Bakemonogatari-Nisemonogatari vélemény

Kagamin posztja, eredetileg a Gunjou Blogon jelent meg.

Éreztétek már egy sorozatnál, hogy milyen fájdalmas tud lenni az élválás a befejezés után? Nos, nálam ilyen reakciót váltott ki a Nisemonogatari vége. Bevallom őszintén, hogy az elején nem voltam oda a Bakemonogatariért, unalmasnak tartottam, de ahogy haladtam előrefelé az epizódokkal, egyre jobban hozzám nőtt ez a kellemes kis darab. Bevallom őszintén, hogy az elején nem nagyon fogott meg a dolog, igazából számomra a Suruga Monkey volt az a pont, ahonnan igazán tetszeni kezdett a történet.

Mindkét sorozat fejezetes rendszerű: 
Bakemonogatari – Hitagi Crab, Mayoi Snail, Suruga Monkey, Nadeko Snake és Tsubasa Cat Nisemonogatari – Karen Bee és Tsukihi Phoenix

BAKEMONOGATARI

Hitagi Crab (1-2. rész):  Senjougahara TUNDRA TSUNDERE Hitagi története, igazából annyira nem fogott meg, de a végén aranyos volt, sajnos ezt az oldalát nagyon ritkán lehet a későbbiek folyamán látni.

Mayoi Snail (3-5. rész): a Kagami hangú (Katou Emiri) Hachikuji KAMIMASHITA LOLI Mayoi nevű kiscsajsziról szóló „ív”, lényegében nem volt ez sem akkora szám, bár voltak benne durvulások, nem mindennap látok olyat animukban, hogy germán szuplexben hátradob a főhős egy lolit! XD

Suruga Monkey (6-8. rész): ez volt az része a sorozatnak, ahonnan egyre jobban elkezdett tetszeni a dolog, az itt mutatott érzések nagyon megfogtak, és Senjougahara és Koyomi kapcsolata is elkezdett valamerre haladni, összességében az elején nem kedveltem Kanbaru YURI KOUHAI Surugát, de az arc legvégére egész jó arc lett, emellett a Nisemonogataris szereplése oltári lett.

Nadeko Snake (9-10. rész): Koyomi gyerekkori barátja, Sengoku BOUSHI OSANAJIMI Nadeko bajba kerül, Koyomi végül megmenti, de kap egy leckét az élettől, nem menthet meg mindenkit, innentől már nagyon tetszett a dolog, ettől a ponttól kezdett mélyülni a sorozat, és sokkal lelkesebben néztem innentől az egészet. Lehet, hogy hülye vagyok, de szeretem az olyan dolgokat, amikben jó gondolatok vannak, és nem pszeudoigazságok (lásd. Madoka vagy Shana).

Tsubasa Cat (11-15. rész): a befejező részek, itt Hanekawa IINCHOU NYAHAHAHA~ Tsubasával, és az ő problémáival ismerkedhetünk meg, nem akarok spoilerezni, szóval csak annyit árulok el, hogy nagyon ott volt a dolog, imádtam.

NISEMONOGATARI

Karen Bee (1-8. rész): nagyon ott volt, bár nem Araragi TOOTHBRUSH GENKI GIRL Karenről szól az egész, sőt lényegében rá csak erősebben pár részen keresztül koncentrált a sorozat, de a Nisemonogatari elvetemültebb lett, mint az elődje, amit én nem bántam, imádom!

Tsukihi Phoenix (9-11. rész): nem nagy részt tesz ki a sorozat egészéből, de itt jobban hozta az előző sorozat kicsit gurosabb-komolyabb vonulatát, szóval plusz pont érte, bár nem vagyok oda a guroért, de már az előző sorozatban annyira megszoktam, hogy Koyomit néha szétcincálják, szóval kezdett hiányozni a dolog. Araragi PLATINUM HYSTERICAL Tsukihi kellemesen idegesítő hangját is felismertem, kb. Iguchi Yuuka Mariaként (Haganai) is ezt tolta.

KIZUMONOGARATI

Koyomi Vamp (mozifilm): a még meg nem jelent mozifilm fog választ adni arra, hogy Koyomi miért lett vámpír, és hogyan lett loli a kis kedvencem Oshino SILENT DOUGHNUT Shinobu, akinek az eredeti neve túl hosszú, hogy akár az életben is megjegyezzem, de ettől függetlenül piszkosul kedvelem a szöszit.

Mint észrevehető az íráson, ez csak egy véleménykupac róla, mivel nem akartam lelőni a poénokat. A zenés és grafikai részével nagyon meg voltam elégedve, általában szeretem a Shaft animációt, ez sem volt kivétel. Az OP/ED-ek nagyrésze kedvencemmé vált, de amit kiemelnék még ezek közül az a Bakemonogatari ending és a Tsukihi opening.

Vélemény: nézzétek meg, ha szeretitek a néha elvont, néha perverz, néha poénos és néha komoly sorozatokat, a maga nemében isteni lett. Ezeket a sorozatokat szeretni lehet vagy nagyon utálni, de annyi biztos, hogy semleges vélemény igencsak kevés akad.

/képek és átnézés, majd amikor lesz időm rá/

Oszd meg másokkal is:

2 thoughts on “Bakemonogatari-Nisemonogatari vélemény

 1. Látom egyezik a véleményünk. Hatalmas anime.
  (btw még az elején megjegyezném, hogy az Kizumonogatari. Plusz kimaradt egy t betű a „Koyomi néha szétcincálják” részből)^^
  Most komolyan… ugyanazt leírhatnám, mint te. Suruga és Tsubasa favorit.
  Viszont az abszolút kedvencem a Nisemonogatari után, Shinobu. Mellesleg a Kizumonogatari után Shinobu megerősíti ezt a pozícióját nálam. Csak jöjjön ki a movie. Bár addigra szerintem befejezem a Light Novel azon fejezetét.
  Na jó, többet nem írok, abból már spoiler lenne.
  Amúgy jó kis cikk lett. IINCHOU NYAHAHAHA~ (ezeken a neveket még mindig nevetek)

 2. „Látom egyezik a véleményünk. Hatalmas anime.”
  Az ám!

  „Plusz kimaradt egy t betű”
  Javítom.

  „Viszont az abszolút kedvencem a Nisemonogatari után, Shinobu.”
  Már a Bakemonogatari végén nagyon tetszett a belépője, mikor pörögve meg ugrálva lenyomja a cicust.

  „Na jó, többet nem írok, abból már spoiler lenne.”
  Írj, én szívesen olvasnám a további észrevételeidet!

  „Amúgy jó kis cikk lett. IINCHOU NYAHAHAHA~ (ezeken a neveket még mindig nevetek)”
  Köszi, a nevekkel kapcsolatban megpróbáltam valami nagyon hozzáillőt találni, nos, Hanekawához nagyon hozzánőtt ez az idióta macskanevetés. XD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük