Most komolyan ennyire értetlenek az emberek?

Nos, van egy csodás oldal, ahol az emberek vitatkoznak általában a semmiről. Volt problémám a múltban egy-két emberrel is az oldal munkatársai közül, de azok elhanyagolhatóak voltak összességében. Ami viszont mocskosul kikészítő ebben a bizonyos oldalban, hogy a felhasználók bizonyos része borzalmasan figyelmetlen/retardált/olvasni nem tud stb.

(Annak tudatában írom ezeket a sorokat, hogyha valamelyik feltévedne, akkor rívni fog a szája, hogy ez nem igaz meg ilyesmik, de NEM ÉRDEKEL.)

Mire alapozom ezeket a vádakat?
A mostani aktuális nagy hisztériát kavaró cikk az „anime/manga ban” dolog, ami eredetileg a Sankakun Complex nevezetű oldalon jelent meg. Sankaku nagyon sokszor populista és eléggé megbízhatatlan, emlékszem egy hasonló tiltásos esetre, mikor az erogékről volt szó. Azt állították, hogy betiltják az olyan játékokat, ami csak nők megerőszakolásáról szól meg ilyesmik. Ma kicsit utánajártam a dolognak, és a nagy tiltás után mégis adtak és adnak ki a mai napig ilyesfajta játékokat. Kiegészíteném ezt azzal, hogy később kiderült a mostani cikkről, hogy az egész csak Tokióra vonatkozik, tehát nem valami országos dologról, de ez sajnos senkinek sem tűnik fel.

Kérdezhetné az ember ennek mi a szar köze van a mostani helyzethez… nos, nézzük meg, a mostani cikk is a fent említett oldalon jelent meg, amit szépen több másik oldal lemásolt, de mint általában ez a cikk is el volt túlozva, és nem volt pontos. Erre rájön, hogy bizonyos magyar egyének még magyarul se képesek felfogni, amit előtte leírnak. Ugye itt cenzúráról van szó bizonyos kategóriákban, de sokan már a teljes banról beszélnek, én meg többször leírtam (teljesen fölöslegesen), hogy egy sima kitiltásról van szó bizonyos helyekről (nem ugyanaz a kettő). Háromszor leírtam, majd úgy döntöttem inkább nem erőltetem tovább. Valahogy sikeresen átnéztek az olyanok írásain, akik faszán leírták a lényeget, éljen a hülyeség az értelem felett. Éljen a tömegpszichózis, éljenek a hülyék!

Ez volt az előtörténete az egésznek, most kezdődik a rage! 
A mai nap súlyon csalódtam a közönség ebben a felében, aki feljár arra az oldalra, és valószínűleg ők lennénk a mi nézőközönségünk, akik megnézik a feliratainkat, értékelik stb. Tehát azt hiszem, hogy befejezem fansubberként a karrieremet, és csak azt fogom fordítani, amit szeretek, és nem fog senki érdekelni.

Oszd meg másokkal is:

6 thoughts on “Most komolyan ennyire értetlenek az emberek?

 1. Nem te vagy az egyetlen, aki pont az ilyen idióták miatt hagy fel a fansubbal. Jó pár embert láttam már, akik ugyanezen ok miatt szálltak ki. A maroknyi értelmes felhasználó miatt viszont – akik értékelik, sőt néhanapján még meg is köszönik a munkánkat – érdemes folytatni.

 2. Túl kevéssel találkozni az a baj, most is AnimeAddict-on valaki nekem ugrott, de mindegy…

  Bizonyos mértékben én is folytatom, de úgy fogom alakítani a projektjeimet, hogy azok fordítás közben engem is szórakoztassanak.

 3. Addicts-en (mint minden nagyobb közösségi oldal forumán) rengeteg a kissebségi komplexusban szenvedő egyén. Ezen változtatni nem tudunk, a legtöbb amit tehetünk, hogy nem figyelünk oda rájuk.
  A projektekkel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy én eddig csak olyan munkát vállaltam, ami nekem is tetszett, bár a legtöbb ilyen. A minőségből viszont nem engedek.

 4. Én is erre jutottam, hogy elég sokan ott élik ki magukat.

  Nálam jó ideje az volt, hogy elkezdtük még x emberrel többen, aztán eltűntek, de folytatnunk kéne az adott anyag kiadását. Nekem semmi kedvem nem volt hozzá, de csinálni kell, szóval valameddig ez így ment. Erre még rájön az a tény, hogy a mangákra nincs is akkora igény, szóval még kellemetlenebb velük dolgozni egy idő után, és ehhez még hozzájön a bejegyzés témája… tádám, készen van rage-elő scanlator!

  Mostanra sikerült oda eljutni, hogy azt csinálom, amit szeretek. 🙂

 5. Skyneth kollegina már az egyik ilyen retarddal ott tartott, hogy foglalkozzak én vele, mert nekem az ilyenekhez több a türelmem (bár az elég szintfüggő), de végül csak lecsaptam. Őszintén szólva, ha munkatárs lehettem volna ott, a kihírezésbe nyomtam volna egy upd-t, és az utolsó posztban beírtam volna, hogy aki megint dramatizál, fogalmakat mos össze kivágom 1 napra, hogy legyen ideje szerezni egy értelmező kéziszótárat és keresse ki a betiltás és a cenzúra szavakat és tanulja meg a jelentésüket. Gond letudva, fő a tanítószándék.

 6. LOL, Ricz, milyen keményszívű vagy te is. Látom, a te szívedet is harcedzetté tette a sok féleszű.

  A kiegészítés meg nem lett volna rossz dolog, de ahogy lekerült a kiemelt hírek közül, szinte nullára esett vissza az írogatás oda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük