Sid Meier útjain

 

Kronnas a Konzol Magazintól gondolt egyet és feltett egy nagyon egyszerű kérdést a magazin Facebook oldalán, ami lavinát indított el bennem. Szokásom szerint szülöm a hülyeséget, ezúttal játékötletek terén. Hogy miért? A kérdés emígyen szólt: „A napokban elővettem a Medal of Honor: Airborne-t és öröm volt vele játszani! Semmi modern technológia, csak a korhű fegyverek. E kapcsán érdekelne a véleményetek: Ti mit gondoltok, mikor fog bekövetkezni egy újabb korszakváltás? És ha lesz ilyen, akkor mire számítotok, merre fog elmozdulni, a jövő felé, vagy vissza a múltba? Egyébként Ti milyen korban, avagy háborút feldolgozó Battlefieldnek, vagy Call of Duty-nak örülnétek?”


Nos, jöjjenek az ötleteim, amelyeket ott is olvashattok. Egyeseknek hülyeség, másoknak vicc, bár azért én valahol a kettő mellett komolyan is gondolom.

Call of Duty: Homeland – Helyszín és időpont: Hellász, görög-perzsa háborúk. Prológus: a maratoni csata, feladatunk legyőzni perzsákat és Athénbe vinni a hírt. Tényleges sztori: prológusi karakterünk fia felnő és részt vesz a csatákban. Külön karakter a thermopülai csatához és még egy a szalamiszihez. Kisebb csaták rajtaütésekkel a perzsa seregeken, Athén kiürítésével és felgyújtásával.
Battlefield: Hastings – Noha 1066 nem ókor, de a normann-angolszász háború csatáit végigjátszani is lenne olyan felemelő. Csata közben az olasz szimfónikus ballad metal banda, a Thy Majestie dalai csendülnének fel (1066 – Hastings c. albumról).
Battlefield: The Covenant – Helyszín, időpont: bibliai idők, Kánaán. A zsidók bevonulásától egészen Izrael megalapításáig harcolnánk. Jerikói csodát is beleértve, falleomlasztásostul. Csatavesztés feltétele: az ellenséges parittyások és íjászok kilövik a Szövetség ládájának hordozóit, vagy az ellenség eléri, megszerzi.
Mahabharata: The Video Game – Az az ősi ind irat, legenda konkrét kora ókori Star Wars csatát ír le emberekkel, istenekkel, víz alatti és légi városokkal, különleges gépezetekkel. Ez szigorúan Star Wars: Battlefront stílusban lenne.
De írtam még egy I. világháborús lövöldét is a lengyel függetlenségi háborúval (anyag van hozzá bőven, részletek itt), aminek folytatása lehetne majd a Blitzkrieg története, vele együtt a Hel-félszigetért vívott csata.
Hogy ezek az ötletek honnan jöttek? Elárulom, hogy épp az Ancient Aliens 6. évadát nézem és közben fejben szülöm/írom a sorozatról szóló átfogó poszt szövegét.
Oszd meg másokkal is:

2 thoughts on “Sid Meier útjain

  1. Ez jópofa felvetés. 😀 Szerintem I.vh-s lövölde érdekes lenne. Főleg, hogy évfordulója lesz idén.
    Az utóbbi időkben már leszoktam a lövöldékről, mivel a modern fegyverek abszolút nem vonzanak (számomra a CoD a Modern Warfare és a World at War magasságában véget ért). Viszont FPS formában egy lőfegyvereket korlátozottabban tartalmazó korszakot megvalósítani nehéz lenne. Pld. egy phalanxban harcolás szerintem nem könnyű feladat kivitelezés tekintetében.

  2. Igen, a falanx nehezebb lenne, de nem is így kell elképzelni, mert az már Nagy Sándor kora inkább. Sokkal inkább úgy képzeld el, mint belülről a Skyrimet, dobd hozzá a CoD-ot vagy a Titanfallos FMV-hatást és viola: máris van egy élvezetes kardozós holmid. Alakzatok voltak akkor is, bár sokkal lazábban szervezettek.

    A első világháború meg… sajnos annyira van előtérben, amennyire nem kéne elhallgattatni a centenáriumát. Mert, hogy az idei év a holokacsa 70. évfordulója… hát bocsánat a kifejezésért, de ki nem szarja le? A holokacsa nem változtatta meg a földrész és tágabb értelemben a világ politikai, gazdasági és társadalmi arculatát, főleg ha csak a közvetlen utóhatásainak garmadát fel tudjuk egy A/4-es lapon címszavakban sorolni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük