Seitokai Yakuindomo ajánló

Kagamin posztja, eredetileg a Gunjou Blogon jelent meg.

A legutóbbi alkalommal a Haganairól írtam jókat, amit a masszív trolling miatt emeltem ki, de nézzünk szembe a tényekkel, ha ezt az elemet leszámítjuk, akkor a sorozat középszerű, a karakter igencsak abszúrdak, és a történet nemlétező. A Seitokai Yakuindomo is hasonló első ránézésre, Takatoshi Tsuda épp beiratkozott a Ousai Középiskolába, azért oda, mert közel van (itt már kezdett tetszeni a dolog), de befelé menet megállítja diáktanács elnöke, mert a ruhája rendezetlen (milyen eredeti). Ami ezekután jön az már durvulás, miután jól megfojtogatja a saját nyakkendőjével, lenyom egy enyhén kétes szöveget, beerőszakolja a diáktanács soraiba, hogy segítse a munkájukat, mert az iskola nemrég koedukált lett. Innentől kezdve a sorozat ennek a kvartettnek a marhulását mutatja be (milyen meglepő a cím után).

Az átlagos agyszintje a sorozatnak konvergál ehhez a jelenethez…

Manzai: az egyik tradiciónális formája a japán standup komédiának, amit általában két ember ad elő – az egyik az „egyenes” ember (tsukkomi), a másik a „bolond” (boke) – feszített tempóban viccelik meg egymást. A legtöbb vicc kölcsönös félreértésen, kétértelmű beszéden, szóviccen és másfajta verbális humoron alapul.

Mi is olyan nagy ebben a sorozatban? Az a kegyetlen mennyiségű manzai, amit lenyomnak benne, Tsuda nagyon jól tolja a „kiegyenesítést”, másrészről az száz százalék, hogy ennyi kétesértelmű/perverz balfaszsághoz nagyon nagy fantázia kell. A Pantsudomoe iskola példája annak, hogy mire ne építsünk egy történetet (A FÉLREÉRSEKRE, az ismétlődő lapos viccek), de ha a félreértéseket ésszel teszik, akkor igen-igen szórakoztató elemmé tud válni. Emlékszem egyébként, hogy az AnimeAddictson annak idején hogy istenítettek annak a hulladéknak a mangakáját, hogy mennyire eredetiek a gondolatai, kérem szépen nem azok, kitalált három dolgot (amit máshol látott, és kicsit átalakította), és ismétli őket.

Na, ki vagyok?

Mondjuk azt már régóta érdekesnek találom, hogy ezekben középiskola témájú animukban mennyi klisé van, mondjuk az eseményekben, a karakterekben és még akár a felépítésben. Ha már itt tartunk, akkor bemutatom a karaktereket, hogy lássátok mire gondolok…

LOLI MEGSZEREZVE, MOST FUTÁS A RENDŐRSÉG ELŐL!

Takatoshi Tsuda: normál srác (csak hogy az otakuk bele tudják a helyébe képzelni magukat?), azért megy Ousai Középiskolába, mert közel van. Mielőtt bekerül a diáktanácsba átlagosak a jegyei és a barátai is. Ennek ellenére kiemelném, mivel ő az állandó tsukkomi a sorozatban, ő az, aki a hülyéket lecseszi általában.

Tsuda fején néha kijött a derpelhetnék…

Amakusa Shino: a diáktanács elnök (elég sok volt az animus pályafutásom alatt főszerepben), aki amellett, hogy köztiszteletben áll, saját bevallása szerint egy könnyűvérű perverz nőszemély (ami többnyire helytálló). Hihetetlen több értelemben is, a tökéletes tökéletlenség mintapéldánya. Erős pontja a karakterének, hogy ő minden hülyeség forrása (boke #1), nekem személyes kedvencem is egyben! XD

„Ha már könnyűvérű nőszemély vagy, akkor legalább ne nézz ki annak!”

Shichijou Aria: az ilyen történetekben szokásos tökfej karakter keresztezve a gazdaggal (Miyuki – ész = Aria), aki elég sok banális hibát követ el (némelyik már súrolja az Osaka-szintet). Shino hülyeségeire sokszor rákontráz (boke #2), tehát ő sem kimondottan unalmas, bár néha már kicsit unalmas, hogy mennyire lüke szegény.

Magától történt, esküszöm! Magától volt!!!

Hagimura Suzu: a szokásos loliszerű képződmény az ilyen történetekben, aki most éppen a történet zseni karaktere is egyben. Nekem a viselkedéséről Taneshima jutott az eszembe, mikor épp tombol, mert kisgyereknek nézték, vagy kicsinek hívták. Hogy még jobban elüssön a többiektől, kapott egy szőke hajat is. Talán Tsuda mellett még ő az, akit tsukkominak lehet hívni, mert néha már ő se bírja ki a másik kettőt. Tipikus karakter, tipikus személyiségjegyekkel, de nem rossz ebben a környezetben.

Taneshima után szabadon: „NE NEVEZZ KICSINEK!

A kerettörténet teljesen átlagos, ahogyan feljebb írtam, van sportnap, van fesztivál meg az összes többi japán marhaság, amire az ember számít, mikor elkezd az ember egy ilyen sorozatot. A kitöltése ennek nem mindegy, a leghétköznapibb szart is fel lehet dobni ennyi baromsággal, csak igen ritka, hogy ez jól sikerül.

A mai napig nem tudom, hogy milyen sorozatot láttam aznap!

Összefoglalva a sorozat menő lett, aki kedveli az ilyen kicsit perverz-abszúrd humort, annak tökéletesen meg fog felelni, akinek meg nem, az valószínűleg utálni fogja, mert unalmas. Ha a képektől nem ment el a kedved tőle, akkor nyugodtan vágj bele, nem fogod megbánni!

Oszd meg másokkal is:

4 thoughts on “Seitokai Yakuindomo ajánló

 1. Jó cikk lett. Hatalmas anime. A sírva röhögés és a rekeszizom fájdalmak garantáltak. xD
  Nekem is Shino a kedvenc. Mellette meg Dejima, a cseléd. Az megint egy hatalmas karakter.
  Kár hogy ilyen művekből kevés van, az ilyen eredeti ötletek nagyon kellenének manapság.

 2. Köszi, kicsit látszik rajta a cikken, hogy már túl sok ilyesmi cuccot néztem, aztán kicsit lehúzás is lett, ennek ellenére szórakoztató, így hát kiemelem a jó pontjait.

  „Mellette meg Dejima, a cseléd.”
  Jah, a perverz maido, nekem mondjuk Hagimura volt még, neki voltak olyan jelenetei, amik ütöttek Shino baromságain kívül.

  Igazából nem merném mindenkinek ajánlani, mert vannak olyanok, akik nem vevők az ilyen humorra, meg azt is lehet mondani, hogy „persze, ilyen viccekkel könnyű eladni valamit”, de szerintem még ezen belül is a szintet simán hozza…

 3. „Igazából nem merném mindenkinek ajánlani, mert vannak olyanok, akik nem vevők az ilyen humorra, meg azt is lehet mondani, hogy „persze, ilyen viccekkel könnyű eladni valamit”, de szerintem még ezen belül is a szintet simán hozza…”
  Lassan elmondhatom magamról, hogy kiégett animés vagyok és kevés dolog hoz már lázba. De ezt bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségen. Ez nekem elég is.

  „nekem mondjuk Hagimura volt még, neki voltak olyan jelenetei, amik ütöttek Shino baromságain kívül.”
  Szerintem mindenkit fel lehetne sorolni. Tsuda húga is kegyetlen baromságokat tud összehordani.
  Kellene egy második évad… a mangából simán kijönne. xD

 4. „Lassan elmondhatom magamról, hogy kiégett animés vagyok és kevés dolog hoz már lázba.”
  Kiégett fansubber van, animus nincs, igazából szerintem mindig lesz olyan dolog (előbb vagy utóbb), ami érdekel, ezért nem tartom szerencsésnek ezt a kiégett dolgot ennél az esetnél.

  „Szerintem mindenkit fel lehetne sorolni. Tsuda húga is kegyetlen baromságokat tud összehordani.”
  Jah, Kotomi se gyenge, ő a konkrét Shino #2! XD

  „Kellene egy második évad… a mangából simán kijönne. xD”
  Elképzelhető, hogy lesz, mert nem adtak a sorozatnak anime-original befejezést, bár mondjuk ilyesminek elég nehéz lenne a jellegéből fakadóan, szal nem tom…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük