Shakugan no Shana Final kritika

Kagamin posztja, eredetileg a Gunjou Blogon jelent meg.

Ha éreztétek már egy sorozat nézése közben azt, hogy a készítői komplett idiótáknak néznek titeket, akkor tudjátok, hogy most miről lesz szó, mivel a Shakugan no Shana Final pont egy ilyen sorozat lett. Mielőtt bárki bármit is mond, tudnotok kell, hogy régen nagyon szerettem a Shana sorozatokat, így nagyon fáj, hogy most a befejező szériát le kell húznom.

De badass lett itt valaki, ennél már csak a tudathasadásos állapota jobb…
A legnagyobb bajom ezzel a művel, hogy a történetének nincs értelme, nem koherens, és összedönti az összes teóriát, amit eddig felállítottam magamban, helyette egészen végig baromságokkal traktálnak. Például az elején kezdenek egy in medias res-szel, aminél kifelejtik a későbbi magyarázat részt, például a mai napig nem tudom, hogy ki az a Sairei no Hebi (jó, valami random isten, akit bezártak, mert világmegváltó akart lenni), és hogy került a szintén világmegváltó szándékú főhősünkbe, de ezenkívül ott vannak azok a jól hangzó dolgok, mint a Taimei Shihen, amit megint elfelejtettek elmondani, hogy mi a tököm az, de még sokáig folytathatnám…
Jesszus, náluk van a borosüvegem!

Nos, az eddig leírtak talán még megbocsájtható bűnnek számítottak volna, ha ezt nem tetézik azzal, hogy behoznak egy rakás új karaktert, akiket jobb esetben nem sokkal után ki is nyírnak, a főszereplők pedig sokkal silányabb, sablonosabb „jófiúk” lettek, pl. Margeryből hova tűnt a vadság? Shanából a tsundereség? Bal Masque és Yuuji összeállt? Mi a jó élet történt itt a háttérben?

Talán az egyik legnevetségesebb csapás az egész sorozatban, mint egy szumozó apáca
Arra már csak félve merek rámutatni, hogy milyen pocsékul töltötték ki azt a 24 részt, amennyi a sorozat volt, fontos dolgokat lerendeztek pár percben, és voltak olyan csaták, ami 2-4 részen keresztül mentek, komolyan untam már a végére, hogy még mindig gyakják egymást ezek a szerencsétlenek.
Manapság Margery-sannak jól megy, mi? Ekkora ereje hirtelen honnan lett???
Egyébként a sorozat befejezése volt a csúcspont, mivel több kérdés nyitottak az utolsó részben, mint addig összesen megválasztok, de az értelmezhetetlen/redundáns beszélgetésekből is volt bőven, pl. Lamies átalakul egy fiatal csajszivá, majd azt mondja Yuujinak: „Legyen Grammatica a korlátlan varázslatod neve, mert ügyetlen vagy!”, kérdezem én, van ennek értelme? Nincs, de eddig őszintén ebben a hülye sorozatban minek volt?
Az öreg fószerből (Ramie) fiatal kiscsaj lett, van ennek valami értelme?
Mint észrevehetitek a kritikám sem túl egybefüggő, nem tudok egyszerűen olyasmiről írni, ami ennyire zagyva, ennyire jellegtelen, egyszerűen nem tudok egy olyan részletet megfogni, amit értékelni lehetne, csak dühöngeni rajta, hogy az egyik nagynevű sorozatot így elrontották.
„Meghaltál? Ritka dolog.” => Mert akkor se halna meg, ha megölnék!
Vélemény: értelmezhetetlen és értékelhetetlen, két dolog húzta fel az egészet, az egyik ilyen a zenés rész volt, ami egész jóra sikeredett, a másik pedig az előző két sorozat volt, így lett 4/10, de valójában a sorozat csak kettest érdemelne. Kukába vele, soha többé ne is lássam, esetleg ha lesz remake belőle, akkor azt majd megnézem.
Oszd meg másokkal is:

12 thoughts on “Shakugan no Shana Final kritika

 1. Szia! Nem régen találtam rá a blogodra és azt kell mondjam, hogy tetszik. Persze még csak ezt a bejegyzést olvastam el, de alaposan körül nézek majd. Egy kérdésem viszont lenne. Ami inkább a blog kinézetével kapcsolatos…

 2. „Szia! Nem régen találtam rá a blogodra és azt kell mondjam, hogy tetszik. Persze még csak ezt a bejegyzést olvastam el, de alaposan körül nézek majd.”
  Örülök, hogy tetszik, pedig általában az szokott lenni, hogy egy durvább lehúzás után engem fikáznak, hogy mégis hogyan gondolom ezt.

  „Egy kérdésem viszont lenne. Ami inkább a blog kinézetével kapcsolatos…”
  Csak nyugodtan tedd fel, ha tudok, akkor válaszolok rá, bár nem vagyok akkora mágusa a témának.

 3. Nem tudom, hogy ennyi kiparodizálható matéria mellett hogyan tudnák azt megtenni, de remélem azért nem fogják…

 4. Nem nagy dolog, a tervezésben állítgattam pár dolgot, így megkaptam a mostani kinézetet, igazából nem akartam túl sok erőt beleölni, de készséggel állok rendelkezésedre, mint mondtam az előző hozzászólásomban, ha tudok, akkor segítek.

 5. „Főherpegő ütegeket célra tarts! Derpetron-ágyú, tűz!” – Na valahogy ilyen volt a Shana 3 :/

 6. Körülbelül, volt benne jó pár logikai öngól meg plot hole is bőven, az egyetlen amit élveztem benne, az talán a második ending volt. Remake-et követelek, ez nagyon ergya lett! >.<

 7. Fúúúh még jóhogy haverommal néztem, mert nem tudtam volna megérteni egyedül az egészet. Én is így vagyok vele, az előző évadokra nagy pontot adtam ez viszont hidegzuhany volt, a harcok nekem mondjuk tetszettek, meg sok minden tetszett, de ettől a bonyolultságtól a falra másztunk xD Zenék rohadt jók, az is egy jó pont.

 8. „a harcok nekem mondjuk tetszettek”
  Mondjuk nekem a 4-6 részes harcok kicsit túl hosszúak voltak, ezenkívül ott is voltak baromságok, például a vége Yuji odaugrik Yoshidáért, aztán elviszi, jön a nagy „fúúúú de gyors” reakció, az utolsó harcban meg hagyja, hogy telibe kapja egy hatalmas lángcsóva. Nem lett volna izgalmasabb, ha kikerüli, és valami értelmes csatát csinálnak belőle? Az a baj, hogy még volt jó pár ehhez hasonló jelenet benne, ami csak a hatáskeltés miatt rakták bele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük