AKB0048 kritika (REGARDS DOLAN RICZ)

Kagamin posztja, eredetileg a Gunjou Blogon jelent meg.

Köszönöm Ricznek, hogy megkímélt ettől az szarimétől, szal kivételesen nem az én kritikámat fogjátok olvasni, hanem az övét, szóval jó szórakozást hozzá!

DOLAN-LEVEL FAGGOTNESS DETECTED! OH WAIT…

Sok szarral volt már dolgom az anime világában az elmúlt 6-7 évben, mióta ezt a hobbit választottam. Volt olyan, amit utólag megbántam, hogy elkezdtem, s volt olyan, hogy a készítő stúdiót Karthágó sorsára jutattam volna, mert úgy elcseszték az adott művet. Na meg persze, a csalódások és az „annyira rossz, hogy már jó” kategóriák is teli vannak, de úgy fest nem eléggé, mert folyton belebotlok az ilyen címekbe. S most volt először, hogy hosszú idő után újat kényszerültem nyitni. Egy új kategóriát… csak ennek a sorozatnak.

A gonosz sünök…

Alapvetően felkészültem arra, hogy olyamit fogok látni, ami promóciós célzattal jött létre. Sokat nem támasztottam vele szemben, már ami az elvárásokat illeti. De aztán megláttam a leírását: „az AKB együttes tagjai a jövőben harcolnak a szórakoztatásért, ahol a világegyetemben ezt tűzzel-vassal üldözik”. Na, itt ledobta az agyam az ékszíjat. Nem azért, mert az Aerosmith már egyszer megjátszott egy hasonlót a ’90-es években, hanem az, hogy a sztorit ilyen könnyedén leírhatjuk. Sokáig rá se bagóztam, majd lengyel barátomnak, VincentArisatónak megígértem, hogy megnézem neki és tudósítok róla, ha már ő is volt olyan kedves egy másik sorozattal megtenni ezt nekem.

Star Wars találkozik a „Zsanett-üggyel”

Nézzük az alapszituációt, adott egy bolygó, ahol a szórakozástilalom él. Minden a kommunista ideáloknak megfelelő, a házak berendezési stílusának rusztikussága (ami egyébként kontrasztban van a belső tér angol viktoriánus családi bérházak kinézetével, vagyis azzal, amit valójában látunk). Ugyanakkor a város is ilyen: az elszórt gyárakhoz közel vannak a dolgozói lakónegyedek, komolyan behatárolható mindez a madártávlatban. Valamint egy kommunista sajátosság van még, a rendőrség fellépésében, a munka mivoltában, azaz az emberek világképében, ahol a munka a fontos, attól függően, ki mit végez. Erre a bolygóra jön gerillakoncertet tartani az AKB.

A taknyok érzékelik a lányokra Fukushimában ragadt sugárzást

S itt jön 4 kiscsaj, akiknek szivecskés haj- és szemfényük van, s a csatornákon át mennek el a koncertre, s végignézik a rendőri fellépést, ami különpoén. 2006-ban megtudtuk milyen az „erélyes rendőri fellépés”, de itt még ennyire se voltak képesek. Gyakorlatilag a rendfenntartókat egy level 1-es RPG-noob is röhögve lenyomta volna, mert annyira nem tudtak harcolni, felszereltség meg csak van, mutatóban. Itt dönti el a 4 kiscsaj, hogy ők bizony a következő AKB-generáció tagjai lesznek…

FABULOUS! Csak nekem volt Code Geass érzésem a képtől?

Évekkel később el is jön a meghallgatás, s beindul a sorozat igazi derprage volta. Innentől nem írom a sztorit, hanem csak felírom mi volt az, ami miatt nyugidzseki kellett.

 •  Már az, hogy dalolva harcolunk valami ellen, önmagában badarság. Ez pedig nem, hogy alapját képezi a sorozatnak, de gyakorlatilag alkalmazza, mint dalterápiát a kétségbeesett és depis karaktereken is, úgy téve, mintha ez egy csettintésre működőképes is lenne.
 • Az egésznek promóciós, azaz reklámcélzata lenne, hogy milyen überfasza együttes is az AKB. Gyakorlatilag ugyanazokat a számokat halljuk tőlük végig az anime során, mindössze párat (max. 3-4 darab). Ez nagyobb ziccer, mint annak az ábrázolása, hogy a James Bond Sport Klub mintájára működő együttes bármilyen rendvédelmi és militáris erőt legyőz a lányos kiegészítőnek álcázott kütyükkel és ágyúval felszerelt karimplantokkal.
 • Érzelmeknek kellene lenniük a sorozatban, nem teketóriázós agóniának és műdrámának. Csak, hogy szemléletes legyek: ott vagy 14 éves kiscsajként, mennél meghallgatásra, mert továbbjutottál. Apád a szórakozásellenes hivatal főnöke, nem enged. A kérdés: duzzogva bevonulsz a szobádba, vagy ráborítod a forró kávét? Az előbbi történik, ami csak a műhiszti szintjét veri, pedig a jelent kulcsfontosságú az adott rész szempontjából.
 • Az első rész végén a járat ajtaja úgy csukódik be, hogy lazán odacsapná őket, leszakítva és roncsolva a karjaikat, de ehelyett a nagy erővel tartott csaj hirtelen beteleportálódik a résnyi lyukon.
 • Azt nem is mondom, hogy a rosszfiúk sose tudnak célozni, ez már a Star Wars rohamosztagosai óta így van. Ahogy az „életem anyám szalagjáért” téma is. Gyakorlatilag a „jó öreg” klisék térnek vissza. A sztori a 3. és a 11. rész közt sehová se tart, megszűnik létezni, de a 10. rész egy átlagos tengerparti és fogadóban töltött esti fillerrész átlagon aluli újradaptálása, tele műmellhangokkal, mert az egyik karakternek ebben a részben 2 kosárméretnyit nőtt minimum a mellkasára erősített két pattanásos fenék.
 • A 3. részben feltűnt a fénykardmikrofon, amitől szabályosan idehallottam George Lucas beperlést követelő sikoltását. Röviden, nagyon eredeti elemeket vonultat fel még a fegyverek terén is, különben nem neveztem volna őket James Bond Sport Klubnak.

A 12. résszel bezárólag, amit most a héten adtak a tévék, se javult a helyzet, így kizárt, hogy volna olyan isten, aki képes lenne megmenteni a sorozatot. Csak néhány dolgot írtam le nektek a sokból, ami miatt kibuktam, de higgyétek el, mindössze 2 dolog tetszett az egész sorozatban:

 • Nagisa anyjának a karaktere. Ő volt az egyetlen normális, emberi karakter.
 • A Kalasnyikov a jövőben minimális változással ugyanaz. Gyakorlatilag a kedvenc automata gépkarabélyom, ami már 1947 óta változatlan (1974-ben volt egy kisebb módosítás, illetve az Obokan/Abakan (az AN-94-es), amit a ’74-es verzió leváltására fejlesztettek. Kicsit scifisítették, de a lényeg ugyanaz: a jó öreg Kalasnyikov.

A sorozatra egy dolgot lehet mondani: értékelhetetlen. Azonban megkísérlem… *számít, erősen számít* 0,5/10. Gyakorlatilag a szenvedést nem éri meg, csak az igazi hardcore fanoknak készült, ahogy a Justin Bieber mozifilm is, a Never say never. Maradjunk abban, hogy ők hadd élvezzék, a normálisabbja bele se néz.

Megj.: mielőtt a képekért és kommentekért elégetnétek Riczet, azt az én jóvoltomból kaptátok!

Oszd meg másokkal is:

35 thoughts on “AKB0048 kritika (REGARDS DOLAN RICZ)

 1. „félresikerült iromány, elvakult nézetek alapján”
  A te stílusodban a válaszom így néz ki: félresikerült (nemlétező) érvelés, elvakult fanatizmus alapján, szégyen.

  Sblat, már annyi hasonlóan reagáló társadnak leírtam, hogy ÉRVELJ a leugatás helyett! Köszöntem.

 2. Megkapod majd,
  ahogy írtam is.

  Csak tudod első olvasás után amikor egy ilyen irományt látsz kicsit csalódsz és gurul a gyógyszer, mert Szerintem(!) ez félresikerült megítélése az animének és nem tartottátok be azt, hogy (de tiszteljük,mert másnak bejöhet).

  „ahogy a Justin Bieber mozifilm is” –>Köszi még nem érzem magam annak 😉

  „Maradjunk abban, hogy ők hadd élvezzék, a normálisabbja bele se néz.” –> Nemár most ami neked tetszik és lehúzom majd én is állítsam akár rólad és a sok 9/10-10/10-ről, hogy abnormális a személy?Hisz a normális bele se nézett…

  Őszintén a leírást elfogadom, hogy létezik,elfogadom hogy olyan írta akinek nem jött be ezért húzza le,de(!) azt nem, hogy a célközönségét az animének sértegeti a fenti 2 idézettel.

 3. „Nemár most ami neked tetszik és lehúzom majd én is állítsam akár rólad és a sok 9/10-10/10-ről, hogy abnormális a személy?Hisz a normális bele se nézett…”
  Kezdjük azzal, hogy ami rossz, az sokaknak 6-os vagy 7-es, minimum. A magyar értékelés az Addictson egy kalap szar, az AniDB és a MAL mérvadóbb.

  „–>Köszi még nem érzem magam annak ;)”
  Arra is az van írva, hogy a JB fanoknak készült. Ha nem vagy az, inkább ne nézd meg. IMDb-n 1.1-1.3 táján van az értékelése, ami nem véletlen. 😉

 4. MAL mérvadóbb?
  „Score: 7.171 (scored by 1866 users)”

  Ez akkor mi jó-közepes a 7,mert nálam a 7 ennyi.
  Nem tudom én mondjuk magasról khhm le AA-MAL-ANIDB értékelést lásd mostani eset(ha csak 1/10-re értékelsz az nem fog zavarni AA-n.): „sokan lehúzzák,nem is a tényleges értékelést mutatja(pl.: 3.5 az értékelés és bejön),mert mint a C-nél(youtube,sok blog lehúzta sőt év legrosszabbjának ítélte, mert szerintem a sok amerika zsírfej képtelen volt mögé látni a valós kritikájának,annak hogy a pénzügyi rendszert,világot igen csúnyán megsorozta….

  Szóval jelenleg az Addictson most számodra még reálisabb is lehetne 2őnkből kapott értékelés,bár számítok valamelyest.

 5. Nálam a közepes az 5-nél indít, alatta pain-o-meter van. Minél jobban fáj, annál alacsonyabb.

  A C meg nekem is tetszett, de nem azért kapott alulértékelést: ha nem mert keményen magyarázat kell hozzá, ami az angol feliratok legjavánál elmaradtak. Az AA verzióval néztem, s úgy érthető volt. S akkor még nem említettük, hogy Amerika szereti a világ központjának érezni magát, minden értelemben. De azért nem egy szint a kettő távolról sem: a C-nek volt mögöttes tartalma, ez puszta fan-service. (Direkt kötőjelezve, hogy ki legyen emelve a célközönség.)

  Aki sorozott valamit, az te voltál: a magyar nyelvtant.

 6. Ízlések, és pofonok. Kinek ez tetszik, kinek az…ez is egy vélemény, nem kell felháborodni rajta. Aki akar, hallgat rá, aki nem, az nem.

  Én már mindenben csalódtam. (AA, MAL, AniDB) Csak az a biztos, ha megnézi az ember. (az idegrendszernek, és egyéb dolgoknak már nem biztos, hogy olyan jó xD)

 7. Aki sorozott valamit, az te voltál: a magyar nyelvtant.

  Bocsi 🙁 Siettem 🙂
  Tudod ha az emberhez 16:25re jönnek és sehol nem tart… '-.-

 8. Igaz, nem fogalmazok ha szerintem „faszságot”látok,csak írok s nem nézek^^,de ahogy néztem régi kiírásokat veled is volt hasonló helyzet 🙂
  pl:Mitsudomoe kritika esetében 🙂

 9. Ugyan gyerekek, ne marjátok egymást. Ez egy nagyon aranyos kis anime, csak nem a mi korosztályunknak készült… Hogy lehetne nem szeretni?! Hiszen mindenkinek szívecske van a hajában és még a szemében is! <3

 10. Kedves Sblat!

  Attól még, hogy te eltávolítottad a pofátlan hozzászólásaidat, én megkaptam őket (éljen az e-mailes továbbítás), így hát válaszolok is rájuk, még ha utána inadba szállt a bátorság, és törölted őket!

  „Igaz, nem fogalmazok ha szerintem „faszságot”látok,csak írok s nem nézek^^,de ahogy néztem régi kiírásokat veled is volt hasonló helyzet 🙂
  pl:Mitsudomoe kritika esetében :)”
  Nem érzem annyival gyengébbnek azt a többinél, de ha lennél kedves rámutatni az általam vétett hibákra, akkor talán még tanulhatnék is belőle.

  „Kag: Ocsmány a stílusod, Más véleményét manipulálni kommenteléshez miket írjon bele, ejj szép dolog-e?”
  Nos, kedves Sblat, amíg nem kezdesz el példákat felhozni, addig újból csak az tudom mondani, hogy mutass rá. Másrészről a Mitsudomoe kritika hozzászólásainál is próbáltam rávenni a kommentelőket, hogy árulják már el, mi a pokol volt abban a förtelemben olyan jó, de amiket kaptam nem érvek voltak, hanem kiragadott részletek, amik önmagában engem nem győztek meg.

  Ha annyira förtelem az, amit írok, akkor miért olvasod? Jogom van ezeket leírni, ezt hívják a szólás szabadságának, és nem az van, hogy addig van jogom bármit is írni, amíg az mindenkinek tetszik.

  Üdvözlettel,
  Kagamin

 11. „Ha annyira förtelem az, amit írok, akkor miért olvasod? Jogom van ezeket leírni, ezt hívják a szólás szabadságának, és nem az van, hogy addig van jogom bármit is írni, amíg az mindenkinek tetszik.”
  Akkor sose lenne, mert mindig van/volt/lesz olyan akinek nem tetszik.

 12. Amúgy sincs szólásszabadság, mert bizonyos érdekkörök minden áron meg akarják akadályozni az igazságra való fényhozatalt, lásd:
  – 2001. szeptember 11.
  – Kamukauszt és holokacsa
  – III/III-as ügynökakták
  – a '90-es évek olajügyletei
  – az Aranykéz utcai robbantás, Terjék István elleni merénylet
  Csak, hogy néhányat említsek.

  Egyébként ezért nem érdekelnek engem a fangörcsös siránkozások. Mivel érvelni képtelenek, nem tudnak meggyőzni a dolgok ellenkezőjéről. Persze tisztelet az értelmesebbnek, aki képes formát adni annak és nem csak ömlegeni okádásig.

 13. Érdekes ez a névtelen levél,csak tudnám ki írta most ezt:)

  Mert ez Kagamin-nek egy válasz üziként szerepel :D:D

  ——————
  Nem nem szállt inába a bátorság,amit leírtam úgyis gondoltam rólad,mert így is van.

 14. Nos, kedves Sblat, amíg nem kezdesz el példákat felhozni, addig újból csak az tudom mondani, hogy mutass rá.

  Idézek okés:

  Feladó Kagamin (2012.07.19. 14:54)
  Címzett sblat
  Tárgy RE:
  „Kag kérte, hogy írjam bele, mert nehezére ment a szövegértés”

  Ugye ezt te sem gondolod komolyan?

  Válasz:

  „Aki sorozott valamit, az te voltál: a magyar nyelvtant.” –> ez volt, amit én tettem hozzá

  Ó, és örvendtem, hogy olyan szépeket írtál rólam, még ha törölted is a kommentet, akkor is megkaptam.
  Első megválaszolva,indokkal.

  Másrészről a Mitsudomoe kritika hozzászólásainál is próbáltam rávenni a kommentelőket, hogy árulják már el, mi a pokol volt abban a förtelemben olyan jó

  Olvastam a kommentek között 1 bizonyos ilyet:
  -„Szóval aki nem a te véleményedet ossza az:1,hülye
  2,Nem normális
  3, Idióta 12 éves

  Erre te írtad az elsőt félreértelmezte,de lényegében a cikkben,mint itt is megengedtétek magatoknak a célközönség sértegetését is,nem csak az anime kritikáját és véleményezését.

  Ennyi a gondom,Ha a cikkben eredetileg nem sértegettek,akkor elfogadható így nem,ezért írtam hogy „szégyen”. Nem a cikkre a sértegetésre az utcsó 2 sorban.

  Szerintem megválaszoltam amit kellett, innentől rajtad állnak a dolgok,elismered-e ezt a 2.at.

 15. Vélemények. Neki ez. Ha nem inged, nem öltözködsz. De ha az, akkor húzd már fel a nagykabátot is.

 16. Az első része nem indok, csak copypasta, de még így is nehéz belőle kihozni, hogy mit akarsz bizonyítani ezzel.

  Második részére meg annyit, hogy nézzétek és viseljétek el a kritikát, leírtam ott, hogy azzal a cikkel nem kívánok többet foglalkozni. Nem tartom sokra a fanjait a Mitsudomoénak? Valóban, de nem lehet ez a véleményem? Fáj ez neked? Nem.

  Sblat, nem fogjuk egymást meggyőzni, szóval legyél olyan szíves máshol kifejteni a véleményed (pl. a blogodon). Nem fogok miattad változtatni semmin, alapból nem értem mit akarsz elérni itt, látod, hogy az ötleteidre nem vagyunk/vagyok vevő(k)!

 17. Bírom, mikor emberek így kiakadnak egy-egy olvasott negatív kritika után, ami még csak nem is flamebait.

  Amúgymeg pop-corn.jpg. :3

 18. „Amúgymeg pop-corn.jpg. :3”

  Szemét dög, és nekem nem adsz a popcornból? XD *3D-movie-with-coke.png*

 19. Megpróbálok pár dolgot kifejtve reagálni a leírtakra.
  „Dalolva harcolás baromság” – ezt már láthattuk a Macross esetében is, és tekintve hogy Kawamori műve ez is, nem meglepő. Ennek ellenére még nem egy leharcolt premise, éppen ezért ha morbid is, de szórakoztató.
  „promóciós célzatú” – aki nem tudná, elmondom hogy az idol otakuk és az anime otakuk szenvedéllyel gyűlölik egymást. Na már most egy ilyen esetben eléggé figyelniük kellett, hogy ne vigyék túlzásba az AKB48 referenciálását, csak mértékkel, így még nem mérgesedik el a helyzet, nem meglepő, hogy valamennyire visszafogják az igazi AKB48-ra vonatkozó promóciós anyagokat, ennek ellenére azért van éppen elég. Eladások alapján eddig nem lőttek mellé, bár 1. volume még nem feltétlenül lesz mérvadó.
  „érzelmek és műhiszti” – nos, én nem vagyok 13 éves lány, de egyáltalán nem tartom ésszerűtlennek, hogy inába szállt a bátorsága szemtől szemben az apjával. Ennek ellenére megoldotta a dolgot ráadásul nem hihetetlen módon.
  „járat ajtaja incidens” – szerintem ilyen méretű fizikai ellentmondásokat minden animében találni.
  „rosszfiúk nem tudnak célozni” – ahogy te is írtad, a rosszfiúk SOHA nem tudnak célozni. Legalább egy kósza lövés talált a legutóbbi epizódban, ez is valami.
  „sztori nem halad és a tengerpart” – szerintem egész szépen építik fel egyelőre, persze minden a lezáráson fog múlni. A karakter fejlesztés és interakciók voltak egyelőre előtérben, és persze felvetett kérdések, amik ha megválaszolatlanul maradnak, akkor egyet tudok érteni az álláspontoddal.
  Viszont a tengerparti rész nem volt rosszul megoldva, a fotózás az idol élet egyik legesszenciálisabb része, bár a mellnövesztős mellékszál tényleg buta volt.
  „fénykardmikrofon” – ez sem kéne hogy nagyon szúrja az ember szemét, elég sok helyen használnak hasonlót. Akkor már pl az Umineko-s fénykések jobban kiégettek.
  „Nagisa anyja az egyetlen emberi karakter” – ezzel sem értek egyet megint csak. Szerintem kifejezetten meglepő néhány emberibb, bitchy interakció a lányok között, mint például Megu rosszmájúsága vagy épp Yuuko és Takamina önzése. Minden esetre hiányzik a „mindenki nagyon kedves egymással” émelyítő érzése.

  Ezen kívül engem nem zavar, hogy ha valaki épp 0/10et ad egy sorozatra (a fenébe is, hiszen azért van, hogy használjuk, miért 5 lenne a minimum?) és mivel a vélemények úgy működnek, ahogy, nem hinném, hogy közelednének egymáshoz szóváltásokkal, és biztos vagyok benne, hogy minden postot ki lehet vesézni és megcáfolni a saját nézetünkkel.
  Számomra épp elég értékelhető pontja van a sorozatnak, a tavasz talán legjobbja számomra, egyik erősségének éppen a nem annyira megszokott dolgokat tartom, mégha némelyik kicsit morbid is.
  Ha csak a szokásos szempontokat is nézzük átlagon felülinek mondanám; részletgazdag és gyönyörű artwork, megfelelő animáció szint leszámítva a CG részeket, de hát ugye nem lehet mindenkinek végtelen költségvetése, szeretnivaló és rohadék karakterek kellemes keveréke, érdekes interakciókkal, a zenék nem rosszak (persze itt jöhet be az AKB48 faktor, aki igazi fan annak 100% a siker), viszont az OP és ED nagyon jók lettek szerintem is, a szinkronszínésznőkön, már ami a tanulókat illeti rendesen hallatszik, hogy kezdők. ÉN személy szerint örülök neki, mivel imádok új hangokat hallani, de itt megértem, ha valakinek panasza van; viszont az aktív generációban all-star szinkronszínész gárda dolgozik.

  Mindent összevéve rengeteg sorozatot érzek méltóbbra egy ilyen hangnemű íráshoz (és elhihetitek, MINDENRE lehet hasonlót írni, nekem is szokásom, ha valami szúrja a szemem).

  A célcsoport korára vonatkozóan pedig pont feltételezhetően beleesünk mind, bár gondolom az ott trollkodás akart lenni a kommentek között.

  Elnézést a tl;dr írásomért, igazából csakugyan nincs értelme éppen itt írogatnom, dehát most épp erre szottyant kedvem.

 20. „járat ajtaja incidens – szerintem ilyen méretű fizikai ellentmondásokat minden animében találni.”
  Ha Hollywood megengedi magának, akkor miért ne… gondolom, így vannak ezzel.

  rosszfiúk nem tudnak célozni – ahogy te is írtad, a rosszfiúk SOHA nem tudnak célozni”
  http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/463341_700b_v1.jpg

  „sztori nem halad és a tengerpart – szerintem egész szépen építik fel egyelőre, persze minden a lezáráson fog múlni.”
  Manapság túl sok az így felépített történet, ráadásul a legtöbbnél a rendes lezárás is elmarad.

  „Mindent összevéve rengeteg sorozatot érzek méltóbbra egy ilyen hangnemű íráshoz (és elhihetitek, MINDENRE lehet hasonlót írni, nekem is szokásom, ha valami szúrja a szemem).”
  Ezt nem is kétlem, de ha olyanra írsz ilyesmit, amit én szeretek, akkor nem fogok itt nekiállni, és olyanokat kérni a másiktól, mint Sblat tette, hogy vegyem le a kritikát meg hasonlók.

  „Elnézést a tl;dr írásomért, igazából csakugyan nincs értelme éppen itt írogatnom, dehát most épp erre szottyant kedvem.”
  Csak nyugodtan. 😉

 21. Olvastam ÁCÉn a kommented és szerintem a te reakciód a legemberibb eddig (Junchi csak olvas és mozizik rajtunk úgyis :D). De érdemes azt tudni, hogy 5 alatt nálam a pain-o-meter működésbe lép, minél jobban fáj valami, annál jobban gerjeszti. S így is csak a jellemző dolgokat emeltem ki, miközben egy A4-es oldalnyit terített be az egész.

  De ott volt a pánikbeteg kiscsaj, akinek a 10. részben kicsit irreálisan megnőtt a bögye, na annak a hangja elég fülsértő volt nekem, mikor neki állt parázni vagy izgalomba jött.

  A „világváltás dallal” rész még nem is lenne gond önmagában, ugyebár a Macross miatt, de nem ezen a szinten. Mondjuk a Macross-ból csak a Do you remember of love? mozit láttam, nekem egy jó darabig elég is volt, nem fogott meg a világ, pedig elég sci-fi őrült vagyok ^^” De ott nem csinálták azt, hogy valakit bő egy perc alatt megtérítettek a depressziójából. Ez csak tetézte, főleg hogy csak az AKB mozog, de akik a gerillakoncertre mennek, nemhogy nekifognának megdönteni az adott bolygó kormányát, rezsimét. Így ez tetézi a promóciós marhaságokat, hogy csak az AKB jelenthet megoldást, kvázi-istenszintre emelik őket, mert az emberek nem akarnak tenni semmit, csak reménykednek. S ez a húzás tolta mínuszba a történet értékelését.

  De ha már a depresszióról szó esett, ugye Kanata motivációja se igazán érthető. Ha bosszút akar állni az apján és látja, hogy ezzel az énekléssel semmi esély, akkor miért nem hagyja ott a duót és ragad fegyvert? Róla nem lehet elmondani, hogy 13 éves kis hisztizsák, mint Nagisa, mert idősebb vagy 2 évvel, s ilyenkor a tinik inkább nem erőltetik a nem működőt, keresnek másik utat, szóval a karakter ezen a ponton nekem hibádzott. Jó, volt pár karakter, akik jók voltak, de sajnos ők csak mellékszereplők. Mondjuk Chieri elsőre üdítő volt, hogy az eredeti 4-es fogatból valaki cold bitch-t játszik, de egy idő után unalmassá vált és erőltetett jellemmé. Nagisa anyja szerintem azt tette, amit egy anyának tennie kell akkor, így kivívta az elismerésem.

  A történeten én nem láttam semmi fejlődést a 11. részig, csak a hátteres motoszkálást. Mintha bakanccsal rúgtak volna belé, hogy „azért mozdujjá' má' me'!”.

  Az Uminekót nem láttam speciel, szóval a fénykésekről/fénykarmokról fogalmam nincs. Nekem a fénykardmikrofonnal az volt a bajom, hogy a működési elve egy az egyben a lucasi lézerspádéé, s nem vették a bátorságot, hogy valamit újítsanak rajta, hogy ne legyen ennyire szemet szúró. Vagyis mondjuk a hajmasni nem ráz, hanem a szélein aktiválódik a vágóél vagy valami.

 22. S itt az előző második fele:

  Az OP-ED mondjuk nem tetszett (az Aitakattát meg többször hallottam felcsendülni, mint kellett volna, ezért írtam, hogy változatosabbnak kellett volna lennie). Bár vannak számaik, amelyek tetszenek, de azok inkább a korai évek dalai. Szóval azt se lehet mondani, hogy AKB-hater lennék. Nekem ez a felállás olyan, mint a Poet of the Fall vagy a Sonata Arctica, hogy abból a zenei műfajból mondjak együtteseket, amit imádok.

  A grafikát már azért sem értékeltem, mert nagyon a szokásos, átlag moesorozat szintjét veri, és mint írtad, a CG is. A szívecskék a szemben és a hajban részemről a cukormérgezés felé terelik a sorozatot, mert már a K-On 2 évadának se kegyelmeztem, azok is élvezhetetlenek voltak a számomra.

  Az értékeléshez hozzájárt, hogy gyakorlatilag a félszezont néztem, így szerintem nem kell kifejteni, hogy működik a dolog. Tudod, szerezz két randa barátot, s te leszel a legszebb hármótok közül.

  „A célcsoport korára vonatkozóan pedig pont feltételezhetően beleesünk mind, bár gondolom az ott trollkodás akart lenni a kommentek között.”
  Mondjuk én inkább nem írtam korosztályt, a kopipasztás „vélemény” az Kag első Mitsudomoe kritikájából van. Én inkább réteget jelöltem meg. Mert emlékszem annak idején a 8 mérföld c. filmre. Többet hallgattam akkor Eminemet és rapet, mint rockot, így akkor a moziban tetszett a film. Azóta nem láttam, folk metálos / alternative-os lettem az elmúlt pár évben, s nemrégiben újra akartam nézni, de már nem tetszett annyira. Mert kiestem az adott rétegből, szóval nem véletlen a JB-filmmel példáloztam. Ugyanúgy mondhattam volna a 8 mérföldet, a The Doors-filmet vagy mondjuk a Kopaszkutyát.

  „Elnézést a tl;dr írásomért, igazából csakugyan nincs értelme éppen itt írogatnom, dehát most épp erre szottyant kedvem.”
  Amíg emberi hangvételű a reakció, szívesen olvasom. 🙂

 23. Teljességgel megértem a nézetedet, igazából bele sem tudok kötni az érvelésedbe csak szubjektíven tudnám, de nagyon kevés esetben osztom.

  Kanata-val például egyetértek, de úgy vélem a sorozat is arra ment rá, hogy értelmetlen amit csinál, de persze sikerült „jó útra terelni”. Nem is volt éppen szimpatikus szereplő számomra, de mostanra nincs vele bajom, noha nem lesz kedvenc, mivel túl gyors volt a karakterváltása.

  Grafikai szempontból egyetértek a cukormérgezés dizájnnal is (szerencse hogy ilyen téren nagy a toleranciám, sőt Sonata aranyossága például nálam nagy pozitívum) viszont szerintem eléggé egyedire sikerültek, ami ellensúlyozza szememben, az artwork pedig objektíven is elég magas szintű. Az animáció már más tészta, de nem súlyos.

  Lábjegyzetként: bár én nem néztem fél szezont, de jó 13 futó sorozat volt a listámon, most pedig 15.

 24. Én évjáratonként számolok, szóval hogy szemléletes legyek az '73-as Yamato is olyan élvezetes volt, mint a '95-ös Evangelion vagy a '06-os HiguNaku. Ezek mondjuk viszonylag komoly címek, de korántsem egy színvonal egyik téren se.

  Kanata jellemváltozása egyszerűen túl gyors volt. Alig hogy bemutatták, máris megtérítették. Ha a sorozat végére vagy afelé teszik, emészthetőbb lett volna, így inkább pont, hogy ez az „értelmetlen mivolt kiemelése” elsikkadt az egészben. Sonata valóban aranyos, de valahogy nekem a karaktere ennyiben ki is merül.

  Nekem is van, hogy a listámon aktuálisan van vagy 30 anime, de akkor beleroskadok. Most speciel 22 van, ebből most 3 vagy 4 szezonos, mert most annyira gyengének vagy ráérősnek találom. Általában a ráérősöket a szezon végére veszem.

 25. Nyahaha~ Ez ennyire rossz? Terveztem valamikor a távoli jövőben meglesni, de akkor lehet inkább kihagyom. xD

 26. Látom nektek is van bajotok az „elvakult sorozatfanatistákkal” 🙂 Nem kell velük foglalkozni,ha 2. válaszra se értett meg semmit az az ő baja.

  Tetszett Ricz Sao kritikája,csak így tovább kollégák már ha hívhatlak így benneteket 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük