Végtelen világok pornókrízise

Talán nem árulok el újdonságot, hogy ritka fura csodabogár vagyok, és ami a humoromat illeti, az meg egyszerűen több, mint furcsa. Timi pedig meghirdette nemrég, majd’ egy hónapja (ha nem több) a következő videóversenyt paródiacélzattal. Mit volt mit tenni, nem zsűritag vagyok most se, az ígéret meg köt, videót kell barmolni… Ezt a vieót láthatjátok lentebb, meg némi érdekességet.

  1. Kivételesen lecseréltem a kezdőszöveget, és egy egyenletet tettem be. Ha valaki szeretné tudni a megoldását: i<3u, ami az „I love you” geek nyelvű változata.
  2. A hírfelvételeknél a riczTV-s bevágások a HírTV arculatát veszik alapul. Ugyanitt az időpontok egy-egy passzus jelölés a Jelenések Könyvéből.
  3. Az elején kicsit megpiszkálom a zsűrit (akik közül Toymaker kivételével mindannyiukat ismerem személyesen is), egy nagyon fontos okból: az elmúlt versenyeken nagyon a technika lett a véleményezés hangsúlya, nem az előadott szöveg volt a kritikus súlyú. Member erre ugyan azt mondta, hogy azokat a gyerekbetegségeket is kezelni kell, de szerintem meg mindenki látja és hallja (így maga a készítő is), hogy milyen minőséget készít technikailag, de a záros határidő sürgető tényező – efelett pedig el kell tekinteni, és csak a lényegi technikai bakikat megnevezni. Egy kritika esetében meg a felépítés, szerkezet, mondandó kell legyen a hangsúly, a technika csak másodlagos.
  4. A háborús bevillanások a hentai jelenetekre egyetlen hatalmas utalás magára a műfajra és a hozzákészült angol feliratokra. Csak annyit mondok, hogy „megdolgozom a lányokat” (->Arbeit macht frei!), „lődd belém” (-> fegyverropogás), színvonalesés (->az összes szörnyűség). A képek a vietnami háború híresebb fotóiból, az aleppói ostrom (2011 óta tart) egy pillanatából és a koreai háború puszani korridorjáról készültek (ahol amerikai katonák a menekülő dél-koreai civilek közé lőttek, nem egy halálos áldozatot szedve).
  5. Ezt követően gyakorlatilag fél Magyarországot megsértem: feministákat, gendertanulmányokat végzőket, erkölcshuszárokat, KDNP-seket és a „régenmindenjobbvót” korosztályt, de egyben felhívom a figyelmet egy fontos egyenlőtlenségre: a nők számára külön szervezet van családon belüli és nemi erőszakkal kapcsolatos ügyekhez, míg a férfiakra ilyen nincs, holott a felmérések szerint ezek negyedét-harmadát férfiak szenvedik el. (Kirívóan sok esetben legalább olyan szintű pszichológiai terrorral, mint amilyeneket a beillesztett két mű is nyújt 100-as IQ felett.)
  6. A krízis felvezetésében elsőnek CicmiRicz jelenik meg. Lehet mondani, hogy erősen Radics Petis utalás, de ja… Batman álarc nem volt itthon.
    Ezt követően Amarillis tűnik fel egy harmadik alternatív világból, megszemélyesítve a Föld-3 Riczét. Neki nem volt neve a forgatókönyvben.
    Majd RICZ 9000 jön, aki egy az egyben a 2001 – Az űrodüsszeia híres számítógépe, HAL. Az ő hangja az a torzítatlan géphang, amit eleve elő tudok adni.
    Belőlük jön össze az Igazság Ligája egyik magja (Superman, Batman, Wonder Woman, Cyborg). Aquamant csak a köztudatban élő haszontalanságára való vicces utalás keretében említem, míg Flash és a Martian Manhunter „épp nyaral”.
  7. A férfit valójában éri büntetés: meghal. De azokért, amiket elmondok róla, ez teljesen súlytalannak érződik.
  8. A hentai műfaj leszólása mellett a hollywoodi filmeket is betámadtam a maró gúnnyal: klisék. És ennek tudatában van maga a kritika is (egyes kiszólásokkal metáztatom), klisés megmenekülés, és a stáblista utáni jelenetben felsejlik a folytatás lehetősége, amit meg is torpedózok egyből. (A Függetlenség napja 2 esetében volt: premier előtt 2-3 héttel már bejelentették a 3. filmet, és nem egy esetben folytatásokról, trilógiákról beszélnek. Lásd példának a Warcraft film híreit a pénztári teljesítést követően.)
  9. A stáblista képe is egy régi szóvicc: a nyakkendős tyúk, avagy hen tie (=hentai kiejtésben).
  10. A „kisfilm” készülését Garai Timi végig követte, vagyis tisztában volt azzal, mi készül. Őt idézve, „eléggé feszegetem a szabályok határait”, illetve azért erről elmondható, hogy „hasznosnak hasznos”, mivel legalább „meghozom a bátorságot másoknak ahhoz, hogy alkossanak”. Most komolyan: cáfoljátok meg helyettem, én a választ erre letudtam azzal, hogy „ha te mondod *pirul, mint egy szűz tsundere*„.

 +1: Timi azt írta ki, hogy túl jó videókat csinálok, nem megyek vissza zsűrinek. Azt hiszem, erre lesz majd videós reakció… >:)

Oszd meg másokkal is:

9 thoughts on “Végtelen világok pornókrízise

  1. Robot kicsit Isac-es lett. 😀 Amúgy ezt a tinifiúmentálpornót anno láttam. 😀 Legalább is a fánál kupakolós rape sceenre emlékszem.

    UI: Azt hittem jobban ki vagy gyúrva. :O

    1. Igen, hangra kicsit Isaac-es lett Kenytől, de valóban ilyen a robotikus hangom. 😀 A híradóknál torzítottam a mélyebb, zajosabb irányba, de az eredeti. Majd rá kell gyúrni arra, hogy „I’m sorry, Ricz. I’m afraid I can’t let you do that,”, mint az eredeti filmben. 😀

      Amúgy fura. Mert Member is ezt mondta. 😀 Saját bevallása szerint vagy 25-öt látott össz-vissz, és én meg pont belenyúltam abba, ami még az ő listáján is ott csücsül. 😀

      Am. nem, csak jól titkolom az alkatom. 😛

      1. Amúgy így videóról olyan 60kilónak nézlek. 😀 Kennynél amúgy a másik robot a legmenőbb, a portálos. 😀

  2. Üdv, Ricz!
    Úgy tudom, nagy magyar „otaku” vagy, és már 5000 felett jársz animékben 😀 (minden tiszteletem a tiéd). Azt szeretném kérdezni, hogy szoktál jelentőséget tulajdonítani a számoknak, és bizonyos animék befejezését bizonyos kerek számokra időzíteni? Pl. odafigyeltél arra, hogy mi legyen az 5000.animéd?
    (Még valami, gondolom az csak természetes, hogy az Ordinal Scale-ről majd írsz kritikát ^^)

    1. Üdv.
      Még 129 kell a 4 ezerhez, de nem sietem el a dolgot. Részint az egyéb elfoglaltságok miatt, meg kicsit pihentetem a témát, így részint azt is nézem, amin dolgozok. Mozit, OVA-t, specialt szoktam, de azt sem a számok miatt, hanem mert azt tudom belepréselni a napba.
      Amúgy nem szokásom nagy jelentőséget tulajdonítani ezeknek a „jelesebb fordulóknak, mérföldköveknek”. Jelenleg az a nagy terv, hogy majd a kultokkal és a különféle kimaradt korszakalkotókkal és próbálkozásokkal, mert azok rövidebbek. Egyelőre meg helyem nincs hozzá egyik gépen se különösebben. Lehet az 5000. a Junjou Romantica lesz, merő passzióból, mivel azt is beígértem régen egy ismerősömnek, és nem lett abból se semmi.
      Ordinal Scale kritikán nem gondolkodtam. Az S2 is a pillanat hevének ötlete volt, meg Shinon kőművesdekoltázsának vonzása…

  3. RIcz, az az előadásod, amiről szó volt a Kerekasztalon, fel lesz töltve youtubera?

  4. Szia El vagy tunve, H h nem veszel reszt a nyari anime kerekasztalon? Te es Junchi miatt erdemes azt a musort nezni 🙁 Vagy nem lettetek meghivva? bar ezt eleg valoszinutlennek tartom
    Amugy mi a lvelemenyed a DB Superrol? Es m eg valami, van olyan postod, amiben a must-watch animekrol irsz? Ha nincs, akkor majd lesz? Koszi (bocs a billetnyuzet szar)

    1. Szia. El, mert írni nincs kedvem, amiről meg jön az ötlet, hamar rájövök, hogy „bah, felesleges.” Pl. az Alien: Covenant ilyen volt nemrég. Ezek mellett tanulok és dolgozok, amik éppen eléggé lefoglalnak.
      A mostani kerekasztalon a váltások miatt nem leszek, mivel lesz egy díszvendég, illetve Catrin váltja az egyikünket. Így is van valami jó az egészben: nem kell a DB-ről beszélnem. DB Supert azt nem is nézem, mivel a Kami to Kami filmmel kezdve a DB univerzum leszerepelt nálam. Gyerekként szerettem, de most már szörnyen unalmasnak, fájóan gyerekesnek tartom az egészet, nem ok nélkül: Toriyama túltolt mindent, amit lehetett.
      Új bejegyzés meg egy darabig tuti nem lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük