Fate/Zero kritika

Ma fejeztem be ezt a fost, így hát ki kell adnom a gőzt magamból, mert eléggé derphangulatban vagyok miatta. Nézzük szépen, hogy mi történik, ha alapjában véve jó sztorit megkaparint Urobuchi Gen, és átírja a saját kénye és kedvére…

Nem bántam volna, ha a készítőkre csap le az a kard…

Semmi kedvem bemutatással piszmogni, a sztori a Fate/Stay Night előzményét mutatja be, és aki látta azt, az tudja, hogy Shirou az egyik túlélője a grálért folytatott háború következtében lerombolt városnak(vagy városrésznek), így nagyon könnyen előre lehetett látni, hogy ennek az egésznek a vége borús lesz.

A kastélyba szekérrel, hogy meghivasd magad? FUCK LOGIC, I’M A KING!

De mi volt a legnagyobb bajom a sorozatokkal? Az elsővel az, hogy piszkosul unalmas volt, leszámítva a „Rin akcióba lép” részt, az egész egy hatalmas szürke akármi, ami csúnyán bepiszkítja a Fate-univerzumba vetett „csodálatomat”. A karakterek is hasonlóan gyengére sikeredtek, kezdjük a sort:

 • Emiya Kiritsugu: súlyosabb világmegmentéses szindrómája van, mint Shirounak, és még a családját is képes megölni, hogy megmentsen „mindenkit”. Unalmas karakter, folyamatosan szenved, ami valahol a múltja miatt megérthető, de akkor is derpegni lehet rajta bőven.
 • Saber: sose szerettem Saber karakterét, tipikusan az általam úgy utált tragikus főhős(nő)t testesíti meg, Rider nagyon jól rámutat a Fate/Zeroban, hogy hülye.
 • Kotomine Kirei: Gilgamesh behatására rájön, hogy szadista, és élvezi, ha szenvednek mások, utáltam a Fate/Stayben is, mint a szart, így hát se volt másképp, az árulása meg egyértelmű volt az elejétől fogva.
 • Gilgamesh: őt is utáltam, mint a szart a Fate/Stayben is, tipikusan az egoista selyemfiút testesíti meg, Aoi-sanosan (Hoshimem) szólva „jobb lenne, ha egyszerűen meghalna”…
 • Irisviel: Illya anyja, nincs túl sok kifogásom ellene, bár nem is csinált semmi lényegeset az egész történet során, az optimista szenvedő főhősnő tipikus esete…
 • Matou Kariya: szükséges bármit is írnom róla? Egy szerencsétlen hülye, aki a megmentem Sakurát dologba bukik bele, lényegében elég buta karakterről van szó, aki a végefele már kettyós is
 • Toshaka Tokiomi: Rin apja, hülye mágus, akit az elejétől egyértelmű volt, hogy ki fog megölni.
 • Rider és a mestere: jó páros volt, a gondolatok is jók voltak, amiket feldobtak, szerintem a színfoltja volt az egész szürke maszlagnak.
 • Caster és a mestere: két őrült, akire fölösleges volt ennyi epizódot szentelni, a Fate/Stayes Castert jobban csíptem
 • Rin és Sakura: Rin hozta a formáját már itt, míg Sakurából a végén kijött a „cold bitch” karakter, bár ugye amiket átél a történet szerint, érthető…
 • Lancer és a mestere: szerencsétlen gyökerek, ha bár Lancer-Saber harcot reméltem, hogy befejezik tisztességesen, de nem, hát ilyen az élet… ^^”
A második sorozatban több a harc, de azok is hasonlóan szürkék és értelmetlenek, hiányzik belőle a Fate/Stay-es „epic-feeling” az egészből, aztán elkezdenek hullani szépen a szolgák meg a mesterek, végül a két idióta marad (Kiritsugu és Kirei), Emiya azt a parancsot adja Sabernek, hogy pusztítsa el a grált (milyen meglepő megint), utána hatalmas kataklizma, meg menti Shirout Kiritsugu, és innentől a Fate/Stay Night eseményei következnek.

Ó, erre nem gondoltam, már Gilgamesh idejében voltak repülők? FUCK LOGIC!

Őszintén szólva hatalmas DERP az egész, egyre jobban kezdem utálni Urobuchi, hogy ilyen jól el tudja baszni a torz képzelgéseivel az amúgy menő sorozatokat. A gondom ezzel a sorozattal is az volt, mint az Anotherrel, hogy 25 részen keresztül éreztem, hogy hülyének néznek (kis fantáziával a legtöbb tragédia benne elkerülhető lett volna), mármint ilyen hülye karaktereket már rég láttam animuban, kb. a legtöbbnek annyi esze van, mint egy telefonfülkének (oké, egy kritikával visszább), de árghhhhh~, ennyi szerencsétlent egy helyen. Amúgy a szereplőgárda ilyen mértékű megcsonkításánál csak nekem jutott eszembe a Code Geass? Oké, egy biztos, hogy ezt a sorozatot az életben nem akarom többet látni, SHIFT+DEL, oszt’ jó napot.

Random Illya kép, csak azért, hogy jobb kedvem legyen! XD

Az OP és ED mindkét sorozatnál átugrós volt, mondjuk a Fate/Stay-ből is csak a második OP tetszik, annak van az a tipikus epic hangulata, a többi ott is felejtős volt. Animációra sincs panaszom, de az általában manapság nem szokott gond lenni, ha meg jó a történet, akkor meg olyan mindegy ez a része a dolognak.

Rin már loliként is jól tolta, komolyan ez az egy rész tetszett igazán…

Összesítés: 4/10 (valami értékelhető már van benne, de a negatív még mindig több), ami az első széria 5 pontjából és a második széria 4 pontjából lett lefele kerekítve, mert a kettő együtt ennyit ér. Ha a rajongóknak problémája van ezzel, a válaszaikat küldjék a /dev/null/-ba.
Oszd meg másokkal is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük