Új trend, online tartalom hülye védelme

Érdekes téma, mostanság elég sok online mangaolvasónál látom, hogy letiltják a jobb gomb használatát, ezzel próbálják megakadályozni, hogy a képet le lehessen tölteni az oldalukról, de hiába. Az AA-n is volt hasonló próbálkozás a múltban, hogy az ismertetőket ne lehessen „lelopni”, de nem volt túl eredményes, szóval el lett távolítva a kód, ha jól emlékszem több gondot okozott, mint hasznot.

A technikai részletekbe nem merültem el, de a viselkedését jól le tudom írni, nem lehet elérni a jobb gombbal a tartalomra kattintva azt a bizonyos előugró menüt. Ez lenne a nagy védelem? Uraim/hölgyeim, ezzel csak a legegyszerűbb felhasználókat lehet megállítani, ugyanis ameddig az ember a forráskódhoz hozzá tud férni, addig semmit nem ér, és ezt minden böngészőben meg lehet csinálni, ha egyszer eljutunk oda, hogy majd a forráskódot blokkolni lehet, de az oldalt viszont le lehet kapni, akkor egyszerűen letölt, visszakeres, majd újból nekilát a témának, ha azt is blokkolják, akkor meg a böngésző által leszedett dolgok között lehet kikeresni az aktuális tartalmakat.

Mire akartam rávilágítani ezzel? Hogy teljesen felesleges ilyesmivel próbálkozni, mivel ez csak az abszolút e-butuskákat állítja meg, tehát az átlagos képességű felhasználót maximum bosszantani lehet vele, de másra nem jó, aki valamennyire is jártas a webprogramozásban 1 perc alatt kikerüli, ezért teljesen értetlenül állok a jelenség előtt.

A cikk célja pusztán a véleménykifejtés és az ismeretterjesztés, tehát semmi rossz cél nem vezérelt, amikor írtam!

Oszd meg másokkal is:

8 thoughts on “Új trend, online tartalom hülye védelme

  1. De egy manga-olvasónál, ahol alapból a gépedre töltve olvasgatod a mangákat (mert ugye a böngésződ letölti megjelenítés előtt), mi értelme tiltani a kézzel letöltést? Inkább raknák oda zippelve az egész fejezetet. Azzal ha mást nem, egy kis szerver terhelést spórolhatnak. Jó tudom, az a lényeg, hogy online nézzék az emberek, mert akkor lehet a villogó reklámokat a képükbe nyomni és abból van a pénz, de na.

  2. Ez az, én se értem, ráadásul olyan helyen is blokkolják, ahol nincs is reklám, talán egyszerűen csak késleltetni akarják a letöltést, vagy nem tom.

  3. Jah ki lehet másolni AA-ról az ismertetőket ha máshol kezded el húzni a kijelölést 😀 Bár én nem másolnám ki mert minek :p Csak ezt én is észrevettem!

  4. Asszem az volt a hiba, hogy egyes embereknél nem jelent meg konkrétan a szöveg, egy ismertetőnél az eléggé gázos, szóval ki lett véve, tehát onnantól lehet másolni, bár lopni nem szép dolog…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük