Deva Zan – A süllyesztőbe került film

Hát, fiúk-lányok, a Deva Zanból úgy fest már nem lesz semmi: a mozifilmet ugyanis végkép elkaszálták, és csak az egyperces hosszúságú előzetese maradt hátra.

A mozifilmnek 2012-ben kellett volna érkeznie világpremierrel, azonban ez elmaradt. A 2010-es bejelentést követően Amano Yoshitaka első regényének (ami nem mellesleg 2013-ban jelent meg) filmes változatáról nem sokat hallhattunk. Kikerültek concept artok, rajzok, szövegrészletek, azonban a filmgyártásáról semmit se lehetett hallani. Ez így tartott egészen pár nappal (héttel?) ezelőttig, mire az AniDB és a MAL úgy döntött, hogy a lelőtt hivatalos oldal végett (ami egyébként egy csendes bejelentése annak, hogy a projektet lelőtték egy el nem készült mű esetében) lezártnak tekinti az ügyet.

A történet első olvasatra nem jelentett volna túl nagy durranást: a jinshoukat (isteni erővel bíró buddhista tábornokokat) a sötétség erői legyőzték, és már rég elvesztek az idők homályában. A világra káosz köszöntött, és Zan, egy szamuráj és társai elindulnak időn és téren át, hogy legyakják a sötétség erőit közös erővel. Yoshitaka egy korábbi munkáját ismerve (Angel’s Egg) viszont bizonyosra vehető, hogy a sajátos és sötét grafika és dizájn mellett már a témából fakadóan is erőteljes vallási vonulat lett volna jelen. Ami a Kyousougigához hasonlóan elsősorban a távol-keletiek értettek volna tisztán, meg a buddhista tanoncok a Tan Kapujáról.

De nem ez volt az egyetlen olyan mű, amely így járt: az Ichigeki Sacchuu!! Hoihoi-san: Legacy OVA-t is eredetileg bejelentették a mangája mellé, azonban a kiadó visszahívta a projektművet, és csak egy rövid trailer maradt fenn, hogy elvileg mi is lett volna belőle.

Oszd meg másokkal is:

One thought on “Deva Zan – A süllyesztőbe került film

  1. Kár értük. Kíváncsi vagyok, mi lehetett az ok, hogy elvetették őket. Pénz? Érdeklődés hiánya?

    Mindenesetre remélem, hogy egyszer valaki majd mégis elkészíti őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük