Köszönjétek magatoknak!

Asszem nem is fogom cifrázni: letiltottam a Sword Art Online bejegyzése alatt a kommentelési lehetőséget, valamint az egész blogon a „Névtelen” hozzászólási lehetőséget. Az okai:
– megelégeltem a sok névtelenségbe burkolózó billentyűharcos alpári, tanyasi stílusát. Fogjátok fel végre, hogy a vélemény egyéni és szubjektív. Tisztelet annak a maroknyi kivételnek, akivel meg lehetett beszélni.
– számos alkalommal leírtam, nem fogom még egyszer: ha a BD-lemezekre kijavítják az elrontott közteseket, kulcsokat, akkor feljebb viszem a pontozást, s ezzel kikerül „az év legrosszabb” kategóriájából, addig ott marad.
– ugyancsak leírtam, hogy a rendezés hanyag munka volt, az izgalmat elvette azzal, hogy előre elpuffogtatta mindenét szinte. Gondoljátok el mondjuk a To Love-Ru ecchi animét mellek, kivillanó bugyik és mindenféle perverzkedések nélkül. Ugye milyen élvezhetetlen lenne? De elég ha szénné van cenzúrázva, mint a mostan vetített Darkness-évad. A SAO-ban ugyanez volt az izgalomra. Míg egyesek hétről hétre követték, én egyben néztem végig, s jobban szembe tűntek a hiányosságok.
– ugyanúgy leírtam a kommentekbe, hogy elismerem, ha 25 részes lett volna a SAO-ív, akkor normálisabb történetvezetést kapunk.
Ha tovább folytatjátok ezt a fajta huszármajomkodást, eléritek, hogy bepöccenek, s teljes megsemmisítésre küldöm a címet. Engem ezzel nem vettek rá, amíg parasztokat megszégyenítő alpári stílusban tudtok hozzászólni az érvelés teljes hiányában. Engem a ti véleményetek érdekel a műről, s a miértje, nem az, hogy pocskondiáztok, mert azt én is tudok, de annak is ti isszátok meg a levét.  

Sajnálom azokat, akikkel el lehetett legalább beszélgetni, mint Buhu vagy Merok illetve az a pár névtelen, aki tudta hogyan illik ellenvéleményt formálni. Sajnálom, hogy őket is ezzel kellett büntetnem, nektek köszönhetően. Na boldog karácsonyt…
Oszd meg másokkal is:

15 thoughts on “Köszönjétek magatoknak!

 1. Én ugyan kifejezetten szórakoztatónak találtam, a sok vérpistike agymenését, és a rá adott válaszokat, de meg tudlak érteni. =)

  Eddig egyetlen bejegyzésemnél tiltottam le a hozzászólást, a Postal 2 AWP mod-nál, mert agyamra ment a sok értetlenkedő, aki modolni akart úgy, hogy crackelni nem tudott, és lusta volt visszaolvasni 3-4 kommentet.

  Amúgy tegnap megnéztem a „remekmű” első részét, és ugyan elég fáradt, enyhén illuminált állapotban voltam már, de egy biztos, ebben legalább annyi, hanem több hülyeség van/lesz, mint a Guilty Crown-ban volt. =D

 2. Tudod Péter, szórakoztató, amíg nem te vagy kitéve nekik. Meg persze kezelni is tudni kell. Sajnos az ilyenekkel szemben a türelmem véges. Egy ideig szarkazmussal kitoldható, de aztán jönnek az olyan vérhörcsögök, hogy már az is kevés… Hmm… Ideje nagyobb ágyút beszereznem :D.

  Ilyenekkel találkozom én is a visual noveleknél, hogy nem tudja megnyitni a BIN, CUE, NRG, ISO kiterjesztéseket. Mintha sose torrentelt volna játékot vagy komplexebb programot (mondjuk egy új Windows-t, Adobe Master Collectiont). Azontúl az is olyan, mint bármelyik másik program, max. Applocale kell hozzá, de ahhoz leírás is van, de folyamatos a szajkózás, hogy használják…

  Sok sikert és várom a te kritikádat is. 😀

 3. Ebből látszik hogy a mai tizenéves korosztály nem ismeri a toleranciát, ellenérvet nem tud felhozni, hülye mint a tök, hisztizik egy rajzfilmre írt kritika miatt, s már mondhatni betegesen védelmezni akarják a kedvencüket. Szerencsére engem messziről elkerülnek az ilyesfajta tinibuborékok.

 4. HELLÓKA!:D

  Kár hogy letiltottad én szívesen csevegtem volna még veled, bár az alpári IQ harcosok minden hol ott vannak szal nem menekülsz majd te sem mert ők megtalálnak ha meg akarnak.
  JAH billentyűharcos alpári, tanyasi stílusát kikérek mert a tanyasi igenis rosszul esett mert tanya mellet lakom és tudom hogy ott is csak a tehén kaki a legrondább dolog amit a szájukra vagy kezükre(mikor írnak) vesznek.

  És jó tudni hogy szerény 99999999999999 oldalas vérszopó „kommentemetnélek már el” értékelted annyira hogy a cikk végén megemlíts.
  Persze mint mondtam az olyan vérszopók mint én ha kell megtalálnak és keményen meghajítanak egy hozzászólással ami olykor lehet kakis vagy kellemesen meleg friss lepényszagú akár a frissen sült pogácsa.

  Remélem a google fiókos komment mükszik mert már a névtelennel is cink volt bajlódni.

 5. Voltak tőled durvább hozzászólók is, illetve téged is azért említettelek meg a végén, hogy ne vedd magadra azokat a jelzőket, akiket azokkal illettem.

 6. hajj

  Nem értem az embereket. Egyéni véleményt kritizálni? Eszem megáll.

  Amúgy kár hogy nem tudtam hozzászólni. Most keveredtem ide, és csak leakartam írni a hogy Korházi áttelepítésre volt megmagyarázás.

 7. Jó ez az újítás Ricz.
  Pár hónapja már nyomon követem a munkásságodat, és mikor olvastam, hogy azt írta pár 10-15 éves kis szaros, hogy nem értesz az animékhez, eléggé meglepődtem 🙂 Az írásaid alapján nekem nem úgy tűnt.

  Ne hagyd hogy pár hülyegyerek elvegye a kedved, mert jó az amit csinálsz, tetszenek az írásaid, meg az eddigi munkásságod is tiszteletreméltó 🙂
  További sok sikert.

 8. Nem hagyom magam, nem kell félni, csak megmutattam, hogy vannak embertípusok, akikkel rövid idő után nem bánok kesztyűs kézzel 🙂

 9. Kedeves Ricz!
  Őszintén szólva nem követem a blogodat, most keveredtem ide először…
  de nem értem miért vagy úgy felháborodva a sok támadón, ha arra vállalkoztál hogy az EGYÉNI véleményed osztod meg, ami eléggé negatív volt, fel kellett volna erre készülnöd.Lehet sok helyen lehúzzák ezt az animét, de másutt meg hatalmas rajongótábora van , és nem biztos, hogy az érettebb fajtából…
  Én mindenesetre tiszteletben tartom a véleményed, nem értek egyet vele…csak a nagymértékű felháborodásod nem értem..

 10. Ó, ez még nem felháborodás, csak meguntam a vérpistikéket és a vérpiroskákat, akik nem tudják elfogadni az ellenvéleményt, hogy „nem, még csak a Szent Grál közelébe se tud kerülni a cím”. Ha végigolvasod, alaposan, szépen értelmezve, akkor észreveheted, hogy gyakorlatilag mindent érintettem, kereken kifejtettem miért nem tetszett. Erre megjelenik néhány „rajkölyök” és az érvelést nem ismerve kezd osztani. Megtehettem volna, hogy törlöm a francba az összes ilyen hozzászólást, mert az én véleményemre se nevezhetőek ezek a legnagyobb jóindulattal sem ellenvéleménynek. Na, ezt untam meg, igen hamar, mert utálom az efféle e-mail értesítőket pucolgatni a levélfiókomból.

  A felháborodás szintje, hogy érzékeltessem veled, az lett volna, hogy azt a maradék jóindulatomat is totál elveszem a sorozattól, s az átlag ellenére is kiosztom a lehető legrosszabb értékelést rá. Szóval lehetett volna ezt még fokozni, sőt ezt a „pontelvételt” is tudnám ragozni még egy kicsit. Szóval ez nem felháborodás, hanem bekeményítés volt.

 11. Nahm hát engedtem magamnak egy kis szünetet a nagy vizsgasokkban és átrágtam magam a kritikádon és egy-pár említett kommenten…
  Voltak olyanok amik azért nem lettek rosszak, például Merok-al és Miklós Bencs-el nagymértékben egyetértek(lehet hasonló hozzászólást írtam volna ha előbb idekeveredek+pár egyéni észrevétel)
  Egy tanácsot tudok adni, legközelebb ha olyan anime-ről írsz amit tudod h sokan szeretnek tiltsd le már elsőre a hozzászólási lehetőséget, aki annyira tudatni akarja veled a véleményét máshol is biztos megtalál 😉

  A bekeményítéssel kapcsolatban hát hajrá, szerintem az igazi fanokat nem igazán üti szíven h te lepontozod…mindenkinek meg van a saját véleménye 🙂

 12. Nah ide is visszatértünk van némi időm megint hozzászólni meg minden…….
  Majdnem 100-as egyetértésem kb olyan 60-on áll merthogy, ha valaki véleményt közöl akkor kénytelen lesz a válaszokat is átvenni mert akkor „erőspista” másik posthoz fog kupacolni ezért nem ajánlott egyből kommentblokádot felállítani.
  Mert mint egyszer már mondtam aki csak anyukázni akar itt és nem képes 2 szóbál többre(mert a ku””a anyázásig eljutunk de egy sziával már értelesebb lenne nem?).
  Persze én írom ezt aki nem sajnált 3 oldala kommentjeiben nah mind1……..

  Am lehet felmerült de nem vagyok Sao fan még csak anime fan sem csak nézem őket, rendezvényen is egyszer voltam akkor is álltam a tömegben és folyattam a nyálam mint egy kivert kutya…………….fuh de szépek voltak a lányok.

 13. Érdekes volt a kritika és olvashatóbb is, sajnos viszont az értékeléssel itt sem értek egyet.
  Mindenesetre nálam az ALO ami pont hogy gyengébb volt.
  A SAO-t hajnalba is megnéztem, vártam minden héten.
  10/8 nálam reálisan ez.

 14. Néhány dolgot nem árt tudni:
  1) Nem szokásom kertelni. Ha valami nem tetszik, kimondom.
  2) 5 alatt pain-o-meterben mérek: mién jobban fáj a hülyeség, annál több pontot vonok el.
  3) Ha lenne ilyen értékadási lehetőség, a 0-tól számoznék.
  4) Nem ez volt az egyetlen és az első, amit a mélybe lehúztam.
  5) A korai írás nem mentség a történet sablonosságára, a karakterek sekélyességére és más egyéb hibákra (leszámítva a rendezőit, őt akasszák fel), mert újra is lehet írni, csak ahhoz is vennie kéne az írónak a fáradtságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük