Animés kerekasztal – 2019 tél

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nhz8J4pH5KY&w=560&h=315]

Nos, kis kihagyás után beültem újra, bár ehhez tartozik némi előtörténet. Még a héten kedden láttam, hogy utolsó nap, amikor lehet jegyet váltani. Bár megfogadtam, hogy egy valaki miatt fogok igazából kijárni, valamiért mégis úgy éreztem, most kell jegyet váltanom. Megtörtént, hallgattam róla, hogy mennék, mert ha normál esetben is valami miatt maradnék hosszabban, az az Aoi fórumos találka a conon belül. Szóval, nem hivatalosan veszek részt és célzottan. Előtte este elmentünk iszogatni, bár nekem eléggé égett akkor a gyomrom, szóval maradtam az egyszerűbbnél: a gyümölcslénél és egy pohár whiskey-nél. Szállásról reggel az Árkádba, gyors reggeli, és csörög a telefon, hogy Timi keres. Ilyen se nagyon van, gondolom valami gáz van és kéne segítség. Az egyik vendég visszamondta még aznap, és kéne beugrós. A nagyon rövid beszélgetés alatt lepörgött bennem, hogy célszerűbb ha én megyek, mivel a közelben vagyok, és lassan egy óra múlva lenne a kezdés. Másnak még oda is kéne érni, meg kéne valamit konyítania a képregényekhez, és Stan Lee életéhez. Ez utóbbival annyira nem voltam tisztában, az előbbivel inkább, szóval vállaltam, már ezzel is kisebb a katasztrófa esélye.

Ami pedig a kerekasztalt illeti, szerintem bőven jó lett most, és ez inkább Viktornak köszönhető, aki nem igazán hagyta, hogy Stan Lee munkássága dominálja a műsort, hanem az emberről magáról mesélt mindig, összhangban annak jellemével. Többet volt ő hallható, míg Hanamával és Cathy-vel inkább asszisztáltunk hozzá, de ez így volt jó. Legalább nem a hallgatag kuka és a Wikipédia szócikk közt lavíroztunk. Valamint emiatt eléggé fókuszáltan is volt felépítve, nem igazán tudott nagyon elterelődni a szó, még ha show műsorról is beszélünk. De persze különbség van a Mónika Show és a Heti Hetes közt is, minőségben és színvonalban egyaránt, viszont tényleg minőségi show műsorra nem tudok példát mondani, amihez a mostanit hasonlíthatnám, mennyire állt közel ahhoz (bár ehhez közrejátszik az is, hogy évek óta nincs értelmes TV-műsor sem, bármilyen témában).

Innentől már csak remélem, hogy ez lesz a továbbiakban a mérce, de annak is a legalja. Magyarán: jobbat alakíthatunk, de rosszabbat már inkább ne. Ki kéne nőni már ezt a problémát végre.

 

Oszd meg másokkal is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük