Videólejátszás

Gondoltam hasznossá teszem magam, és írok valami értelmes témáról is végre…

Ezerféle lejátszó, de engedjétek meg, hogy ezek közül a személyes kedvenceimet bemutassam, nem lesz sok, összesen kettő van. Nem biztos, hogy ez a kettő a legjobb, de személy szerint én ezeket preferálom!
1) Media Player Classic Home Cinema (honlap) – freeware
Nagyszerű kis program, talán az egyik legjobb ilyen, a két leggyakoribb csomaggal, a CCCP-vel és K-Lite-tal képes együtt dolgozni, de rá lehet venni, hogy DXVA-t meg a madVR-t is egye, tehát elég sokoldalú.
2) SMPlayer (holnap) – freeware
Aki használt már Ubuntut, annak ismerős lehet, mivel ez az egyik legjobb lejátszó (egyébként ez egy front-endje az MPlayernek) azon a Lunix diszrtrón, nem kell hozzá külön kodekcsomag, mivel beépítve tartalmazza azokat, és a beállításai között is szép számmal lehet módosítani a dolgokat. Egyetlen idegesítő aspektusa a fontok betöltögetése, ami 1-2 percig is eltarthat, de elnézem neki, mivel nagyszerű kis lejátszó.
Igen-igen, nem mentem túlságosan bele a részletekbe, de ez inkább egy ajánló akart lenni, mint geekeknek írt okfejtés, szóval ezért a felületesség, ha valakit jobban érdekel valamelyik, akkor egy kommentben kérhet egy részletesebb cikket róla. Másrészről jöhet a kérdés, milyet ne használjon az ember? Aki teheti, kerülje a VLC-t, az egy nagyon buta lejátszó, ráadásul ott a font töltögetés se egy-kettő, hanem legalább öt perc, és a feliratokat se kezeli rendesen, mert buta, a másik ilyen pedig a Windows Media Player, azt se ajánlanám animuk nézésére, se zenehallgatásra, mind a kettőhöz megvan a megfelelő program, pl. zenehallgatásra a Foobar2000 (ez is freeware) a legjobb szerintem, de ez már egy más téma.
Oszd meg másokkal is:

9 thoughts on “Videólejátszás

  1. Kerülni a VLC-t? Teljesen hülye vagy?
    Az a legjobb lejátszó, mert nem kell hozzá kodekekkel baszakodni. Csak felrakom, és megy.
    Pont, mint a 11″-es Mackbook Airem!
    A foobar2000 pedig egy nagy rakás szar. Milyen undorító szar már a kinézete.

  2. MPC tényleg nem rossz, egy ideje én is azt használom. Ha meg valami nem megy, akkor arra az esetre fent van a gépen a KMPlayer is.
    SMPlayer még kimaradt az életemből, arról nem tudok mit mondani. Viszont a VLC… phej… 5 percig bírtam használni, aztán ment a kukába. Jól elvagyok a mostani kombóval, évek óta nincs olyan amit ne vinne.^^

  3. Nekem viszont a KMPlayerrel nem volt eddig dolgom, esetleg lehet megnézem, az SMPlayer elég igénytelen jószág, elég sok mindent megeszik, szóval ajánlom.

  4. A VLC csak egy dologra jó: rohadt könnyen lehet vele RAW-ot fotózni. Semmi egyébre. Egyébként egy rakás trágya, mert hirtelen képváltáskor úgy szétbassza neked a képet, mint kanos puli az istálló ajtaját.

  5. RAW-ot? Hogy érted? Az SMPlayerre hasonlóan, sőt ott be lehet állítani, hogy a feliratot is belerakja, mivel az MPC-HC EVR custom kimeneten ezt nem teszi.

  6. Shift-S párost nyomogatni, de RAW-val az igazi, mivel legfőképp retrókat fotózom ki, azokból meg ugye csak hardsub van jobb esetben (legalábbis ritka a softsubos). Gondolom az SMPlayer a hardsubot se szedi ki xD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük