlspilázzák ezt az egészet, hogy az ember totálisan belefárad az egész történetbe, és inkább keres valami mást.

Én valék a tűzálló terminátor!

Mellesleg Touma monológjainak a száma is megnőtt, a barátságról és a jóságról meg a többi hasonló dolgokról, miközben szétveri az ellenség fejét, viccesen hangzanak ezek a szavak ezekben a szitukban. Emellett mintha kevesebb Index lenne az egészben, az UTW viccesen átnevezte a sorozatot „A Certain Magical Kinshomokuroku” (az utolsó szó az Imagine Breaker japán megfelelője). Komolyan, INDEX FUCKING WHERE?

HHHHNNNNGGGG~ MOAR INDEX PLEASE!!!

Legyen 7/10, és nagylelkű voltam, minél többet gondolok rá, annál kevesebb lesz, szóval inkább nem gondolok többet rá.

Oszd meg másokkal is:

3 thoughts on “To Aru Majutsu no Index 2. kritika

  1. Nekem a loli apácák meg Kuroko betettek alaposan, az első évad sokkal jobb volt. A szar poénok miatt nincs gusztusom folytatni. :/

  2. Egyetértek, én végigszenvedtem, de nem hozta azt a színvonalat, amit az első. Nagy átlagban a második szériák mindig gödrök szoktak lenni, amit egy (talán) az elsőnél is jobb harmadik követ, az esetek többségében így van.

  3. Én úgy voltam vele, hogy majd a következő jobb. lesz. Aztán elfogytak az epizódok és hát nem lett jobb. Karakterfejlődésnek színét se láttam, mondjuk esélyük nem volt rá. A vége pedig – és az ilyeneket rohadtul utálom – megint az lett, hogy: „Most megyünk és mindenkit sz*rrá verünk”. Csak remélni tudom, hogy a következő jobb lesz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük