Gyűjtögetés meg miegymás

A cikk eredetileg a Gunjou Blogról származik, a szerzője pedig Kagamin.

„Kedvenc” oldalam, ami lassan minden második alkalommal, mikor felmegyek felidegesít, ismét bajba került, miután elszállt a vinyójuk. Ezért kiírták, hogy kell a pénz, és láss csodát lett. Tulajdonképp egyre gyakoribb jelenség, hogy az oldalak kirakják, hogy mennyi lóvéra van szükségük (mint a Touhouban, kiírja a boss életét), és általában, ha kedveznek a látogatók széles körének, akkor be is jön, bár ezzel az olyan régi vendégeket, akik még abban hisznek, hogy egy fansub oldal azért FAN és SUB, mert ingyenes csinálják a dolgukat, köpik szembe elég rendesen, régivágású vagyok, na, és az baj? Egyértelműen elég sokat zuhant az oldal a szememben az utóbbi időben, de ezt nem kéne még fokozni ilyesmivel. Szerintem ennek a normális módja az lenne, hogy az emberek maguktól ajánlanak fel pénzt, mert kedvelik az oldalt, és nem fenyegetni őket, hogy bezár az oldal, ha nem löktök pénzt nekünk. Ha ezt teszik, akkor az azt jelenti, hogy felelőtlenek voltak, és olyat vállaltak be, amit a csapat képtelen finanszírozni.

Tulajdonképpen a fent említett oldal viselkedés egy dolog, de az lepett meg, hogy ennyi ember van, aki ilyen sok lóvét képes átutalni ilyesmire. Oké, főiskolás tanuló vagyok, szinte 0 bevétellel, de ennyire sok keresőképes ember járna fel? Vagy esetleg az utalók tetemesebb része lével eleresztett tini? Jó kérdés, de hogy van kedvük tolni őket az tény.

Igazából a legjobban az zavar, hogy nem értem, hogy miért teszik? Féltik a letöltőhelyüket? Esetleg valami elismerés miatt? Hú, erről jut eszembe, a népek ott az egyik tagot majdnem, hogy imába foglalták, mert adott pár elég drága alkatrészt, nem mondom, hogy én nem örülnék ilyesminek, de ezt a túlzott hálát, mikor nem is a felhasználók kapták azt az alkatrészt, hát nem tudom, valszeg velem van a baj. Talán itt az lehet a kulcs, hogy ezek az emberek akarnak valamilyen animus körbe tartozni, és ez az oldal ilyesmit nyújt a számukra. Hahaha, tisztára mint az Apple felhasználók, komolyan, tisztára olyanok.

Fel se merjen merülni valakiben, hogy én azért írom ezt, mert irigy vagyok, jelenleg inkább a frusztrált lenne a legjobb szó, mivel ez valaha az egyik törzshelyem volt, és valahol fáj, hogy mára idáig fajult ez az oldal, tulajdonképpen elvesztette az identitását, annyira meg akar felelni az összes igénynek, hogy már magát a helyét vesztette el, legalábbis én így érzem.

Kiegészítés:
Hosszas hozzászólásváltás után arra jutottunk Memberrel, hogy az AA nem fansubcsapat, hanem egy non-profit vállalkozás, amit a látogatók tartanak fent. Akkor meg tessék ehhez hűen viselkedni, és a „fizetős” vendégek dolgait előtérbe helyezni, és nem a saját kiadásokat nyomatni, ahogy a jelenlegi 1/A. ponttal ezt baromi jól teszik. Másrészről szeretlek benneteket AA-sok, hogy mindent az irigységre fogni, mert ha véleménye van az embernek, ami nem tetszik, akkor az egyértelműen irigy, mi? Mondhatom, vaslogikára vall. Csókoltatom mindannyiótokat!

Oszd meg másokkal is:

31 thoughts on “Gyűjtögetés meg miegymás

  1. Kedves Kagamin!
    Az említett oldal, amiről beszélsz nekem máig az egyik kedvenc oldalam. Ne haragudj, de nincs igazad abban amit írtál.
    Az oldalnak két része van. Egyrészt van a fansubcsapat, másrészt viszont egy nagy adatbázis (animék, feliratok, mangák, zenék, ismertetők,képek stb. adatbázisa). EZEKHEZ viszont elengedhetetlen egy jókora tárhely, saját szerver és hardver. Nem hiszem, hogy az oldal üzemeltetői milliomosok lennének, hogy ezt maguk tudnák állni. Ha megfigyeled akkor a hasonló külföldi oldalnál is van lehetőség arra, hogy támogasd az oldalt.

  2. Kedves Névtelen!

    A feliratok tárolásához nem kell akkora tárhely. Az SQL táblák se foglalják úgy a helyet, ahogy gondolod, egy nagyobb SQL tábla (piszok sok sorral is max. 1-10 GB terjedő intervallum, de direkt túloztam is. Az egyéb kiegészítő dolgok viszont nem annyira relevánsak, mivel az oldal azokban nem kiemelkedő, aki komolyabban tölt le dolgokat, az nem onnan fogja szedni, ezt garantálom neked.

    Ott van a hangsúly, hogy „kedvenc”, természetes, hogy védeni fogod, tehát ezért vitázni is értelmetlen, mivel ha valami a „kedvenced”, akkor már nem vagy teljesen objektív, általában szubjektíven formálom az animukról a véleményem, de ez itt most más.

    Egyébként a két külön részt eléggé szeretik összemosni, gondolok itt az 1/A pontjára a szabályzatnak, ami igazából ellentmond a tisztességes adatbázis képnek. Ha nagyon érdekel, akkor leírom mire gondoltam, de elolvashatod a korábbi bejegyzésemet erről.

  3. Fansub és manga tárhely, ismertetők, képek, stb
    Összeszedik egy helyre a dolgokat, így hazai viszonylatban jól összefogják a dolgokat, egy helyen szemmel követhetsz rengeteg dolgot, én is kihasználom ezt rendesen.
    Tudod ki mit fordít, hogy halad, eléred a feliratokat és a mangákat is, nem kell megkeresned, átböngészni több tucat csapat oldalát (már ha AA nélkül tudna a létezésükről az ember).
    És a Kemperek Istene látá hogy ez jó vala.

    Ellenpéldának előhoznám a zeneletöltést, amit egy cikkel is meg tudtak volna oldani (sőt, én négy szóval leírom: iSiscon, Nipponsei, LosslessONE, BakaBT), így viszont csak maguknak növelik a szerverforgalmat, utólag meg azon „csodálkoznak” (direkt idézőjel, nyilván számoltak vele) hogy nem kezdik kinőni a szervert.

    Hirtelen ennyi, majd még jelentkezek.

  4. Az online manga is ilyen, hogy rengeteg sávszélessége eszik el, és terheli pluszba a gépet, de ezenkívül teljesen felesleges VN-eket tárolni, mikor elég sok kiskorú van az oldalon, ráadásul akik komolyan csinálják, nem innen szedik, de ez is igen sok tárhelyet eszik meg, bár ez játéktól függően változik.

    Ezért írtam, hogy felelőtlenek voltak, és most ezzel oldják meg a problémát. Van erre egy közmondás: „Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!”

  5. Szerintem egy ekkora méretű oldalnak természetes, hogy vannak költségei, amiket nem képes egyedül állni.
    Az meg, hogy valakinek nem tetszik, hogy az oldalon VN-ek, zenék vagy mangák is vannak, amik eszik a sávszélt meg a tárhelyet, erre azt tudom mondani, hogy ez sem a saját ötletük volt valószínű, hanem a felhasználók kérték, vagyis MI. Szóval logikus, hogy akkor az ebből adódó költségekhez is hozzájárulunk.

  6. Ez a támogatásmérőzés és a „becsukunk, ha nem támogatnak minket az emberek” nem tetszik, tehetnének egy lépést hátra, kisebb például sávszél lenne, de a tekintélyük megmaradna, legalábbis ezt tenném, ha ilyen helyzetbe kerülnék, ha pedig egyszer ilyesmivel próbálkozna az oldal, ahol vagyok, szerintem azonnal kilépnék.

    Nem a saját ötletük? Az ő dolguk eldönteni, hogy bírják-e, de mindegy. Egyébként nem emlékszem topikra, ahol külön kérték volna, bár lehet elkerülte a figyelmem, inkább a fejlesztés részeként kerülhetett bele.

  7. Képzavarokat korrigálandó:

    – Egyetlen szóval sem írtuk, hogy bezárunk, ha nem jön támogatás a fejlesztésre. Egyetlen szóval sem írtuk, hogy ha nem jön be a havi fenntartási költség, akkor bezárunk. Egyszerűen csak visszaállnánk kisebb sávszélre. Igaz, a nagyobbra is csak azért volt szükség, mert ment a rinya, hogy lassú a letöltés. Ergo a tagok akartak többet, a tagok meg is finanszírozzák, ha kell nekik. Meg is teszik zokszó nélkül.

    – A fejlesztés első két lépcsője biztonsági és stabilitási okokból kell, mert hónapok óta csúcsidőben lehal a szerver. Megjegyzem az új backup vinyó berakása 3 napja volt és még mindig nem végzett a biztonsági mentéssel, mert annyira terhelve van a gép.

    – Az adatbázisunk olyan 800 mega körül van, viszont ez nem a vinyón tárolódik (mármint kikapcsolt állapotban ott), hanem a memóriában, amiből összesen 4 giga van a gépben és ebből ugye az oprendszer is szépen leeszik és minden futó folyamat (mint írtam ebből annyi van, hogy nem bírja a gép).

    – Hadd döntsük el mi, hogy mivel foglalkozik az oldal az alapján, hogy mire van igény. Nem értem, hogy az irigységen kívül mi kifogásotok lehet az ellen, hogy az anime/manga témában próbálunk széleskörűen közreadni minél több mindent.

    – Letöltések és letöltőhely. Próbál meg most egy 2008-as vagy annál régebbi animét leszedni egy magyar felirathoz. Legalább 50%-ban esélytelen a próbálkozás. Akkor honnan töltöd le, ha ez konkrétan AA-s project? Hát tőlünk.

    Pár dolgot biztos kihagytam, de mindegy, elsőre ennyit 🙂

  8. Derp.

    Az aniDB egy „cseppet” nagyobb kaliberű oldal, állandó fejlesztések és karbantartás, mégse kuncsorognak soha semmiért a júzerektől.

    Egy alkalommal írtak felvételt programozói állásra (természetesen ingyé', me' non-profit dolog) és egy alkalommal új fejlécek készítésére.

    Also, az online videonézés iszonyat retardált dolog. Aki ilyet akar csinálni az minimum két szervert vesz (kódolással plusz egy): tároló és lejátszó. Feltéve, ha a feltöltést a tárolón oldják meg.
    A processzor, amit annyira akarnak, gémer és „komoly” célokra van: alkalmazásfejlesztés, videoszerkesztés és -kódolás (mondjuk egy haver C2D-vel csinálja, és saját bevallása szerint „nem kell neki ennél erősebb”), CAD, 3D CGI, komoly célú (kormányzati, egyetemi) szerverek.
    Ilyen alapon kérhetnének akár egy hatmagos Xeont is, durván 300k. Plusz 150k egy jobb alaplap hozzá (a RAMról nem is beszélve).

    Kicsit a Wall Street bankáraira és brókereire emlékeztet: a kormány húzta ki őket a szarból, de 135 milliárd U$D megy fizunak/prémiumnak/egyéb juttatásoknak: MÁS FASZÁVAL CSAPKODNI A CSALÁNT

  9. „Egyetlen szóval sem írtuk, hogy bezárunk, ha nem jön támogatás a fejlesztésre. Egyetlen szóval sem írtuk, hogy ha nem jön be a havi fenntartási költség, akkor bezárunk. Egyszerűen csak visszaállnánk kisebb sávszélre. Igaz, a nagyobbra is csak azért volt szükség, mert ment a rinya, hogy lassú a letöltés. Ergo a tagok akartak többet, a tagok meg is finanszírozzák, ha kell nekik. Meg is teszik zokszó nélkül.”
    Oho, esett ilyesmiről szó, a hírt nem találtam meg, de egyszer biztosan szót ejtettetek ilyesmiről. Egyébként meg finanszírozzák, ha van pénzük, de az ilyen létszükséglet meg hasonló szavakkal azt sugalljátok, hogy végetek van, hanem teszik.

    „Az adatbázisunk olyan 800 mega körül van, viszont ez nem a vinyón tárolódik (mármint kikapcsolt állapotban ott), hanem a memóriában, amiből összesen 4 giga van a gépben és ebből ugye az oprendszer is szépen leeszik és minden futó folyamat (mint írtam ebből annyi van, hogy nem bírja a gép).”
    A direkt túloztam oda van írva, még sose hallottam olyan nagyról, csak mondtam valami nagyot, mert csórikám azt hozta fel érvnek.

    „Hadd döntsük el mi, hogy mivel foglalkozik az oldal az alapján, hogy mire van igény. Nem értem, hogy az irigységen kívül mi kifogásotok lehet az ellen, hogy az anime/manga témában próbálunk széleskörűen közreadni minél több mindent.”
    Talán, hogy elvesztette az oldal identitását? Régebben volt egy kör, amivel foglalkoztatok, most már azt se tudom, hogy mivel nem. Döntsétek el, a szívetek joga, de kimondhatom erről a véleményem, nem? Egyébként köszönöm a feltételezést, hogy szerinted irigy vagyok, de az a kérdés, hogy mire? Nem hiszem, hogy ez olyan téma (fansub, scanlation) lenne, hogy itt valamiért is irigy lehetnék rátok.

    Egyébként látom, hogy tudsz te válaszolni arra, amit írok, csak olyasmit kell témák választani, ami felkelti az érdeklődésed, nem úgy mint néhány privátomra.

  10. Rémlik ilyen megszűnés, de az szerintem akkor volt, mikor egy érdekes ember feljelentett minket az Apeh-nál. Itt is hadd hangsúlyozzam, hogy minden bejövő és kimenő tétel lekönyvelésre és leadózásra kerül (ha úgy jön ki, hogy kell utána). Akkor egy kicsit kibuktam, de az nem függött össze a szerver felépítésével.

    Az identitás kapcsán meg nem tudom. Nekünk jó így. Szvsz az anime/manga/vn mindig is összetartozott és folyamatos az átjárás köztük. Messzebb már nem megyünk (mint a játékokok, live action-ök, doramák).

    Megválaszolatlan leveledet nem találtam se emailen, se pü-ben, de nem kizárt, hogy nem válaszoltam, nem tudom.

    A témához visszatérve meg tudtommal a te csapatod oldalán is ott van a „hogy ha támogatni akarsz minket, akkor…” szöveg.

  11. „Rémlik ilyen megszűnés, de az szerintem akkor volt, mikor egy érdekes ember feljelentett minket az Apeh-nál. Itt is hadd hangsúlyozzam, hogy minden bejövő és kimenő tétel lekönyvelésre és leadózásra kerül (ha úgy jön ki, hogy kell utána). Akkor egy kicsit kibuktam, de az nem függött össze a szerver felépítésével.”
    Volt ilyen, a válságra hivatkoztatok, „ha nem segítetek, akkor bezárjuk kapuinkat” vagy valami hasonló, az indok az volt, hogy nem volt pénzetek fenntartani az oldalt.

    „Megválaszolatlan leveledet nem találtam se emailen, se pü-ben, de nem kizárt, hogy nem válaszoltam, nem tudom.”
    Pü-ben volt, és eléggé rosszul tud esni, hogyha a jó szándékra kapsz egy nagy adag leszarást, asszem onnantól egy évig fel se jártam az oldalra, na mindegy.

    „A témához visszatérve meg tudtommal a te csapatod oldalán is ott van a „hogy ha támogatni akarsz minket, akkor…” szöveg.”
    Ha valakinek van kedve támogasson, de nem visszük túlzásba, igazából úgyis fut a csapat, hogy a saját pénzükből tartjuk fent, de ezt a „végünk, ha nincs pénz” dologhoz nem lenne gyomrom, többször leírtam, hogy egy ilyen után vagy egy támogatásmérő bevetésénél elhagynám a csapatot. Mellesleg a támogatás nem csak pénzben lehet mérni, ha megfigyeled nem egy módot felsorolok.

  12. Egy év az elég sok idő. Lehet hogy akkor még nem volt végtelen-esítve a fogadható levelek száma a „vezetői körökben” és lecsúszott a sorról vagy tudom is én.

    A támogatás dolgot meg jó hogy említettétek.
    A banneres dolgok átkerülnek majd a linkek részbe (ha már úgyis van ott olyan hogy „linkelj ránk”) (nem tudom mikor lesz meg, Kag: 1, elfoglalt 2,) kemper), pénzt meg nem tudnak ajánlani mivel nem írtuk hogy szükség lenne rá, se utalási hely/mód/cél nincs megjelölve, így gyakorlatilag fölöslegesen porosodik a gombok közt. Másik meg az, hogy a létező és nem létező látogatóink valószínű nincsenek olyan helyzetben hogy támogasson minket anyagilag, még ha kérnénk is: vagy nincs állandó bevétel, vagy a családra kell fordítani.

    Harmadik téma: repkedő U JELLY feliratok
    Azt hiszem nincs okunk irigykedni, más stílusú dolgokat fordítunk más szezonokból szóval nincs átfedés, mangákkal nem dolgoztok ( emberhiány miatt mi se nagyon XD ), max forgalmat irigyelhetnénk, de azt se tesszük mert olyan mértékű látogatottságnál beszarna a szolgáltatónk szervere, azt pedig nem szeretnénk többször megtapasztalni. Nem mondom hogy a mostaninál több letöltés nem lenne jó, de nem nem tartunk fent semmilyen ütemtervet, és ennek hiányában nem is nagyon mutatnak bizalmat felénk ha jól sejtem.

    Remélem elég diplomatikus voltam ^^”

  13. Én évek óta rendszeresen járok AA-ra, de nem rémlik olyan, hogy bezárással fegyegettek volna, ha nem fizetünk.

    Egyébként kingslayer, szerintem az „irigy” dolgot” FFnF csak Kagaminra értette, nem a csapatra. Legalábbis én így értelmeztem, de ha jól látom Kagamin valami levél miatt van így kiélezve, szóval már meg is van miért áll így hozzá.
    Ennyiből be is fejezhetjük a vitát, mert értelmetlen. Meggyőzni úgysem fogjuk, mivel a szálka már régóta benne van, ez nem a mostani eset miatt fúrodott bele.

  14. Nos, kedves (gondolom egy újabb) Névtelen!

    Mondd meg, úgy őszintén, szerinted mire lennék irigy? Arra, hogy sok látogatójuk van? Vagy esetleg ők itt a Janik? Túl sokra tartjátok ezt az egész fansub dolgot. Egyébként meg imádom, hogy olyan emberek mondanak véleményt rólam és elemezgetnek, akik nem is ismernek. Igazából nagyon bírom ezt, hogy irigy vagyok akkor, ha egyszerűen ki merem mondani a többségnek nem tetsző véleményemet. Hiszed vagy sem, de komolyan gondoltam, amit írtam.

    A levél dolog meg szarul esett, de már rég túltettem magam rajta.

    Igen, vitázni értelmetlen veled, mert te is amolyan jó rajongója vagy az oldalnak, aki védi azt, én meg a gaz ellen, aki bántja. Ettől függetlenül ez az én blogom, tehát leírhatom, amit gondolok, még ha ez nektek nem is tetszik. Tulajdonképp meg vagyok lepve, hogy ekkora feneket kerítettek a dolognak. Egyre inkább úgy gondolom, hogy veletek értelmetlen vitázni.

  15. Próbálok hideg fejjel kommentálni. Előszöris Kagamin-t kérném megnyugvásra, a piac elve érvényesül itt is, általában a vevő diktálja a feltételeket, és nem az adó (ha igen, akkor marketingben nagyon képben vannak :)). Kényelmesek vagyunk, már nem hogy egy helyről akarunk leszedni mindent, ha lehet, online is megnéznénk. Gusztustalan, de erről szól a fogyasztói lét, ha AA nem teszi, megteszi más. Abban FFnF-nek még kifejezetten igaza is van, hogy a különösen régi animéket alig lehet neten megtalálni, VHS digitalizálás és emule-os napos szenvedést követően jut csak hozzá az ember, míg náluk egy klikk, tehát ezen szerepük igenis óriási.
    Konkrétan megnéztem az AA támogatásokkal kapcsolatos oldalát, de nem találtam visszásságot (talán a kiadások mellett a bevétel oldalt is szerepelhetne, hogy „magánszemély kis összegű adománya”, és az összeg), szerepel részletesen a fix költség és az aktuálisan felmerültek, megfelel az üvegzseb törvénynek.

    Egyetlen dolog van, ami nagyon zavart az AA-s lépések között, a párhuzamos futó topic-ok tiltása, mely egyértelműen a saját termék előnyös helyzetbe juttatása a külsőssel szemben, ez kis csapatokkal (tehát nem Urahara szintűekkel) szemben kiszúrás, ha elfogadom, hogy a fogyasztó határozza meg, kell-e anime zene, visual novel letöltés (és még fizet is érte), úgy gondolom, arra is meg kell adni neki a lehetőséget, hogy döntsön két felirat között (az AA fanatikusok nem állnának át egy kis random team-re, de a munkájuk megismerésére lehetőséget adna).

    Na cső.

  16. „Próbálok hideg fejjel kommentálni. Előszöris Kagamin-t kérném megnyugvásra, a piac elve érvényesül itt is, általában a vevő diktálja a feltételeket, és nem az adó (ha igen, akkor marketingben nagyon képben vannak :)).”
    Bah, nyugodt vagyok én, csak már unom, hogy minden egyes AA-s jön, és irigynek nevez. Adó diktál? Csak nem az Apple gondolsz?

    „Abban FFnF-nek még kifejezetten igaza is van, hogy a különösen régi animéket alig lehet neten megtalálni, VHS digitalizálás és emule-os napos szenvedést követően jut csak hozzá az ember, míg náluk egy klikk, tehát ezen szerepük igenis óriási.”
    Oké, igazad van, de kötve hiszem, hogy a forgalom tetemes részét a régi animuk letöltése teszi ki.

    „Egyetlen dolog van, ami nagyon zavart az AA-s lépések között, a párhuzamos futó topic-ok tiltása, mely egyértelműen a saját termék előnyös helyzetbe juttatása a külsőssel szemben, ez kis csapatokkal (tehát nem Urahara szintűekkel) szemben kiszúrás, ha elfogadom, hogy a fogyasztó határozza meg, kell-e anime zene, visual novel letöltés (és még fizet is érte), úgy gondolom, arra is meg kell adni neki a lehetőséget, hogy döntsön két felirat között (az AA fanatikusok nem állnának át egy kis random team-re, de a munkájuk megismerésére lehetőséget adna).”
    Írtam már erről egy bejegyzést, ahol kifejtem vele a problémámat. Nem kéne összemosni az adatbázis + kiegészítő cuccokat és a fansub dolgot.

    Felőlem csináljanak innentől, amit akarnak, de abban azért egyetértesz, hogy egy ilyen oldal az már nem felel meg a fansub formációnak, nekem jobban tetszett, mikor régen arra a vonalra koncentráltak jobban, erre céloztam az identitás elvesztésével, de mindegy. Ez volt az utolsó bejegyzésem velük kapcsolatban, innentől nem érdekel, hogy mi van velük.

  17. „Bah, nyugodt vagyok én, csak már unom, hogy minden egyes AA-s jön, és irigynek nevez.”
    Szerintem csak más céllal működtetitek az oldalt. Szerintem te is észrevetted, hogy az AA-s párosnak szinte gyermeke az AA, míg neked egy felület az oldalad, ahol publikálsz.

    „Adó diktál? Csak nem az Apple gondolsz?” Azt szokták mondani, hogy Apple-t csak a sznobok és a homik használnak. 😀 Nem tudom, mit diktálhat az Apple, ha senkinek sincsen pénze rá. 😀

    „Oké, igazad van, de kötve hiszem, hogy a forgalom tetemes részét a régi animuk letöltése teszi ki.” De akkor nem is gáz, hogy kint van, nem? Nem is kell miattuk bővíteni a sávszélet, vinyót cserélni, etc.

    „de abban azért egyetértesz, hogy egy ilyen oldal az már nem felel meg a fansub formációnak” Nem veszítettek identitást, hanem átalakították azt. A kezdeti feliratgyűjtemény átment feliratgyűjtemény + fansub kategóriába, amit követett a minél nagyobb piac lefedése. Én nem vennék mérget rá, hogy idővel a játékok és live action-ök ne kerülnének fel, elég pár felhasználó könyörgése és a cég arra reagál. 🙂

  18. „Szerintem te is észrevetted, hogy az AA-s párosnak szinte gyermeke az AA, míg neked egy felület az oldalad, ahol publikálsz.”
    Az Aurora Sub egy publikálási felület jelenleg, az IRC-s csatornánkon folyik a csapat élete, sokkal kellemesebb és jobb módszer a beszélgetésre. Az oldal gond nélkül fel lehetne áldozni, a csapat nem hullana szét, de súlyosan megnehezítené a dolgot, ha az IRC-t nem tudnánk használni többet.

    „Azt szokták mondani, hogy Apple-t csak a sznobok és a homik használnak. 😀 Nem tudom, mit diktálhat az Apple, ha senkinek sincsen pénze rá. :D”
    Sokkal több embernek van iPhone-ja a fősulimon, mint gondolnád. Azért, mert az most menő, divatos cikk. Eladnak nekik egy egyenszoftverrel egy egyengépet, közben beléjük sulykolják, hogy ettől vagy egyedi. Mi ez, ha nem az, amit az előbb említettél?

    „…követett a minél nagyobb piac lefedése. Én nem vennék mérget rá, hogy idővel a játékok és live action-ök ne kerülnének fel, elég pár felhasználó könyörgése és a cég arra reagál. :)”
    Piac és cég? Esetleg ez egy üzleti szervezet lenne? Tehát ebből az jön, hogy nem fansubos formáció több az oldal.

  19. „Az Aurora Sub egy publikálási felület jelenleg, az IRC-s csatornánkon folyik a csapat élete, sokkal kellemesebb és jobb módszer a beszélgetésre. Az oldal gond nélkül fel lehetne áldozni, a csapat nem hullana szét, de súlyosan megnehezítené a dolgot, ha az IRC-t nem tudnánk használni többet.”
    Az IRC-cen mondtad, hogy gyakran más csapatoktól is felnéznek, ellenben arról nincsenek információim, hogy hány külsős látogat fel oda? És hányan az oldalra magára?

    „Mi ez, ha nem az, amit az előbb említettél?” Ügyes marketing? 🙂 Szerintem FFnF említette, hogy ők a „rajongói” kérésekre reagálnak elsősorban, hiszen a termékek nagy részét sem éppen a két „főállású” tag hozza létre.

    „Piac és cég? Esetleg ez egy üzleti szervezet lenne? Tehát ebből az jön, hogy nem fansubos formáció több az oldal.”
    Úgy hívják: nonprofit. Minden nyereséget magába fektet.
    Amennyiben biztosítani szeretné a saját töretlen fejlődését, óhatatlanul minél több témát kell felölelniük. De ez azt hiszem, nem a mi bajunk, hanem azoké, akik erre pénzt fordítanak. A felhasználók átruházzák a gondolkodás és fenntartás terheit másra.

  20. „Az IRC-cen mondtad, hogy gyakran más csapatoktól is felnéznek, ellenben arról nincsenek információim, hogy hány külsős látogat fel oda? És hányan az oldalra magára?”
    4-5 ember van általában, aki nem tőlünk való, mégis feljár, az oldalra meg néha-néha felnéznek.

    „Úgy hívják: nonprofit. Minden nyereséget magába fektet.
    Amennyiben biztosítani szeretné a saját töretlen fejlődését, óhatatlanul minél több témát kell felölelniük. De ez azt hiszem, nem a mi bajunk, hanem azoké, akik erre pénzt fordítanak. A felhasználók átruházzák a gondolkodás és fenntartás terheit másra.”
    Non-profit vállalkozás, tehát nem egy fansubos formáció. Ismerd be, hogy nem az! 😛

  21. „De vehetjük úgy is, hogy az AA leányvállalata a fansub csapat.”
    Akkor meg ne a fansubnak rendeljék alá az anyavállalatot, és cenzúrázzák a saját non-profit vállalkozásukat.

    Ha ebben a megvilágításban nézzük, akkor szponzorálják őket, ahogy akarják, de ez a fansubtól teljesen független dolog, tehát úgy kéne hozzáállni, például eltörölni azt az 1/A pontot. 😛

  22. Hát igen, erről spec én is írtam. Nem a gyűjtögetéssel van a gondom, hanem ezzel a szabállyal, s hogy miért. Azt bőven kifejtettem ott.

  23. Hmm, érdekes, hogy az AA-sok hogy elhallgattak az AA-sok. Egyébként feltűnt, hogy meglehetősen sok bekérés jött az AA 11-es fórumáról, ami valszeg a személyzetijük, mivel képtelen voltam elérni, mivel a rendszer hibaüzenetet írt. Gondolom jól kitárgyaltak ott.

    Másrészről örültem, hogy a bejegyzésem hatására te is írtál a témával kapcsolatban, legalább valakiben ébresztettem pár gondolatot, és nem csak leirigyezni jött ide…

  24. Látom nem csak engem zavar az e félle kunyerbálás+a hülye szabályuk. De én már nem gyengén összevesztem velük anno máson. De az, hogy ha valami nem teszik akkor irigység az valahogy már jellemző rájuk.

  25. Ja, jellemző vonás sok embernél, hogy a mondanivaló/érvek hiányát azzal próbálja takargatni, hogy a másik irigységgel/szociális érzék hiányával meg ilyesmikkel vádolja.

    Igazából én nem mondanám, hogy összevesztem velük, inkább simán elbeszélünk egymás mellett, FFnF pár hozzászólás után nem is írt többet, de ahogy néztem, ez általános szokása, pedig érdekelne, hogy mit gondol pár dologról.

  26. Nekem csak a fansub-etikett topikból jönnek, s csak ti írtatok Viktorious-szal. :/ Na mindegy… FFnF-fel lehet beszélni, de csak diplomatikusan. Erős jellem, de meg lehet kicsikét puhítani, de nem tenném publikussá hogyan lehet. Tulajdonképpen tudom a módját, de nem teszem, mert végén a „törtetés” lesz a vádlapomon. Inkább aktívkodom, a magam 5600 kreditjével…

  27. „… de meg lehet kicsikét puhítani, de nem tenném publikussá hogyan lehet. Tulajdonképpen tudom a módját, de nem teszem,…” Fújjj, Ricz!!

  28. sztem had támogassák az emberek, majd én is fogom ha lesz fizetésem (kb még 5-6év mulva) 😀

    AA-nak élnie kell, a magyar animekultúra központja az Animeaddicts, ha bezárna megszünnének az animelistázások (mit láttam mi, a kedvencem, és az Anidb vagymi angol, meg most ugyis ezt szoktam meg), a feliratokat hajkurászni kéne a googlébe, az animeismertetők is tök jó hogy egy oldalon van, fórumok is jó zsúfoltak, és sok van belőlük, aki vérbeli animés az fel van regisztrálva ott!! 😛

  29. Most ezt hadd ne kommentáljam, jó? Alakulhat még olyan oldal, ahol a magyar dolgokat kezeli, szóval egyáltalán nem biztos, hogy 5-6 év múlva ők lesznek az egyeduralkodók.

    Az utolsó mondattal is vitatkoznék, de semmi értelme nem lenne, mivel úgyse változtatna a véleményeden, mert te is hű követőjük vagy 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük