A hentai stúdiókról

Péter blogján olvashattatok egy értekezést az anime stúdiókról a teljesség igénye nélkül. Na most hasonlót eljátszok én is a hentai stúdiókkal, úgy szintén a teljesség igénye nélkül. Azokat emelem ki, amelyektől igen sokat láttam, vagy olyan „színvonalasak” hogy csak na…
Előzetesbe megjegyzem, amennyiben egy hentai esetében történetről beszélek, az alatt a háttérsztorit, keretsztorit értem, mivel valódi történettel bíró hentai ritka, mint a fehér holló. Még ritkább belőle az, ami jó is… Ajánlásba most viszont nem bocsátkoznék.

Obtain Future

Na kezdjük talán a hentai-készítés legaljával. A minőség és az élvezhetőség tekintetében az Idea Factory stúdióéval van sacper egy szinten. Baltával faragott és semmilyen karakterek, üres sztori (már ha van)… önismétlés mindenek felett, hosszas elnyújtott jelenetek ugyanazokkal a kockákkal. Röviden szólva:  hanyagoljátok az ő munkáikat. Ne akarjátok látni, ha akartok még szexuális ingereket érezni…

Natural High

Kifejezetten kiemelem: ők NEM hentai stúdió, ellenben a felnőtteknek szánt cuccokban utaznak ők is. Hála istennek nem volt hosszú az életük. Övéké a hírhedt Boku no Pico 4 OVÁja, s a Shounen Maid Kuro-kun, s ezzel ki is merült a munkásságuk. Szóval akarod őket? Persze, hogy nem… Pedig igazából a téma húzza le őket, mert a grafika és az animáció minősége nem rossz, sőt kifejezetten jónak nevezhető, ellenben a hangokkal együtt már inkább nevetségesek.

Suzuki Mirano

A Suzuki Mirano alapvetően nem rossz stúdió, decens grafikával és animációval jellemezhető, azonban elsősorban a nemi erőszak témáját preferálják, így a történet is a legjobb esetben átlagos tud lenni. Mértékkel adagolható, mert hamar rá lehet a munkáikra unni.

Chichinoya

Az ő újításuk volt a POV-hentaiok, mint az Issho ni H shiyo is. Ezek viszonylag decens darabok, azonban segédanyag nélkül szerintem nehezen élvezhetőek. Ezek húzzák le a munkásságukat, ami megint csak nem kimagasló… nézhetőnek nézhetőek nagy átlagban. A történeteik átlagosak, sokszor a mindennapokból merítenek.

Pixy

Szívesen dolgoznak fel Lilith vagy Black Lilith erogéket, amelyek nem csak a nemi erőszak témát pedzik meg, de az extrémebb dolgok, mint a futanari vagy a bestialitás sem áll messze tőlük. Rajzban nem rosszak, sokszor viszont a főkép tetszetősebb, mint maga a mű. Nagyon pár darab jó munkájuk nélkül valószínűleg a Chichinoya elé sorolnám őket, azonban a két stúdió nagyjából egy szinten van.

PoRO

Ha azt mondom Oni Chichi, akkor már sokan felismerik azokat a jellegzetes arcformákat… Izé, arcformát. Mert bizony a lányokat mintha futószalagon gyártanák más szemszínnel és hajstílussal és -színnel. Nem olyan erősen rape-centrikusak, mint a Chichinoya, de nem is olyan jók, mint a Y.O.U.C. Animáció és grafika, hang mind decens, de hamar ráunsz az ízére. Velük is mértéket kell tartani.

Pink Pineapple

Írás közben utólag szúrtam őket ide a PoRO és a Y.O.U.C. közé, mert minőségben és nézhetőségben gyakorlatilag itt helyezkednek el (decens grafika, jó hangok, gyakran érdekesen hangzó keretsztori), azonban sok aknájuk van a műlistán. Tőlük talán a Y.O.U.C.-nél is többet tudnék ajánlani, szóval a helyzetük elég ingatag…

Y.O.U.C.

Ők egy gyakori hentai stúdió, rengeteg cím kötődik a nevükhöz. Fejlődőképes grafika, azonban történetben rendkívül változékonyak. Jobban, mint az időjárás: vannak jobb pillanataik, de még mindig több a rosszabb élmény. Tőlük viszont mernék ajánlani már, szemben a többi, korábban említettel.

Mary Jane

Ők nekem nagy kérdőjellel írhatóak le, hogy mit is akarnak ezek. A rövidebb (13-17 perces) hentai-okban utaznak főként, s bár vannak hosszabb műveik is… a rendezésük sosem a legjobb. A munkájukon a jó grafika, érdekes kerítés, jobb hangok mellett egyetlen nagy hiányosságot vélek felfedezni: ez pedig a rendezésből adódó tényleges sztori hiánya.  A műveik gyakran egyszer nézősök, de a jobbak közé sorolandók.

Milky (Animation Label)

A rövid nevüket többen ismerik, gyakran a minőségi darabokkal azonosítják őket. Ami voltaképp grafikailag és animációban, hangban valós megállapítás, kisebb is az esélye, hogy aknára futunk velük, azonban sémaszerűek, gyakran esnek túlzásokba, mivel szeretik a teltebb, kerekebb idomokat, túl gyakran pedig idealizálják a nők alkatát.
Collaboration Works
Na ők már tényleg jó stúdiónak mondhatóak. A rajzolás-animáció rendben van, van történet (!), jók a hangok… Igyekeznek nem extrémek lenni, azonban nagy hátrányuk, hogy sokszor elnyújtják az első részt, majd összecsapják a másodikat. Mert két részesnél többet még nem adtak ki…
T-Rex

Maga a T-Rex még a Y.O.U.C.-nél jobbnak tekinthető, több kifejezetten jónak nevezhető alkotásuk is van. az animáció nem rossz, bár részről részre hajlamos a változásra. Hangok szempontjából vannak kifejezetten jó húzásaik (OP/ED). Azonban vannak nekik aknáik, szóval óvatosan.

Oszd meg másokkal is:

3 thoughts on “A hentai stúdiókról

  1. Mivel elenyésző mennyiségű hentaihoz volt szerencsém, ezért ezek közül kábé egyiket se ismerem. =D Na jó, a Milky-t érintőlegesen, az idehaza valamilyen okból hyper népszerű BB miatt, amit mindennek neveznék, csak „élménynek” nem.

    Amikről én tudok: Daiei Co. Ltd., Green Bunny, ARMS.

  2. Green Bunny: Ők is az átlag színvonal, főként rape cuccokat csinálják. Vannak jobb pillanataik, de nagyon kevés.

    ARMS: Ők eléggé átmenet stúdió, a hentai-jaik java közreműködés, keveset csináltak, ami csak az övéké. De amúgy ja, elég erősen imádják a női meztelenkedés vonalát.

    A Daiei-t annyira nem ismerem, vagy szimplán nem emlékszem mit alkottak abból a 400+ listámról, amit csak a hentai képez. A Collaboration Works-ön nem lepődök meg, hogy nem ismert, hiszen viszonylag friss cég.

  3. Daiei Co igazából egy olyan hentait csinált, ami híres lett, a La Blue Girl-t. Ez amolyan classic shit kategória, mint például a Studio Fantasiának, az Agent Aika franchise.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük