(Fake) Teaser – Végtelen világok 2

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Sbpy4hlLSE8&w=560&h=315]

Az egyik korábbi posztomban (Hamvaiban holtan) már írtam arról, hogy folytatnám a Végtelen világok történetszálat, és egész komolyra forduló narratívát venne az, amit a Végtelen világok pornókrízise címen alkottam. Kicsit előrángattam megint az ötletet, és összedobtam az előző részből egy fake treasert, ha már a videóversenyekből egy pár dolgot leszűrtem (ezek java az első elején is hallható, és máig tartom magam annak kapcsán az első szótól az utolsóig, némi kiegészítésekkel. Többek közt, hogy ha a bemutató/kritika sztorivezérelt, akkor ne várjuk el a kamerába nézést, illetve, sose bámuljon az ember a kamerába, mert azzal a nézőt szuggerálja és befolyásolja. (A dolog a Goebbels-i propagandán nyugszik, hogy a nézővel való szemkontaktus tudat alatti szuggesztió alakul ki, ezáltal a néző elhiszi, hogy a kritika készítőjének véleménye azonos a sajátjával – ami megengedhetetlen egy magát valamire tartó videóstól, különösen, aki kérdéseket is feldob.) Különben sem vagyok oda a kameráért, de ezt a cuccot kár lenne úszni hagyni.

Persze, a teaser is tartogat pár apró (technikai) referenciát attól még, hogy az első részből van gyakorlatilag összeollózva. Bár inkább werkinformáció van, mi miért került az oda.

  1. Az első videós próbálkozás óta használt szöveget újra elővettem. Ennek oka, hogy most nem versenyre fog készülni (tehát nem sürget határidő, nem kell összedobni szinte a semmiből), illetve, hogy ha már függetlenedik ettől, akkor megtolom a témát, és a korábbi blogposzt leírásához képest új jelenetekkel egészítem ki… amik szintén filmes utalások, újrajátszások lesznek.
  2. Szintén a felvezető szöveghez tartozik: a zene, amit alatta hallhattok, az 1931-es Der Kongreß Tanzt című film egyik dala, a „Das gibt’s nur einmal”, aminek a szövege úgy indul egyébként magyarul: „Csak egyszer jön el, még egyszer nem lesz…” Gyakorlatilag a hozzáállásom a videózással kapcsolatban, hogy a trilógiává alakítás egyszeri, és nem fogom se folytatni, se újrázni, de külön, új sztorit se fogok készíteni.
  3. Próbáltam keresni „Az előző rész tartalmából…” szöveget a sorozatokban, de elég ritkán játsszák már be, és YouTube-on sem sikerült egy ezzel kezdődő intrót szalajtanom egy hangvágásra. Szóval, ragadtam meg a mikrofont…
  4. A snitteket nem tartottam meg annak idején, a munkaanyagot is letöröltem, így hogy ne látszódjon a felirat, ráközelítettem a képekre. Ennek mondjuk technikai haszna is van, mert legalább a YT automatikája nem fog egyből bejelezni, hogy az anyag egy másik csatornán lévő videómból van. Mert képes rá, és letiltja annak ellenére, hogy az alkotó azonos, és fellebbezés az automatika ellen nincs. (Próbáltam egy másik, törölt videóm kapcsán kifogásolni. Mondjuk úgy, hogy a tételes leírásra csak egy sablonos gépi választ kaptam, és nem lehetett megvétózni.)
  5. Ezt követően az amúgy nem túl izgalmas sztoriból ollóztam össze a lényeget, amire ebben a részben szükség lesz. Alatta a The Walking Dead főcím zenéjével. Egy kicsit kilóg a taktusa miatt (mondjuk szintén az eszes contentID miatt felpörgettem), de jobb nem jutott eszembe. A stáblista utáni jelenetekre csendesül el, mondván „Rosszabb már nem jöhet.” és erre űrnácik a Holdról… Akikre amúgy lesz visszautalás majd.
  6. A főcím alatt a Thy Catafalque magyar avantgárd metálbanda 2015-ös lemezéről (Sgúrr) egy részlet csendül fel (Alföldi kozmosz c. szám eleje). Jelentősége nincs, legfeljebb, hogy a trilógia záró epizódjában a lemez dalai egyes kulcsjelenetek aláfestései lennének.
  7. „Coming soon; egyszer talán valamikor…” Tipikusan én és a hozzáállásom azzal, amit eleinte jó ötletnek tartok, és meló közben beindul az „akarom én ezt?” kisvasút. Befejezném, meg is mozdulok rá, hogy aztán porosodjon és félkész maradjon egy jó ideig, amíg végleg elfelejtődik, hogy amúgy akartam egy ilyet is. Aki meg a folytatást szeretné látni, hogy kész legyen, az meg jöhet segíteni. Unszolástól, lelki fröccsig, egyes elemek, effektek megalkotásáig bármivel…
Oszd meg másokkal is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük