Another kritika

Kagamin posztja, eredetileg a Gunjou Blogon jelent meg.

Rég írtam animuról utoljára, mi? Nos, ez köszönhető szeptemberben a kolis helyzetnek, majd októberben pedig a sulis/RRFs feladataimnak meg a lustaságomnak.

Lehet ehhez a halálnemhez még valamit hozzáfűzni? Persze, hogy nem!
Kezdjük is akkor, tegnap elkezdtem ezt a valamit nézni, és mára be is fejeztem. Normál esetben ez akkor történik meg, ha valami nagyon tetszik, de ebben az esetben más volt a helyzet. Itt az érdekelt a legjobban, hogy mennyire tudják már fokozni a marhaságot, és kérem szépen, nem csalódtam bennük.
Én vagyok a Júdeai Nemzeti Front ELIT ÖNGYILKOS ALAKULATA!
Nézzük az alapsztorit… adott egy srác, aki már rögtön az elején ágynak esik, és meglátogatják az osztálytársak, aztán elkezd iskolába járni, de van egy csajszi, akit mindenki levegőnek néz, mert nem létezik meg egyéb marhaságok. Aztán szép lassan rájön, hogy valami átokról lenne szó meg mittomén (ami csak az ő osztályukat súlytja), itt már derpeltem rendesen. És kezdődtek az átok miatti halálok, itt kezdett a derpelés a tetőfokára hágni, az első osztálytársat egy esernyő végzi ki, jól olvastátok, EGY ESERNYŐ*.
*Mellékesen megjegyzem, szerintem ez volt az évezred legrosszabb animus halála, mivel elég nagy fail mechanikailag (eltört volna az a fos), fizikailag (egy ilyen esésnél hogy kerül elé meg nyílik ki), logikai (már maga az ötlet is fos) meg anatómiailag (ahogyan átszúrta a nyakát, egyszerűen a gerinc miatt képtelenség volt). 
Aztán folytatódik a sor, szépen hullanak az osztálytársak meg a rokonjaik, míg végül rájönnek a titok nyitjára, és elmennek egy templomba, hogy feloldják az átkot. De a szállóban, ami a templom közelében van szörnyű dolgok történnek, az egész osztály egymásnak ugrik (+ bekattan a szálloda tésasszonya), és a túlélők száma igen csekény lesz a 12. részre. Összefoglalva ennyi lenne a történet. Mellesleg azon külön agyfaszt kaptam, hogy Mei műszemével az elején meg lehetett volna állítani a vérengzést, de mindegy, hogy hány osztálytárs döglik meg, csak mellékszereplők voltak…
Csak a poén kedvéért a halálok oka: esernyő, lift vészfék nélkül, szívroham, autóbaleset, házba csapódó teherautó, kezeletlen vérömleny az agyban, öngyilkosság, konyhakéssel ledobókéselés, piszkavassal leszúrás, gyilkossági kísérlet közben ablakon kiesés, villámcsapás (mikor van a környéken magasabb dolog is), domboldalról leesés, villámcsapás miatt berobbanó ablaküveg szilánkjai által, tűz általi halál, villanykábellel felakasztani magát gyilkolás közben stb.
Mi nem tetszett benne? Körülbelül az egész… az első két rész unalmas, a harmadik résztől kezdve jönnek a hülyébbnél hülyébb halálok (némelyiken a sírás kerülgetett), eközben a történet lapos, a szereplők felületesek és hattérzenék mindenhol katasztrófálisan voltak kitalálva (értem itt, hogy rossz helyzethez rossz zenét használtak, és folyamatosan ment az a horroros nyomasztós zene nagyon sok jelenetnél, mikor semmi nem történet még akkor is).
Micsoda vezetékek? Azért nem semmi, hogy elbírnak egy embert!!
Az OP és ED nem tetszett, egyszer hallgattam meg mindkettőt, aztán onnantól átugrottam. A grafika elment, de semmi különös, nem fogok azért egy ponttal többet adni neki, mert nem kaptam szemrákot, túl sok írható a negatív listára, ami egyébként folytathatnék, de semmi kedvem hozzá.
Ég körülettem a ház? SO WHAT? ÉN VAGYOK A FŐSZEREPLŐ!
Összesítés: 1/10 (borzalmas, mély sebet hagyott pici lelkemben), megvan az első olyan sorozat, ami végignézés után lett ennyi, ha emlékeztek a Mitsudomoét hármasra javítottam a teljes sorozat után. Azon meg már csak sírni tudok csak, hogy az emberek AA-n majdnem 9 pontra értékelik ezt a valamit (MAL: 8,16; ADB: 7,55), komolyan ennyire igénytelenek lennénk? Ennyire könnyen el lehet bűvölni azzal az embereket, hogy mutatunk egy kis vért, pár kegyetlen halált meg lejátszunk pár hatásvadász horror háttérzenét?
Oszd meg másokkal is:

3 thoughts on “Another kritika

 1. Az a helyzet, hogy még azt mondanám, jogos a lehúzás, bár nekem az egyik nagy szálka az volt, hogy ki volt a halott valójában…
  De amúgy 1-esre lepontozni erős túlzás. Pláne annak tükrében, hogy láttam, a listádon a Chobits 8 pontot kapott, ami meg erős felpontozás. Abban hol az értelem? Azt amikor láttam a végén csak bambultam, hogy mi a rákfene volt az?
  Szóval ha az 8 pont, ez simán 10….
  Az openingje személy szerint nekem nagyon tetszett, Ali Project-et amúgy is szeretem.

 2. „De amúgy 1-esre lepontozni erős túlzás. Pláne annak tükrében, hogy láttam, a listádon a Chobits 8 pontot kapott, ami meg erős felpontozás. Abban hol az értelem? Azt amikor láttam a végén csak bambultam, hogy mi a rákfene volt az?”
  A legnagyobb bűne a sorozatnak az volt, hogy folyamatosan hülyének nézett, ráadásul előre láttam a legtöbb nagy eseményt, hogy mi lesz a vége…

  A Chobits-ot ezer éve láttam, jó is, hogy mondtad, inkább 6 pontos lesz, mert nézhetőnek nézhető volt, de többet nem akarom látni, és az ember-android kapcsolatban sem mutat túl sok újat.

 3. Az anime nézhetetlen, unalmas, csak az első részt láttam, de annyi elég is volt 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük