To Aru Kagaku no Railgun ajánló

A To Aru Majutsu no Index II. szériája után annyira csalódott voltam, hogy leírtam egészen az egész univerzumot, de most a Railgun után megváltozott a véleményem róla. Az elején kétkedve kezdtem bele, sőt kb. ezt is két évre félreraktam, utólag belátom, hogy hülyeség volt a részemről.

Felvillanyozó élmény a Railgunt nézni!

A Railgun az Index sorozattal párhuzamosan fut, az eltérés annyi a kettő között, hogy a történetet Misaka Mikoto (másnéven Biribiri) és társai szemszögéből mutatja be. Misaka mellett Kuroko is főszereplő lett, aki többször feltűnt az Index néhány arcjában és Uiharu is, akinek a szerepe az Indexben csak néhány jelenet erejéig futotta, ezenkívül behoztak egy új lányt, Satent. Többnyire olyan eseteket oldanak meg, ami nem volt az eredeti sorozatban, de ez nem rontja a sorozat színvonalát.

Saten részéről ez valami furcsa üdvözlés lehet, UIHARUUU~

Ami nagyon üdítő volt ennél az animunál, hogy jócskán kitágította az Index-sorozatok világát, az addig csak pár jelenet/egy-két rész erejéig feltűnő karakterek is kaptak általában bőven időt a szereplésre, így emelve az egész sorozat színvonalát.

LE VAGY TARTÓZTATVA, GAZFICKÓ!

Nem mondanám, hogy egy kiemelkedő alkotásról van szó, az ismert klisékben bővelkedik, de könnyed és szórakoztató, ahol kell látványos, ahol meg lazulni kell, ott lazul. Minden ott van, ahol lennie kell. Misaká(ka)t amúgy is szereti „mindenki”, szóval megtenni főszereplőnek nem volt rossz ötlet.

Az elmaradhatatlan fanservice, mi? Nem rossz, nem rossz…

Értékelés 9/10 (király cucc, bárkinek ajánlom), tényleg királyság, nem lenne rossz, ha folytatnák, azt hallottam, hogy a következő történetrész a mangóban a SISTERS-es, amit az Indexben is nagyon szerettem.

Oszd meg másokkal is:

5 thoughts on “To Aru Kagaku no Railgun ajánló

  1. Nekem is sokkal jobban tetszett, mint az index. Bár a 9 pontot sajnálnám tőle, de attól még király cucc!

  2. „Bár a 9 pontot sajnálnám tőle, de attól még király cucc!”
    Nekem megért ennyit, a Madokánál sokszorta „szórakoztatóbb” darab volt (elvégre egy sztorinak érdekelnie kell a nézőt meg ilyesmikre gondoltam itt), ami 7 pontot kapott, mert az átlagosnál jobb volt, de a szórakoztatótól távol, mondjuk a 6 pont lehet jobb lett volna ilyen szempontból… ^^”

  3. Csak egyedül nekem ment az agyamra az egész anime? x'D ÉEgyszerűen már untam, hogy az a kis csitri lóg misakan, és már idegesítő volt szinte az összes epizód a nyavajgásaival együtt. No meg ez a kislányos leszbizés se volt számomra vicces, főleg hogy már unásig ment. 😐

  4. Úgy tűnik, hogy igen. Szerintem simán hozta az Index S1 színvonalát, bár az igaz, hogy voltak benne üresjáratok, de amúgy egész kedvelhető darab.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük