Manga Reader bemutató

A cikk eredetileg a Gunjou Blogról származik, a szerzője pedig Kagamin.

Ebben a bejegyzésben szeretnék bemutatni egy programot, ami eléggé élvezetessé teszi a mangaolvasást a gépen, ez a program a Manga Reader.

 

Tulajdonképp nagyszerűen visszaadja azt az érzést, mintha egy rendes mangát olvasna az ember, a kétoldalas megoldás nagyon jó ötlet, ezenkívül a görgővel való nagyításnak is nagyon örültem, egy csomó kellemetlenségtől kímél meg, mivel ha képnézegetővel (pl. Irfanwiev) nézném, akkor mindig rá kellene nagyítanom és szívni vele.

A képen lehet látni, hogy be lehet állítani az egy- vagy kétlapós módot, megváltoztatni a lapozási és az olvasási  irány, a nagyítás és azt, hogy emlékezzen-e az utolsó helyzetre.

Nos, bárkinek csak ajánlani tudom, egy kis idő kell csak, hogy hozzászokjon az ember, és legalább 3-szor nagyobb élmény így mangót olvasni, mint képnézegetővel.

Kiegészítés: Az olvasó különálló képeket nem kezel, de mivel nem is ez a célja, a legtöbb tömörített formát és a mangára specializálódott formákat is felismeri. A következő formákat ismeri fel: *.mga, *.wmga, *.cbz, *.cbr, *.cbt, *.zip, *.rar, *.tar.

További információ és letöltési lehetőség a készítő oldalán található:
Oszd meg másokkal is:

7 thoughts on “Manga Reader bemutató

  1. Ez egy jó kis program. Eddig az Irfanwiev-el néztem a mangákat, de azt hiszem átállok erre. Jobban lehet navigálni benne, mint képzeltem. Köszi a tippet.^^

  2. Nincs mit, próbálom meggyőzni a VN-hackerünket, hogyha tudjuk, akkor magyarítsuk. Remélem sikerül visszafejteni a kódot, és lemagyarítani.

  3. Hi jó is lenne ez csak egy dolgot kihagytál ami talán a legfontosabb. Nem ismer egy féle kép formátumot se :/

  4. Tömörített állományokra specializálódott, ez egy nagyobb gyűjteménynél, mint az enyém nagyon jól jön, általában bárhonnan töltöd le, tömörítve van a mangó.

  5. Zip-ben töltöd le legtöbb esetben, és úgy is nézed meg. Megspórolod vele a kicsomagolást!

    Mellesleg, 100 zip-et könnyebben kezel a Win intézője is, mint teszem azt 2800-3500 képet. Láttam gépet amin már a mangás mappa kijelölése is időbe telt: vagy 2-3 másodpercre megfagyott a gui, és csak utána lehetett megnyitni. Miután összetömörítettem az emberkével a mangákat, nem volt ilyen gond.

  6. Igen, hamar rájöttem én is, hogy csak a tömörített mangákat kezeli. De mivel nekem minden tömörítve van, így ezzel nincs semmi gondom. >.<
    (Főleg ha az embernek majd 1 terrányi mangája van…)
    Mellesleg tényleg jó program, egyre jobban kedvelem.

  7. Kuro: ha kicsomagolt mangákat akarsz olvasni, akkor használj Comic Display-t (habár az nem tud ilyen látványficsőröket).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük