B Gata H Kei kritika

Kagamin posztja, eredetileg a Gunjou Blogon jelent meg.

Régebben elolvastam a mangó ismertetőjét, és azt gondoltam, hogy megér egy próbát, tehát felvettem a listára, ami érdekel. Később vettem észre, hogy ehhez van animu is, és a seiyuuk egész jók (Tamura Yukari, Kobayashi Yuu stb).

Ne nézd, nem éri meg!
A történetről annyit, hogy adott egy szép csajszi (Yamada), aki szeretne összegyűjteni 100 szexpartnert. Fontos neki, hogy az első partnere szűz legyen, ezért kiválasztja a legátlagosabb srácot az osztályból (Kosuda), és elkezdi becserkészni. Ezzel az a baj, hogy teljesen tapasztalatlan az ilyen dolgok terén, és sokszor egész abszurd dolgokat csinál. Körülbelül ennyi lenne a történet, elsőre egész érdekesen hangzik.

Belekezdtem a sorozatba, és aztán jött a felismerés, hogy mekkora szar ez. Ekkora kliséhegyet még életemben nem láttam, olyan fárasztó volt a sorozat, hogy több hónapba tellett, amíg sikerült végignéznem. Most komolyan, ez annyira ergya volt, hogy sokszor inkább kapartam volna véresre a falat (vagy a nyakam), minthogy nézzem tovább, de reméltem, hogy jön valami fordulás, de nem, még rosszabb lett ahogy haladtam előre. A tsundere lány és a töketlen fazon borzalmasan rossz párosítás, erre már rájöhetnének az írók, ráadásul ehhez még egy rakás belső vívódást is hozzáadtak, hogy a foskupacot tovább növeljék. A sorozat felépítéséről annyit, hogy a legtöbb általános animus klisé megtalálható benne (fürdőruhás rész, kirándulós rész stb), talán ezeknek az összegyűjtésében alkotott nagyot a sorozat, mivel sikerült az összes ilyen baromságot egy sorozatba belenyomni. Másrészről több beteges dolgot is sikerült belerakni, mint például loliconság, broconság…

Ez most kritika akarna lenni, hogy sok a lolicon?
Oké, miután kidühöngtem magam a sorozat semmitmondóságáról és arról, hogy mennyire nagy szívás az egész, akkor jöjjenek a még szembeötlő dolgok. A pár szereplő karakterdesijét egyértelműen úgy lopták más sorozatokból, például láttam a To Love Rura kísértetiesen hasonlító szereplőt, a Fate/Stay Night egyik gonoszához hasonló karaktert és a Gintamából az egyik főszereplőre hasonlító csajszit, de a Maria+Holic egy „lányához” is hasonlított az egyik random osztálytárs. Ennél eredetibb nem lehetett volna a mangaka?
Két dolog volt jó a sorozatban, az egyik a zenei része a sorozatnak. Az OP áltagos volt, de az ED és az egyik insert song nagyon bejött nekem. A másik a grafika volt, az olyan szereplők külsejét, akiket nem másolt a mangaka, azt nagyon eltalálta. A Shuffle-nél éreztem hasonlót, a sorozat is körülbelül hasonló fájdalmat okozott, de az elején még mindkettőben láttam fantáziát. Egyik csórikám AA-n Shuffle-höz írta, hogy annyira jó volt, mint a Dokuro-chan és a B Gata H Kei, nos, mindkettő sorozat egy rakás szar.
Ez a Miyanós kép jól szemlélteti, hogy milyen volt a sorozat végére az állapotom
Értékelés: 2/10 (olyan élvezetes volt, mint valamelyik random Bieber szám G-majorban)
Összességében felesleges egyetlen percet is rászánni erre a szarra! Senkinek se ajánlom, kivéve annak, aki eszetlenül imádja az ecchi, normális embernek ez nem való!
Oszd meg másokkal is:

9 thoughts on “B Gata H Kei kritika

  1. Már megbocsáss, de nekem nagyon tetszenek a G Major Beaver-számok.
    Az eredetiek ellenben értékelhetetlen szarok (CAN'T UNHEAR).

  2. Nálam érthető módon az elsőben landolt. 🙂

    Pozitív csalódás viszont az Onii-chan no Koto volt, ahol leírtam a sorozatot, és kiderült, hogy mégis jó (az első pár rész nem volt annyira ütős, de emelkedett a színvonal). Meg tud rendesen röhögtetni az animu, a sorozatok 90% nem tévedek, hogy szarral vagy arannyal van-e dolgom, de most kétszer is sikerült. ^^”

  3. Nekem tetszet az anime. Annak ellnére h te lehortad még normális emberek is megnézhetik, nem kell feltétlenül rád hallgatniuk.

  4. Aki szereti nézni az extrémül klisézett hulladék kategóriát természetesen, de aki nem szeretne vakon egy túlértékelt sorozatot nézni, az elolvassa és meggondolja, hogy még ezután is meg akarja nézni-e…

    Mellesleg ki mondta, hogy rám kell hallgatniuk?

  5. Hát én imádtam, perelj be de nekem a Dokuro-chan és ez is a kedvenceim közt van:D Nem is vagyok normális egyik ismerősöm se mondana rólam ilyet… 😉
    Túlságosan imádom folyatni a nyálam alapból az animelányokon is szal… 😉

  6. Én meg olyan vagyok, hogy a történet hiányát képtelen vagyok elviselni, szóval leegyszerűsítve ennyi a bajom az egésszel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük