Google vs. Microsoft és én meg itt röhögök

A Google és a Microsoft szereti marni egymást. Láthattunk már olyat, hogy a Microsoft a Google adatgyűjtését fikázta egy ellenreklámmal, de itt a visszavágó. Zanzásítom a dolgot, mivel próbál kiszúrni a Google az MS-felhasználókkal a cikk szerint (és arra reagálok).

 

– A Metro módban elindul egy virtuális oprendszer is, a ChromeOS, ami egy csupaszított Win7, aminek az Aero felületét emelték ki. Nagyon eredeti… Na de, a Metro módot alapvetően nem használom, de ha teljes képernyőset akarok? Akkor F11 és megkapom.
– Kisebb és vékonyabb csúszka, kisebb rádiógombok, amelyek nem szabványosak. Ezzel se találkoztam komolyabban, mint probléma, továbbra is eltalálom rendesen, pedig szemüveges vagyok. A gyengén látókkal basztak ezzel ki, de nem velem.
– Egy apró mozdítás nagy weblapon rohadt sokat elteker. Megoldás? Page Down. A legtöbb laptopon nincs ilyen, de egy funkcióval előhívható (leggyakrabban numlock és numpad 3). Vagy ami még egyszerűbb: lefelé mutató kurzorbillentyű.
– A csúszkán nincsenek irányjelzőnyilak. De komolyan? Ez ekkora probléma? Ha felfelé tekerek, felfelé megy, ha lefelé, akkor lefelé. Ez evidens, nem?
Amit viszont nem ír a cikk, de én tapasztaltam, az a lenyíló listák csúszkáinak bekrepálása, hogy húzni nem lehet, csak kijelölni a pontot, ami egyenlő a választással. Görgős egérrel nem gond, ha csak nem tört el a görgő keresztje. Egyébként meg első pár betűjét lenyomom a keresett dolognak, aztán kurzorbillentyű.
Röviden: ha a Google szemétkedni akar az MS felhasználókkal, akkor velem rossz lóra tett, mert a böngészési élményem nem cseszte el, de még csak nem is nehezítette meg. Szép próbálkozás, de ennél több kellene…
Oszd meg másokkal is:

3 thoughts on “Google vs. Microsoft és én meg itt röhögök

  1. Nekem a youtube és a gmail-es baromkodásai miatt a google már egy ideje rendesen a bögyömben van.
    Őszinte leszek, most néztem meg, mi az a ChromeOS, mert halvány lila gőzöm se volt, de le is tudom annyival, hogy ez engem nagyon nem érdekel 😀
    Igazándiból kb. annyira nem hat meg, mint a folytonos Android-os hiszti a telefonoknál. Nekem Symbian Belle van a telefonomon és pont jó úgy, ahogy van. Kell a halálnak sok agyament extra firle-franc 😀 (Istenem, egy telefon fő funkciója még mindig a telefonálás, illetve utána az sms, minek kell minden cifra fosást rárakni? Okés, hogy örülök, hogy zenelejátszó funkciója is van, mivel így nem kell külön zenelejátszót hordanom magammal, nekem ez a fő funkciója, de ezzel ki is merült a sok extra használata…)

    Amúgy annyira bírom, mikor nagy cégek marakodnak egymással és pont azok szívják meg, akiknek a kegyeiért küzdnek: a felhasználók/vevők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük