Az összeomlás napja

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rAWNYrwXhHk&w=560&h=315]

Kevés dolog van, amivel bőven egyet tudok érteni annak ütős tartalma és lényegi mondanivalója miatt. Az Antifaces ezen üdítő kivételek egyike, akiknek szinte minden videója tartalmazott valami keményet (igaz voltak gyengébbre sikerült produktumaik, de ettől még mindig elmondhatjuk, hogy rengeteg munkát öltek bele, ami valahol azért kompenzált). A mostani videójukkal gyakorlatilag egyet tudok érteni, ugyanis az említett problémákat gyakran tapasztalom, sokszor annak a szintjén, hogy egyeseknek, még azt sem sikerül megértenie a szövegből, hogy „Süt a nap.” és a fényre sötétedő kislányt játszva, holt komolysággal megkérdezi, hogy „Mit süt? Kalácsot?”. És ezzel van elfoglalva, de hogy mi van azon kívül írva, mi a lényeg, azt le se szarja…

Oszd meg másokkal is:

9 thoughts on “Az összeomlás napja

 1. Én értettem hogy Süt a nap. YOLO, És most twerkelek rá egyet. HAHAHA…

  Ezzel a videóval egyetlen hatalmas hiba van. Komoly társadalmi problémákat feszeget, csak idióta körítéssel, ami elég hiteltelenné teszi. De figyelemfelkeltésnek megteszi, amit lehet posztolni FB-n, Twitteren, Youtubon, meg akár a köztévében is.
  Ja, hogy megint cinikus voltam? Bocs, a pillanat heve teszi. Meg a természetem.
  De azért a zenék jók voltak benne. xD

  1. Az Antifaces szereti elvont módon elviccelni a témáit. Nézd csak meg pl. a Facebookos videójukat példának.Kábé ők is azt csinálják, mint mi ha nagyon komolyan cinikusak vagyunk. 😀

 2. Nekem ez kicsit már túl hosszú – öt-tíz percben simán el lehetett volna ugyanezt mondani. Amúgy meg szeretem a demagógiát, magam is alkalmazom, de ez már túlzás (persze vannak bajok most is, de voltak régen is, és lesznek a jövőben is). Azért a videóban láthatóan volt munka és nem is fájt annyira végignézni. Tudjátok mit? Majd beszéljük ezt meg újra egy tíz-húsz év múlva – főként annak tükrében, hogy akkor majd mit mondanak az Antifaces-arcok…

  Azért köszi a figyelemfelhívást – a zenéket én is csipáztam párszor!:) Meg tényleg volt 1-2 igazán jó pillanata is a videónak.

 3. Az oké, hogy a problémára rávilágít, de hol a megoldás? 😀
  Tehát így folyamatosan mondja mondja mondja, és a videó hossza miatt várja az ember, hogy a vége fele előálljon egy megoldással. Ehelyett tovább dobálja a nagy szavakat. :-/

  1. Ilyen jellegű problémára akár orvoslási javaslatot, nemhogy megoldást várni olyan, mint azt kérni egy mohamedántól, hogy basszon be mint az állat és zabálja tele magát disznóhússal. Lehetetlen. Az egyetlen megoldás a felismerés és az önszánt ténykedés. Olyan vicces, hogy egyes egyszerű problémákra is az emberek politikai megoldást várnak, holott a megoldás gyakorlatilag a lábuk előtt hever a legtöbbször.

 4. Jaj ne már… Egyszerűen nem hiszem el, hogy komolyan előszedték ezt a „az agresszív, gonosz videojátékok majd jól elrontják a gyerekeket!” témát. Nevetséges. Én Carmageddonon, Doomon, Postalon, meg Duke Nukem 3D-n „nőttem fel” mégse lett semmi bajom. Pedig 97-ben, mikor megkaptam az első PC-met, 8 éves voltam. Emellett néztem a Robotozsarut, Rambot, Terminatort, Predatort, Alient, Hollót, és mégsem lett tőlük semmi bajom, az ég világon.

  Azzal egyetértek, hogy egy gyerek ne lógjon egész nap a gépen, konzolon, okostelefonon, de könyörgöm, nem ilyen hatásvadász, nevetséges formában akarjunk már komoly témákról, nagyot mondani.

  Az meg, hogy egy 10 éves gyereket jobban érdekelnek a fegyverek, mint hogy mi a különbség egyes állatfajok között? Tényleg kíváncsi vagyok, hogy őket 10 évesen vajon mi érdekelte jobban? Mert biztos nem az utóbbi.

  1. Nekem sem volt, pedig volt szerencsém bőven elég erőszakos és beteg dolgokhoz gyerekként (*khm*, 4-7 évesen kedvenc videoklipek pl. Marilyn Mansontól voltak főleg, *khm*). Mondjuk a legtöbb felnőttben még mindig ez a közhely él, úgyhogy nem csodálom, hogy elővették a kalapból. De mivel közhely, így is kell felfogni, mert azért őket sem olyan véresszájú parentfageknek kell elképzelni.

   Mondjuk hogy 10 évesként kit mi érdekelt… engem a horrorfilmek, amikbe akkor kóstoltam bele és az, hogy ha hazaérek, akkor letehessem a fenekem a gép elé Warcraftozni. Ami fegyverekből érdekelt, azok nem azok voltak, amelyeket ma is használunk, hanem inkább a fejszék és a kardok, mondjuk nem tudtam egyiknek se a típusát, de érdekeltek (és érdekelnek ma is, kiegészítve az íjászattal). Volt szerencsém mai fegyverekhez, túl könnyen kezelhetőnek tartom őket.

  2. Azért is fura ez a videojátékos dolog, mert a facebookon többször is utal rá a videó készítője, hogy ő is gamer, bár egy kicsit mindig ellentmondásosak voltak, elég csak visszagondolni a régi animés videójukra.

   1. Spec én sohase voltam különösebben oda az Antiarcokért, de a régi videóikban még viszonylag jól eltalálták ezt a „humorral kritizálunk, emelünk szót az általánosítás ellen” dolgot. A baj az, hogy most túl nagy fába vágták a fejszéjüket, olyanba, amihez már nem elég ez a rájuk jellemző, meglehetősen tré kivitelezés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük