2012 legrosszabb animéje: Sword Art Online

A következő kritikámon az se fog változtatni, hogy még egy kicsi van hátra az utolsó részig, ugyanis a tényleges történéseket már a 24. résszel lezárták (már csak a levezetés maradt). Bár személy szerint jobban jártak volna, ha az első rész után abbahagyják…
Elég sokrétű miért a Sword Art Online-t tartom az idei év legrosszabb animéjének. A GYO az, ami talán vetélkedhet a Sword Art Online sorozatával azzal, hogy a történetét szinte teljes mértékben átírták, s a rendezéssel együtt olyanná lett, mint egy átlag amerikai horrorfilm-jelölt: nevetséges. Ugyan az AKB0048-ra korábban 0,5 pontot adtam, aminek a bejegyzését Kagaminnál olvashatjátok, így joggal kérdezhető, mivel előzte be. A válaszom nem egyéb: a hosszával, terjedelmével. Míg az AKB0048 mindössze 13 résznyi szenvedést tartalmazott, addig a Sword Art Online 25 résznyit. Valamint az utóbbit a kiszámíthatóság bűzös lehelete hatja át, míg az előbbinél azért elismerem, ez nem vont le az értékéből (más viszont igen, de az nagyon is)

De akkor lássuk, mivel is van dolgunk… A továbbiakban egy-két spoiler elmesélésre kerül, így csak az folytassa, aki már látta vagy nagy ívben leszarja…


ELŐTÖRTÉNET ÉS ALAPKONCEPCIÓ 

A mű alapja egy Kawahara Reki írta light novel sorozat, Abec illusztrációival, ami 2009. április 10-e óta fut, így viszonylag friss anyagnak számít az adaptációk közt. Ehhez több melléksztori is megjelent, mind regény-, mind mangaformátumban azóta, sikeréről pedig elmondható, hogy van neki. Az igazi hype azonban az anime változatának bejelentése után egyre erősödött, ami az alapkoncepciónak köszönhető. Történetesen:
2022-ben piacra dobják a Sword Art Online (továbbiakban SAO) nevű MMORPG-programot, amihez egy NervGear nevű sisak kell, így juttatva a játékost a virtuális valóságba. A konzol különlegessége, hogy képes az érzékek befolyásolására is, reprodukálva az öt érzékünk minden lehetséges ingerét, ami érhet minket a játék során. A limitált megjelenés miatt csak 10 ezren részesülhetnek a játék nyújtotta örömből, ami igen hamar ürömmé válik: a játékból csak egyféleképpen lehet kilépni: ha meghalsz… és ha ott meghalsz, a NervGear egy hirtelen generált mikrohullámmal megsüti a koponyádban az agyad… Ugyanez az eset áll fent, ha megszűnik a kapcsolat vagy a sisakot megkísérlik a fejről eltávolítani. Egy szóval a játék egy csapda, egy halálgyár
Az Alfheim Online világából
TÖRTÉNET – 1/10
Bármilyen hihetetlenül hangzik, de egyszerűen semmilyen. Van egy jónak tűnő alap (ami kissé olyan, mint egy szórakoztatásra kitalált Mátrixra történt átirat), amiben van rengeteg potenciál, de erre a 2. részt követően elszúrják, úgy kezd el a színvonal zuhanni, mint bázisugrók a repülőgépből. Csak annyi különbséggel, hogy azoknak van ejtőernyőjük, ennek meg nincs. Jönnek a mellékszálak innentől, a hatalmas időbeli ugrások, amelyek semmi érdekességet nem tartogatnak a sztori szempontjából, csak bevonnak egy rakás szereplőt, akit ki lehet igen hamar nyírni, miközben jó ideig ácsorog a dolog,  ” hogyan is küzdjük fel magunkat a legfelső szintre”. Majd előrántják és lezárják nagy hirtelen.

Az Alfheim Online (15-25. rész; továbbiakban ALO) történetíve pedig egyetlen nagy kliséhalom, másról sem szól, mint hogy „mentsük meg a ribancot”, de azt is a legidegesítőbb módon. Ugyanis az ALO-ban kiteljesedik az, amit a SAO-ban sejteni lehetett csak az utolsó részeiben (10-14. rész), mivel a tényleges történet ekkortájt kezdett beindulni. Ez pedig a kiszámíthatóság, szabályosan a 10. résztől kezdve mindig meg tudtam mondani mi lesz, akkora kliséhalom jellemzi az egészet, nem az izgalom.

Röviden a történet: tétovázós, klisés, kiszámítható, ócska, üresjárattal teli az eleje, kifejtetlen, a később kifejtettek orbitális baromság… A csaták/harcok élvezhetetlenek (kifejezett skillek és buffok nélküli kardcsapkodás egy MMO-ban? You must be kidding me…), rövidek, a SAO-ívben nem szólnak egyébről, mint pár gyökér hagyja magát lemészárolni. Az ALO vége (24. rész) meg egyszerűen szánalom a köbön. Magyarán az egész történet ezáltal élvezhetetlenné válik…

Az első mellékszál: Pina megmentése Silicával (a képen Kirito mellett)
A hátterében pedig ott van a világ legnagyobb faile, az agykisütés mikrohullámokkal. Mivel minden lakásban/kórházban van áramelosztó és túlfeszültség-szabályzó, így képtelenség akkora áramfelvételt nyerni, ami elegendő ahhoz, hogy mikrohullámmal egy pillanat alatt megsüssék az agyad. Tegyetek be egy csomag Füstlit a mikróba, húzzátok rá a maxon (900-1000 watt), kb. 4-5 perc mire a Füstli saját magát szétnyomja. Lassú halálhoz elegendő lenne a dolog, de nem a pillanatira. Ahhoz minimum 1000 wattnak a 10x-ese kell, erre elegendő hirtelen áramfelvételt pedig egy biztonsági relé sem bír el az erőművieken kívül (javítás: azok sem bírnák, mert bekapcsol a védelem – köszönet egy nevét nem vállaló mechanikai műszerésznek). A másik fail: hogy vitték át őket a kórházba, ha le se lehet őket csatolni? Folyamatos kapcsolat kell, viszont a gépet se lehet kihúzni, mert meghal, viszont a géphez van kötve a csóka. Ehhez minimum az elektromos- és internetkábel-hálózatot kellett volna teljes mértékben újrahúzni azzal kezdve, hogy lakáson belül kibontják a falból. Akkor már logikusabb a kórházi szobát a lakásban berendezni, központilag kirendelt ápolóval, de nem, ez így túl logikus.

Ugyanakkor a másik fail az volt, hogy a gyakorlatilag 2 évig kómában fekvő „betegek” állapota milyen. Kettőt ismerünk meg csak igazán ebből, Kiritót és Asunát. Az előbbi kikel az ágyból és elvánszorog az infúziós botján. Komolyan, ezt a Kill Bill menyasszonya (Uma Thurman alakította) is megirigyelhetné, hiszen ő neki a lába meg se akart moccanni, miután felébredt, noha hosszabb ideig volt kómában. De két év elegendő az izmok kellő mértékű satnyulására. Asuna ezzel szemben egész fitt, nincs beesve az arca úgy, mint Kiritónak volt (talán jól megtáplálták alulról… *khm-khm*)

GRAFIKA ÉS AZ ANIMÁCIÓ – 3/10
„Na jól van, melyik faszkalapnak hozzak virgácsot ezért?” – üvöltötte a játék Mikulás-szörnye.
A karakterdizájn mondjuk elég decens, valóban jól néz ki (ugyanez az AKB0048-ban kiégette a retinámat a cukiságtól), ahogy maguk a világok is. Külsejükben szépen kidolgozottak, látványosak, valamint hozzák azt a mitikus alapokból táplálkozó fantasy formát mindkettőben, amit mindkét ívben elvárnánk. Azonban ez önmagában kevés, vagyis Asuna formás segge és melle sem elegendő, hogy elcipelje a sorozatot, noha az interneten igen sok SAO-fag őt tette meg waifujának. Nekik őszintén csak gratulálni tudok egy össztüzérségi ágyúszólammal a lakásaikra (így sok a szenny a neten eltűnik, ne fertőzzük tovább a fertőt). Ebben hozza a 2012-es elvárható, ám kissé középszerűre hajazó szintet, mivel lehetne részletesebb is olykor, de leginkább a háttér.
De ez csak álló része, a karakterek és a hátterek, ellenben a mozgásukat is külön ki kell emelni. Az első részekben igen jól néz ki az animáció, azonban a részek számával érzékelhetően és olykor talán exponenciálisan megnőnek a gázul kivitelezett, elnagyolt, összecsapott köztes kulcskockák, megszaporodnak a quality fejek és mimikák. Ezzel pedig egyre röhejesebbé válik önmagától.
KARAKTEREK – 1/10
Nos, a karakterdizájn ugyan szép, de a jellemábrázolás igen beszűkült. Éhínség idején nagyobb a piacon kajában a választék, azon felül, hogy a mellékszereplők java be lett hozva, majd el is lett tüntetve igen hamar, semmit se tudtunk meg róluk vagy legalábbis nem sokat. Ezzel pedig úgy lógtak a levegőben, mint 1956-ban az ÁVH-sok a Köztársaság tér fáin.
A főbb szereplőink közül kezdjük a netes waifuk új üdvöskéjével, Asunával. Az elején nagyon adja a magányos farkasasszony szerepet, titokzatoskodik, azonban igen hamar Kiritóval egy partiban találja magát. Ekkor tűnik fel neki a srác először. Később még párszor visszaköszön, de a kezdeti részekben sok szerepet még nem vállal, csak később érik központi szereplővé. Ezzel nincs gond, csak az átvezetés van kicsit furán, WTF-fejjel nézősen megoldva. A későbbi magyarázat, hogy miért kedvelte meg Kiritót meg nem valami épkézláb. Az ő és Kirito karakterének, valamint a sztori érdekességének mondható el, hogy igen sok utalást kapunk arra, hogy ezek ketten élőben kipróbálták az internetes (virtuális) szexet, s nem is egyszer csinálták. A későbbiekben az egymáshoz ragaszkodásuk kissé Romeo és Júlia jelleget ölt. Mikor Heathcliff meg akarja ölni Kiritót, míg mindenki más le van bénítva, Asuna Heathcliff kardjának útjába ugrik (pedig ő is le van bénítva). Kirito pedig a hirtelen letörtségtől elfelejt kellőképp harcolni és kinyíratja magát, majd magával rántja Heathcliffet a SAO-ív végén. Mivel a játékmester is meghalt ezzel, egyikük sem hal meg, de csak Kirito képes felébredni, Asuna fogoly marad a gépben, majd az Alfheim világában, ahol ugyan kulcsfigura lesz, de mellékszereplővé esik vissza. S pont ezért hasznavehetetlen karakter.
Szexuális Kirito és Formaseggű Asuna
Kirito, aki korábban béta tesztelte a Sword Art Online játékát, s az abból szerzett tudásával kezdett el csalni (beater a srác [beta tester + cheater]), nem igazán közkedvelt karakterré válik az elején, igen gyakran visszaköszönnek a negatív hangok vele kapcsolatban, amelyek később már nem is válnak fontossá. A szerelmes lovagként való tetszelgése, ami az ALO-t jellemzi meg egyenesen gázzá lett, holott a SAO végén ez még úgy-ahogy elment. Az ALO-ban volt egy pillanata, mikor illúzió mágiával szörnnyé változott: jó kitombolta magát, de egy igen erős formát kapott ezzel, amit csak ekkor használ egyedül. Viszont az is érdekes, hogy pár nap alatt milyen gyorsan szert tett a játékban erre (s ez alól a statjainak megmaradása se menti fel, mivel se a stattal, se a korábbi szintjével sem párosul elkölthető XP-pont).
Yui személyesen – Nem rossz, nem rossz karakter, csak nem illik a képbe.

Yui, a SAO vége felé feltűnő kis perszonalizált algoritmus és Elpusztíthatatlan Tárgy aranyos karakter volt, viszont az Asunával és Kiritóval rendezett papás-mamásuk olykor olyan szövegeket generált, amitől lekapartam a lambériát. Az egyik doujinban, ami poénra veszi ezt a dolgot viszont remekül kijött, de valahogy nem éreztem a sorozatba valónak, sőt Yui karakterének ezen formáját sem igazán éreztem belepasszolónak.

A pszeudo-incest királynő, Suguha (Leafa)

Suguha, Kirito unokahúga az ALO-ban lesz fontos szereplő a mellette bevezetésre kerülő pszeudo-incest szál miatt. Önmagában nem lenne rossz dolog belevonni egy ilyet, főleg egy olyan világban, ahol már nem másol le teljesen a program (mint a SAO-ban), viszont ami miatt a karaktert és a sztorit ez ledegradálja, az a nyilvánvalóság. Nem hagyják meg a felfedezés örömét, hanem egyenesen és többször is az orrunk alá dörgölik, hogy a játékban ki is Suguha, s amikor felfedezik egymást Kiritóval, az a jelenet annyira műanyag, hogy egy gyártószalagnyi figura is kitelne belőle. Ennél bővebbet talán nem is lehet elmondani róla, mivel ez az egy dolgon kívül teljesen súlytalan karakter.

Sugou, az ALO főgonosza az, aki jó eséllyel pályázhat már most az évtized legrosszabb gonoszának címére. Egyszerűen átlátszó, az álnokságnak nyoma sincs benne, mégis olyanra rajzolják a fejét a legtöbbször. Sokkal inkább egy béna farokként írható le, mivel harcolni képtelen, csak az adminisztrátori és játékmesteri jogaival képes élni. Ezen felül a röhögése elviselhetetlen volt a 24. rész során (ilyenkor örülök, hogy Budapest felé nálam volt a fülesem, mert a rész egésze miatt én kerültem volna a dilidokihoz, nem ő). De javában az ő karaktere is kidolgozatlan, ahogy Heathcliffé, azaz a SAO-játék megalkotójának, Akihikónak is. Míg Akihiko halála még elment, bár önmagában az is egyetlen hatalmas klisé, addig Sugou-é egyenesen szánalmas volt.
Persze a csöcsös karakter sem kihagyhatatlan elem!

HANGOK – 4/10

Nos, töredelmesen bevallom, az opening száma tetszett. LiSA, aki az Angel Beats! és a Fate/Zero első évadának openingjét is adta most is egész pörgős kis számot rakott össze a gárdával, azonban a második opening az Aoi Eir-től már elég középszerű lett. Az endingek kellően levezették a részeket, de leginkább a második záródal, Haruna Luna előadásában. A háttérzenék viszont egy kicsikét rontottak ennek a két jobbra és kevésbé jobbra sikerült betétdalnak az összhatásán, sokszor nehezen volt hallható az aláfestés, amikor igazán szükség lett volna rá.
A szinkronok tekintetében különösebb bajom nem volt, pár hangtól néha kicsikét rosszul voltam, mások egyenesen sértették a fülem. Az összes szereplő közül talán jó, ha 4-5 nevet ismertem (mint Itou Kanae, Taketatsu Ayana, Toyoguchi Megumi, Hayami Saori), azonban ezek közül csak egynek volt főbb szerepe (Yui hangjáé, akit egyébként elsőnek említettem), a többiek mind mellékszereplők voltak. 
ÖSSZESSÉGÉBEN – 2,25/10
Éppen elég hentai-t láttam, hogy tudjam mire vélni ezt a quality kulcskockát.

Nézés közben jobban idegesítettek a dolgok, így születtek olyan keményebb megszólalásaim már a spoiler topikban az ÁCÉn, mint amilyenek a lengyel barátomnak lerantoltam angolul. Körülbelül 3 nap alatt zárkóztam fel a sorozattal (legalábbis 3 napot vett igénybe a nézése, egyszer 01-05., majd 06-14., végül 15-24. – nem bajlódtam a hétről hétre követéssel), s jelen pillanatban úgy érzem, hogy kellően le is csillapodtam. De még ott az utolsó rész, ami már kifejezetten a levezetés lesz, s a véleményemen nem változtathat, csak azt a csinos negyedpontot is elbukja.


Esélyes az újra megnézése? Nem. Csak ha Alzheimer-kóros leszek, s elfelejtem, hogy sok más talicska fossal együtt (AKB0048, Samurai Girl Real Bout High School, Doll Saaya stb.) ezt is láttam. Bár mondják, hogy a light novel mérföldekkel jobb, összeszedettebb, így inkább abba vágjon bele az, aki jót akar magának.

Oszd meg másokkal is:

71 thoughts on “2012 legrosszabb animéje: Sword Art Online

 1. betegek vagytok? minden olyan ember aki wow,lol, stb bármilyen mmoval játszót annak ez az álma egy világ ahol hős lehet harcolni kell. ez 2012 legjobb animéje

 2. Ricz mekkora egy hulladék a kritikád. Így leszavazni valamit. Még az év legrosszabb animéje? Kicsit nagy az egód, nem gondolod? Na, de mindegy is.
  A SAO év legjobb animéje!

 3. Az elemzésed eléggé igazságra alapoz és leírod benne a személyes véleményed. Ez eddig oké… De az Asuna leírásban amikor azon lovagolsz hogy le volt bénítva, kicsit túl hisztérikussá válik,mivel arról szól a történet Kiritó szemszögéből, hogy megszegi a játékszabályokat, a rendszer akarata ellen tesz. Ezt éppen úgy megtehetni az összes játékos, ha Kirito is.
  Kiritoról szólva, ahogy elkezdted, nem csalt, hanem azzal,hogy azt mondta magáról hogy csaló, összekovácsolta a többi játékost egy csoportá..(figyelni kéne ha kritikákat írsz, erről szól az egész rész amikor ezt a jelzőt kapja…)A „szerelmes lovag”-ot is meg lehet érteni, hogy miért lett ennyire nyálas, ha figyeled a melléksztorikat a felébredése után… Arról meg,hogy egy fiktív játékot kritizálsz egy másik dologra irányuló kritikában szánalmas…Azért fiktív, hogy ne keljen elmondani minden kis szabályt annak aki nem ért egy MMo-hoz… Amúgy pedig nem lett erősebb a formától(ha figyelsz tudod,mert elmondják) csak szörnyalakja lett….
  Suguha egyáltalán nem súlytalan karakter… Nem védeni akarom nagyjából igaz amit írsz, de ez a mondat nem… Az előbbiekben írtam a fiktív játék szabályairól. És azt a kevéske kis szabályt amit tudni illik az animéhez pont ő mondja el, valamint ő tanítja be Kiritot a játékra!
  Sugou jellemével egyet értek, bár amit írsz benne Akihikoról, az sem igaz, mivel nem is kell többet tudnunk róla, pont egy olyan szereplő akinek a kiléte ködös kell hogy maradjon az ALO végén lévő vele kapcsolatos csattanóra!

  A hangokra nem értem, a pozitív kritika nyomában is csak 4 pontot adtál, mert ha hiszed ha nem de azoknak a mellékszereplőknek azért olyan a hangja és olyan a neve, hogy ne jegyezd meg,mert nem fontos.Ezért nem értem,(bocs hogy megint említem a kritikusságod) miért válsz egy kritikaírás közben elfogulttá,amikor neked külön kell nézned először a dolgokat, majd utána egyben…

 4. Kik a többiek, légy szíves áruld el nekem, mert ezen a blogon csak egy ember „dolgozik”. ^^”

  Többel is MMO-ztam: WoW (egészen amíg ki nem jött a Cataclysm, azóta a kezelési rendszere mélyrepülésben van; 15-ös szint felett már csak dungeon finder és napok alatt megvagy 60-as szinten vagy még feljebb…); Jade Dynasty: The Legacy, Blade & Soul, War of the Immortals, Pandora Saga, EverQuest 2, Mabinogi, LoL, Rose Online, Dynasty Warriors Online, Stronghold Kingdoms… Sőt, ha multiplayereket ide vesszük, akkor az összes S.T.A.L.K.E.R. (köztük a béta állapotban lévő MMO-ja, a S.T.A.L.K.E.R. Online is), Battlefield 2, Red Alert 3, Europa Universalis…
  De ezek közül egyik se fogott meg komolyabban (bár most a Blade & Soul tud olyat mutatni, ami miatt megéri játszani), mivel elsősorban női karikkal mentem. S ott nekem nem az volt a fontos, hogy milyen hős legyen, hanem minél formásabb segget nézzek a képernyőn míg játszom. 😛

  Egyébként nem kell MMO a hős érzethez, elég ha RPG-t vagy TPS-t tolsz, mint a The Elder Scrolls-ok külső nézetben, vagy a Gothic játékok, Arcania, Risen játékok… De még a Tomb Raider is. Bármire rá tudod húzni ezt a lepedőt…

 5. Mit is várhat az ember egy SAO-fagtől… De mi köze van az egónak ahhoz, hogy az ember kritikát mer írni?

 6. „De az Asuna leírásban amikor azon lovagolsz hogy le volt bénítva, kicsit túl hisztérikussá válik,mivel arról szól a történet Kiritó szemszögéből, hogy megszegi a játékszabályokat, a rendszer akarata ellen tesz. Ezt éppen úgy megtehetni az összes játékos, ha Kirito is.”
  Egy mezei felhasználó feltöri az admini parancsot? Voltaképp oké, vannak hackerek, az S4 League-ben is vannak ilyen cheaterek végtelen tölténnyel, one-hittel meg mi egymással. De legalább akkor magyarázták volna meg, mert így nagyon lóg a levegőbe a kérdés: „Hogyan?”

  „Kiritoról szólva, ahogy elkezdted, nem csalt, hanem azzal,hogy azt mondta magáról hogy csaló, összekovácsolta a többi játékost egy csoportá…”
  Közben eltelt azért pár év, amit jeleztek, szóval összekovácsolódnak a játékosok anélkül is, hogy valaki bevallja magáról, hogy beater. Őt ott akkor kiközösítették, elterjedt a rossz híre, ami a 4-5. rész után már nem lett fontos dolog.

  „Amúgy pedig nem lett erősebb a formától(ha figyelsz tudod,mert elmondják) csak szörnyalakja lett….”
  Elmondták, de azért szétverte az ellene összerakott csapatot, s hullottak az emberek rendesen.

  „És azt a kevéske kis szabályt amit tudni illik az animéhez pont ő mondja el, valamint ő tanítja be Kiritot a játékra!”
  Elmondja, betanítja, de ettől még nem lesz súlyosabb karakter, mivel bármelyik mellékszereplő megtehette volna. A súlyossága abban rejlik egy szereplőnek, hogy a történet mennyire nehezedik rá, mennyire élezi ki vele kapcsolatban a dolgokat. Így a betanítás csak a pszeudo-incest szál eleje, mert valahogy fel kell venni a kapcsolatot, hogy ez a vonal létet nyerhessen.

  „Sugou jellemével egyet értek, bár amit írsz benne Akihikoról, az sem igaz, mivel nem is kell többet tudnunk róla, pont egy olyan szereplő akinek a kiléte ködös kell hogy maradjon az ALO végén lévő vele kapcsolatos csattanóra!”
  Akihiko se volt olyannyira összetett, bár racionálisabb volt, mint Sugou. Ugyanakkor Akihiko jellemében az tetszett, hogy beállt ő is játszani, s nem csak úgy van névleges „főboss-nak”, mint az ALO-ban „Oberon”. Mert ő aktív ellenfél lett, Sugou meg elszigetelte magát egy lehetetlen küldetéssel és (biztos ami biztos) egy adminkártyás ajtóval.

  „A hangokra nem értem, a pozitív kritika nyomában is csak 4 pontot adtál, mert ha hiszed ha nem de azoknak a mellékszereplőknek azért olyan a hangja és olyan a neve, hogy ne jegyezd meg,mert nem fontos.Ezért nem értem,(bocs hogy megint említem a kritikusságod) miért válsz egy kritikaírás közben elfogulttá,amikor neked külön kell nézned először a dolgokat, majd utána egyben…”
  Sajnálom, de nem tehetek róla, hogy azt a kevés seiyuu-t, akit képes vagyok felismerni, mert már régebb óta találkozom a nevükkel, több olyat láttam, amiben ugyanúgy szerepelnek, csak épp központi körben, azokat a mellékszereplőknél látom/hallom viszont… :/

 7. Régóta nézek animéket…és hogy mit ne mondjak az SAO volt az ami …. amiben tényleg minden klappolt..ezzel a névvel hogy „2012 legrosszabb animéje ” túl lőttél egy olyan határon ami miatt mint látod többen felháborodtunk,visszatérve az SAO-hoz csak annyit szeretnék mondani hogy ne próbálj jósolgatni hogy milyen lesz…én merem kijelenteni hogy az eddig látott animék közül az SAO a legjobb..persze van ami hasonlóan jó de hiányzik belőle az ami ebben az animében megvan szóval lehetséges hogy te nem épp szereted az izgalmas,romantikus animét de az előző hozzászólóval értek egyet némely dolgokban ezért azokat nem írom még 1x le szerintem elég volt egyszer elolvasnod…

 8. „ezzel a névvel hogy „2012 legrosszabb animéje ” túl lőttél egy olyan határon ami miatt mint látod többen felháborodtunk”
  Nem számolom össze hány ideit néztem, de 3 volt esélyes (ezzel együtt), mint fentebb is írtam. A GYO pusztán „az év csalódása” címet nyerte el, mivel Junji Ito stílusát vártam viszont, nem egy F-kategóriás horrorrendezőét. Az AKB0048 esetében viszont nagyon szoros volt a mezőny. Ha a SAO tényleg 25 rész lett volna, s nem 14, majd az ALO egy tényleges külön évadot kapott volna, akkor természetesen ez a kritika (vélemény) sem ebben a formában lenne megírva. Akkor egy elég decens műsor lett volna, de így sajnos a rendezés (nagyon) sokat rontott vele. Mint azt már a spoiler topikjában AA-n írtam: „úgy nem lehet elmesélni egy történetet, hogy Piroska elment az erdőbe, találkozott a farkassal, majd elment gombászni, megkereste Aprafalvát, bevitte a tejet Hófehérkééknek, megkereste a királyfival Hamupipőkét, majd elment a nagyihoz, ahol a farkas megette.” Mert sajnos így oldották meg. Ennél jóval több is van a címben meg az alapanyagban.

  „visszatérve az SAO-hoz csak annyit szeretnék mondani hogy ne próbálj jósolgatni hogy milyen lesz…”
  Nem próbálgattam jósolgatni, de sajnos maguk a jelenetek úgy adták magukat, hogy akarva-akaratlan előreláttam jeleneteket, amelyek be is következtek. S mivel előtte annyi klisét ellőttek, hogy az egész végére nem maradt egyéb, mint pont azok, amik egy átlag véget jellemeznek.

  „szóval lehetséges hogy te nem épp szereted az izgalmas, romantikus animét”
  Pont hogy az ilyet szeretem, de ez még annak is harmatgyenge volt sajnos, legalábbis abban, ahogy megvalósították.

 9. A év legjobb animéje, vagy nem? Erről csak annyit, hogy nekem elég volt 4-5 rész belőle, plusz egy részletnyi az LN-ből.
  Minden héten meglestem pár screenshotot az aktuális részből, így nagyjából tisztában vagyok a sztorival. Hát nem maradtam le sokmindenről. (Mielőtt valaki problémázna azon, miért spoilerezek: Ezért az animéért nem kár, sőt, muszály.)
  Majd egyszer, ha nem lesz mit néznem, talán befejezem.
  A kritika meg tetszik.

 10. Ezzel a nevetséges poszttal sikerült elérned hogy sokan megnézzék a honlapodat. Gratulálok.

  Még valami, általában ha valakinek valami nem tetszik, akkor nem nézi meg… szánalmas.

  Sajnálom azt az időt amit a honlapodra szántam…

 11. 1) Nem szokásom elvetni sorozatokat/könyveket. Előbb vagy utóbb mindig befejezem őket. Volt, aminek háromszor futottam neki, de végignéztem/végigolvastam.

  2) Látszik neked is szád nagy, mert:
  – névtelenül írsz, nem vállalod a neved;
  – nem érvelsz a kritika ellen;
  – csak pocskondiázol, vádaskodsz.
  S ez utóbbira reagálva: nagyon nem tud érdekelni az olvasottság/látogatottság.

 12. Feleslegesnek látom felfedni a kilétemet.
  A kritikád annyira színvonal alá esik, hogy értelmetlen bármit is hozzáfűznöm.

  Ha több 18+ jelenetek lenének benne az animében ami beindítja a fantáziád, nem lett volna ennyire negatív véleményed?

  Őszintén melyik az az anime ami nálad elérte a 10 skálát?

 13. Sakkos, aki nem bírja elfogadni a másik véleményét az itt te vagy. Az enyém is egy vélemény, s az én véleményemben nem tetszett, az év legrosszabbja. Nem az én szavam az internet.

  „Ha több 18+ jelenetek lenének benne az animében ami beindítja a fantáziád, nem lett volna ennyire negatív véleményed?”
  Húzta volna lejjebb, nem illik a képbe. Azt vártam, hogy szórakoztasson, de az elcseszett rendezés ezt sikeresen meggátolta. Korábban az egyik hozzászólásnál is írtam, ha a SAO-ív 25 rész lett volna, s az ALO lett volna a 2. évad, akkor megkapta volna a 6/10-ét.

  „Őszintén melyik az az anime ami nálad elérte a 10 skálát?”
  Ami 10 pontot kapott, arra célzol? 51 ilyen cím van szám szerint és egyik sem hentai. De itt a kis lista:
  – Trigun
  – Neon Genesis Evangelion
  – Berserk
  – Ghost in the Shell + a Stand Alone Complex 1-2. évad
  – Full Metal Panic!! mind 3 évadja
  – A vándorló palota / Szentjánosbogarak sírja / Laputa – Az égi palota / Tokiói keresztapák c. mozifilmek
  – Utawarerumono
  – Higurashi no Naku koro ni
  – Love Hina és hozzátartozó részek
  – She and Her Cat
  – Space Pirate Captain Herlock – The Endless Odyssey
  – Tale of a Street Corner
  – Space Battleship Yamato 1-3. évad
  – Barefoot Gen
  – Legend of Forest
  – The Cockpit
  – Kara no Kyoukai 1-7. mozifilmek
  – Eve no Jikan
  és a többi. Elég sok húzónév van ezek közt is… Egyéb hasfájás.

 14. Megkaptam attól még, e-mailbe elküldi a törölt hozzászólásokat. Azóta kibeszéltük az AA-s (ÁCÉ) spoiler topikban, hogy hackelés lehetett Asuna részéről a momentum, csak nem tették nyilvánvalóvá (ami fura mert addig sok mindent megmutattak). Az S4 League-ben is vannak hackerek, egy időben el is szaporodtak, akkor hagytam azt ott.

  Más felől azért válaszolok az egyet nem értőkre, mert pusztán szeretném megtudni mi tetszett nekik benne, de ha maga olyan a stílus, hogy vérlázító, kést nyakhoz szegező, akkor én se vagyok sokkal kedvesebb a válaszban. De ha épkézláb módon és hangnemben tud érvelni, akkor elfogadom az álláspontját, de addig nem vagyok se megértő, se figyelmes. Ez is egyfajta etikettre nevelési módszer.

  Attól függetlenül a hozzászólásod köszönöm 🙂

 15. Figyu bocs,h ilyet irok, de ez kicsikét hiszterikusra sikerült amikor egy kis picsának nem tetszik valami és hisztizik, de látom van időd firkálni faszságokat….Bocs, h ezt irom, de sajnálattal közlöm nincs érzeked hozzá…..Mert nemveted észre, alapvető dolgokat,csak annyit irok kötödés, barátság,szerelem,szeretet….stb….. mert valami esztetikus modon akartad lemondani mint egy profi….pff ………. de látom nem veted a lapot, h mivégett tudja legyőzni Heathcliffet is ennyi…. meg még annyit hozzátéve akkor csinálj jobbat…….. ja nem vagyok fan,de azért nem irom le azt az animét amelyik nem tetszet alapon nem nézem meg…..egy az nem volna időmse mert inkább élek mint,h ilyennekel fárasztjam magam,de most erre reagálnom kellet kicsit tulzásokba estél te kis hisztis picsa :DDD inkább élj az éjszakábba legyen magán életed dik mint,h ostobaságaiddal fáraszd a anime nézőket…..(magánélet,barátok és meglátod mitakar kifejteni egy anime) Bocs ha buta voltam meg a helyesirási hibákért 😀 ,de hosszuuuu volt a hétvégém xD after még meg van 😀

 16. Gondoltam magamba,h nem e volt tul durva mert még végeim vannak xD az mondom inkább kitörlöm és átolvasom…. mert most csak ugy jönnek a szavak mondatok belőlem és inkább átt olvastam,h ide nemmilő szavak vannak e benne 😀 egy tanács vagy valami olyasféle váltosztas a stilusodon meg figyeléseid jok meg minden,de fontos dolgokat kihagytad ami eltakarja azokat amiket te észre vettél 😀 jo azért nem mindegyiket de csak mese 😀 kötödés, barátság,szerelem,szeretet….stb vedd figyelembe és ebből a szem szögből nézd 😀

 17. én tudok még jobbat élet tapasztalatszerzés bulizás +magánélet,afterozás,és egy kis cannabis mindenek után aztán alvás(aki tud xD) ez igy csodás 😀 ennyi

 18. Sajnos ha ebből a szemszögből nézném, akkor tizenkettő egy tucat lenne az állás, mert a témában/műfajban szinte mind erről szól. Ami persze nem rossz, de ha folyton tökfőzeléket kéne enni, előbb-utóbb ráunnék a tökfőzelékre.

 19. xD na jo mindenkinek más a jó izlése meg stb…. maradjunk ennyibe szerintem….meg ha ezt akarod folytatni a manga elemzést..ak sok sikert 🙂 az olyan komentekből amiket nem értelmiségileg nem sik nullák irnak 😀 tapasztalatot is szerezhetsz hozzá,h ne csak a saját szemszögedből nézd 😀

 20. Üdv! Névtelenben írok de hogy legyen kit nagyszájúnak nevezni Merok szólíts csak így. A kritika kritika azzal nincs is baj ha közlöd de eleve a cím túlzás mert megoszlanak a vélemények.
  Gondolom jobb cím ötleted nem volt így még többen is elolvassák.
  Ami meg bizonyos dolgokat illet „A hátterében pedig ott van a világ legnagyobb faile, az agykisütés mikrohullámokkal.” szerintem legtöbben tudják mely részletedet idéztem.
  Ember egy kitalált időben, kitalált helyen, kitalált karakterekkel még a technológia is kitalált, hogy tudsz ilyesmibe bele kötni? Szal akkumulátor meg mikró hullám. majd ha ki lesz találva és tényleg olyan lesz mint aminek te MOST leírtad akkor visszatérek ide és elmondom igazad volt de addig is pls, keress olyan kritizálható dolgot amit ténylegesen megtudsz magyarázni és nem csak légből kapott szarozás. A kritikáddal nagyon nem értek egyet nem igazán értem mi késztetett erre de szerintem a mikrótoknak is köze lehet hozzá.
  És még valami animéről beszélünk ne gyere olyan megmagyarázásokkal hogy te játszottál Wow-on, LoL-on meg stb…….
  Majd ha ténylegesen lesz SAO játék akkor érvelhetsz ilyennel.
  Addig csak animével érvelj az animére az hogy a tartalma játékokra épül nem kell olyannak is lennie.
  És utolsó dolog illúzió, az hogy átváltozott és olyan élethűre sikeredett 1 dolog jut eszembe.
  Mint tudod mikor először belépet az Alfheim Online-ba észrevette hogy a statjai megmaradtak a SAo-ból, szóval elég magas szintet vert már akkor és persze mint tudjuk egy játékban minél magasabb avgy annál jobbak a skillek ÉS azt is tudjuk hogy a cast amivel ő volt illúziókra képes, akkor kérdés a szintjének megfelelő erőségű illuzió mért ne lehetne annyira erős hogy már majdnem valóságos.
  Teszem fel csóró Chrono(Katekyo Hitman Reborn) sem élt volna olyan sokáig ha nem lettek volna „BEKÉPZELT” szervei.

  Hát ebből is kettő lett nah mindegy.
  Amit leírtam leírtam kritikán aluli írásodat értékeltem saját szememben mert mindenkinek más a szemszöge, persze remélem neked majd valamelyik orvos felír egy kis mikrózást.
  Üdv Merok voltam.

 21. Aminél lehet, mert van, ott leírom (lsd. Yosuga no Sora, Bungaku Shoujo, Tenshi no Tamago, Iron Sky), de ennél ez a szokásos shounen alap, amit bármelyikben megtalálod. ^^”

 22. Nos, kedves Merok, a címválasztásnak nincs köze az olvasottsághoz, tényleg ez a véleményem. Erre említést tettem az elején, sőt, az egyik kommentben is ott írtam, hogy nem érdekel az olvasottság. De látszik, hogy kitörő örömmel dobálóztok ezzel.

  „Ember egy kitalált időben, kitalált helyen, kitalált karakterekkel még a technológia is kitalált, hogy tudsz ilyesmibe bele kötni?”
  Van egy valóságra alapozott technikai elv, mert virtuális valóságot képesek létrehozni, ahol befolyásolják az érzékszerveidet. Ez már létezik a '90-es évek óta. A szerző 2002-ben ezt az elvet gondolta tovább, de a fizika attól még fizika marad, főleg hogy a sorozat igyekezett magát komolyan venni, s ilyenkor ez a dolog igenis fontos tényezővé válik. Egy Naruto/Bleach esetében nem várható el a legkevesebb mértékben sem ugyanez, mert nem teszik meg ezt a lépést.

  „És még valami animéről beszélünk ne gyere olyan megmagyarázásokkal hogy te játszottál Wow-on, LoL-on meg stb…….
  Majd ha ténylegesen lesz SAO játék akkor érvelhetsz ilyennel.
  Addig csak animével érvelj az animére az hogy a tartalma játékokra épül nem kell olyannak is lennie.”

  Valaki kimaradt értő olvasás óráról, mert MMO szempontjából csak a skilleket és a buffokat hiányoltam. Mellesleg, ha valamit alapul vesz, akkor illik az elemeit is átemelni. A Notre Dame-i toronyőrben milyen lenne, ha Quasimodo ugyanezen a nemes elven a Notre Dame helyett, mondjuk a kölni dómot mászná meg, hogy a mélybe vesse Frollót? (a regényben megöli, a Disney-ben csak lezuhan emlékeim szerint) Elvégre mindkettő egy székesegyház, igaz az egyik Párizs, a másik Köln.

  „Mint tudod mikor először belépet az Alfheim Online-ba észrevette hogy a statjai megmaradtak a SAo-ból, szóval elég magas szintet vert már akkor és persze mint tudjuk egy játékban minél magasabb avgy annál jobbak a skillek ÉS azt is tudjuk hogy a cast amivel ő volt illúziókra képes, akkor kérdés a szintjének megfelelő erőségű illuzió mért ne lehetne annyira erős hogy már majdnem valóságos.”

  Igen, de attól még két külön rendszerről van szó, noha a motor azonos. Elvégre a tárgyai sem voltak meg, mi garantálja, hogy a képességei sem hasonlóképp jártak? Elvégre a szint kódolása azonos, de skilleké és a tárgyaké nem, az ID-k több esetben nem létező adatokra mutatnak (ezért kérdőjeles minden az inventory-jában). Ez egyszerű programozás. Persze, ha van olyan bug, hogy a következő esetleges szintlépésnél az összes hiányzó XP-t megkapja (találkoztam ilyennel, Gothic 3 esetében konkrétan), akkor már más a leányzó fekvése – viszont nem ártott volna megemlíteni egy félsorban legalább.

  „Teszem fel csóró Chrono(Katekyo Hitman Reborn) sem élt volna olyan sokáig ha nem lettek volna „BEKÉPZELT” szervei.”

  A KHR-t nem néztem, nem is nézem, s valszeg egy jó darabig nem is fogom.

  „persze remélem neked majd valamelyik orvos felír egy kis mikrózást.”
  Neked is hasonló boldogságot. ^^

 23. Én nekem tetszett a sorozat. 🙂 Már alig várom az utolsó részét. Nem érdemes összeveszni egy anime miatt. Szerintem is az lett volna a legjobb ha végig csak a SAO marad és vagy 100 részt csináltak volna belőle ami mindennapra jut és nem csak heti egyszer. Főleg az elsőfele tettszett a sorozatnak, de az ALO is egész jóra sikeredett. A 2. évadot elnézve amit a neten láttam kicsit kiábrándító az már lehet hogy nekem is sok lesz. (Gun Gale Online) De remélem csak rémhírek voltak.

 24. Igen, sajnos eljátszották azt a rákfenét, hogy sokat markoltak egyszerre és keveset fogtak. De eddig asszem ez az egyedüli eset, hogy két hosszú évadra elegendő anyagot sűrítettek egybe. Legalábbis eddig filmekben láttam ilyet, hogy 12 vagy 24-26 résznyi történést tömörítettek egy 60/80/100 perces műbe. Az ALO világa meg az a fajta high-end fantasy, amit szívesen játszanék. 🙂

  A Gun Gale Online egyelőre még elég kétséges, hogy lesz, mint lesz, ha lesz adaptálva. Szerintem pár hónapig figyelik az eladásokat, statisztikákat s aztán döntenek. De akkor egy kérésem lenne a producerekhez: menesszék ezt a rendezőt. Meg azért remélem az elrontott kulcsokat, közteseket a BD-re javítják, mert akkor az plusz pontot jelentene az értékelés szempontjából.

 25. Na ezeket még nem láttam meg nem is olvastam :S elég nekem amiket most nézek meg olvasok ezekkel is elvagyok maradva mert csak hétköznap érek ráá munka után,de akkor se mindíg. Hétvége az tabu vasárnap meg alvás xD én ilyes féléket nézek meg olvasok mint pl : Fairy tail, One piece, Naruto, Bleach(olvasom),SAO, ezekről mi a véleményed ?? 🙂 ja meg a Bleach-ről nemtudsz semmit, hogy mikor fogják vetiteni ? 🙂

 26. Hóhóhó, mi lesz itt, ha megírom majd én is a kritikámat róla!

  Látom, hogy megy itt a sblattolás ezerrel, kedves SAO-fanok, ha nem tetszik, akkor vissza az AA-ra, ahol kiörjönghetitek magatokat.

 27. Level hányas ??? 😀 inkább mennyél és csajozzál xD vagy tépjébe mind a jatoooo xD mint, hogy gyalázá egy animét ugy se lessz jobb esetleg ha japánul megirod xD, de azt kétlem….. vagy ha kötekedni akarsz menny egy kocsmába ennyi 😀 és ott modhatod a magadét 😀

 28. Fairy Tail – Szemezek vele, tetszik a stílusa, a grafika és az animáció. Az OVA-kat próbáltam kóstolásból, s eddig ízlik. A mangát nem figyelem, csak majd, egyszer.

  One Piece – Töredelmesen bevallom, még a „nehezen lenyelhetőnek” mondott első fejezetein se rágtam át a mangában. Animében még semmit se láttam, de szándékomban áll megnézni.

  Naruto – Az első évad egy fillerkavalkád volt, elég kevés kánonanyaggal, így az nem tetszett annyira, bár voltak jó töltelék epizódok (külön kedvenc, mikor a postásnindzsákat üldözik a csomagjaikért). A filmek annál inkább, azok jók lettek, plusz az a pár OVA, amit eddig láttam. Majd egyszer a Shippuudenre is szakítok időt, bár nem tudom mikor.

  Bleach – Az anime az első filler arc-ig jó volt (a Bauntók), utána jöttek olyan időszakok, amik hol jobbak, hol rosszabbak voltak. Mangában valahol a 42. kötetben álltam meg ha jól emlékszem. Nem rossz, nem rossz, de vannak nagyon idegesítő dolgai, mint a hirtelen a semmiből kiderülő dolgok, vagy maga Don Kanonji az elején, akiről azt hittem filleremberke és később a mangában olvasva látom, hogy ez tényleg ilyen lökött; egymás erejét túllicitálják. Most amennyire hallom ismerősöktől, kicsit önmaga paródiájába fordult a dolog, így kivárok. A vetítéséről nem tudok semmit. A 167. rész óta nagy a hallgatás a szinkronról. – Viszont a Getsuga Tenshou-s Ichigo az pöpec dizájnt kapott, el kell ismerni. 🙂

  Ami még ilyesmi és láttam vagy belenéztem:

  Beelzebub – Volt benne potenciál, csak nem igen használták ki. Sajnos az indulásakor a katasztrófa is közbe szólt, így az elejét szét fillerezték, hogy minél később legyenek a pusztításos részek. Viszont a humora olykor egysíkú lett, de tudott mosolyt csalni – ha épp nem filler volt.

  Toriko – Na, ő a „két rész után dobtam” kategóriát erősíti, s nem hiszem, hogy a vége előtt ki is kerül onnan és bedarálom. Az alapgondolat érdekes: gasztronómiára épített shounen fight, de a megvalósítás sokat ront rajta. Viszont meglepően hallgatnak róla mind külföldön, mind itthon a nézői.

  Nurarihyon no Mago – A második évadot illene folytatnom, ha már vége. Állítólag jobb lett, mint a felvezető első évad. A youkai téma erős alapot ad neki.

  Inuyasha – Ha már shounen fight sorozatok, személy szerint ez a kedvencem közülük. Lehet mert Rumiko Takahashi mű, bár amikor még néztem, azt se tudtam, hogy őt eszik-e vagy isszák. De tény, hogy az a nő tud történetet írni. Persze, ez a sorozat is filleres, a Final Act-ot meg sajnos összecsapták.

  Tudnám még ezt a sort folytatni a DB-vel, NGE-vel és más rövidebb shounen sorozattal.

 29. Na totál ebbe egy az egyben egyetértek 😀 Inuyasha igen nagy face-t kapott 😀 Na bleach az olyan lett ide oda viszaság….naruto-ba én se igen szeretem a filléreket unalmasak avval baszák el,de így huzzák az időt h ne érje utol a mangát, Fairy tail -t érdemes jo karakter osztást kaptak elvan találva egyik rész se volt unalmas, Natsu a főszereplő xD….Beelzebub-ba bele olvastam már érdekesnek találtam 🙂 Ja bocs ha véletlenül egyik komentbe is durvát irtam 🙂 levetem,h nem lehetsz rosz fej csak egyszerüen csalodtál SAO-ban ennyi….De nézd má a komentelőket a kötekedőket xD szakadok 😀

 30. 1-1 trágár szóra nem harapok, a tömegeset már moderálni szokásom, de ilyenre még nem volt példa (s őszintén remélem nem is lesz).

  Rendben, akkor lehet a Fairy Tail lesz a következő, aminek nekifutok. 😀

  A kötekedők meg… Úgy vagyok vele „hadd éljék ki magukat”. Pláne, hogy ez a láz is hamar le fog csengeni, mint anno volt a Guilty Crown-nál (amit egyébként még nem láttam, de hasonló volumen ment belőle).

 31. Mennyi frappáns beszólás, mennyi névtelen. Merem feltételezni hogy egy-két névtelen még csak tizenéves kölyök. :'D (Csak hogy a korral dobálózzak csak azért is)

 32. Kész, látom ennek az animének is meg van már a maga kis habzószájú fantábora. XD

  Eddig is sort akartam rá keríteni, de ez után 100%, hogy megnézem, mi fán terem ez a nagy műremek, aztán szépen szétszedem, mint annak idején az EL-t. =)

 33. Köszönöm a válaszodat Buhu, megszívleltem, most is a sarokban sírok, mert felnyitottad a szemem, hogy milyen szar ember vagyok. JÓ VICC VOLT, MI?

  Egyébként azt szokás mondani, hogy mindenki magából indul ki, ráadásul latba vetve azt, hogy mennyi időt és erőt vetsz be arra, hogy baszogass minket, így biztos neked vannak problémáid.

  És egy örök igazság: INTERNET IS ALL ABOUT RAGE AND ELECTRICITY!

 34. Kedves Ricz örömmel vettem észre hogy tized annyi bunkósággal sem feleltél önnön bunkó írásomra ennek örülök, holnapra tartalmasabban is átolvasom a cikkedet így lesz lehetőségünk rendesen kivesézni mindkettőnk szemszögét.
  Persze ne számíts semmi jóra vérszopás lesz ezerrel.:P
  Üdv! Merok

 35. Ok ebből nem lesz alvás most elolvasom az egészet és egyben megpróbálok kevés bunkóságtöltelékekkel hozzájárulni egy „normális” hozzászóláshoz.
  Persze mind ezt csakis személy szerint mint ahogyan te is hogy ne legyen harag mert nincs bajom senki anyával.
  Igen még mindig Merok

 36. Hát mi tagadás már tudtam mit fogok írni az első bejegyzésre, nem rossz az amit írsz de sajnos nem úgy kezdődik mint reméltem.
  Hát kezdjük mondjuk ezzel mert remélem lesz még több is „De akkor lássuk, mivel is van dolgunk… A továbbiakban egy-két spoiler elmesélésre kerül, így csak az folytassa, aki már látta vagy nagy ívben leszarja…” agyhalál………ahhoz minimum 1000 wattnak a 10x-ese kell. MEGVOLT totál lezsibbadtam. De ez nekem csak a kezdet mert a halálgyár ürömosztályán is karácsony van ám.
  Történet 1/10 minek hozzászólni szerinted kaki szerintem jó te az egyest látod én az erős hatost.
  Azóta sem értem minek írtad a kritikát ha csak azt látod amit te akarsz.
  A fail dolgokra én azt modom jó hogy észrevetted mert akkor tudom hogy odafigyelsza a dolgokra még akkkkor isha picit néhol hibásak meg elgondolkodtatók. De mért jó ha észreveszed és csak lehúzod vele „mert fail haha észrevettem nem lehet megmagyarázni” SAO ról beszélünk nem egy agysütő szerkezetről nem kötődik a történethez de te kiemelted megmagyaráztad hogy legyem még egy ok amiért kimondhatod „ez szar(persze csak személy szerint)” de azért köszi így tudni fogja minden SAO Hater/lover hogy nem érdemes füstlit csinálni mikróval köszönjük.
  A fail sorozatban áll a kórházba való teleportálás kristály használat nélkül ez tényleg jó nagy ? de kérdem én? muszáj belekötni te mint aki annyira de annyira nem szereted sőt konkrétan 1/10 re kakiztad nem találtál más belekötési módot a történetbe mint egy nagyon nagyon de nagyon nemigazán lényegtelen dolgot minthogy hogyan nem lehet agyat sütni otthon kiépített kórteremben kirendelt ápolóval. A logika azoknak jók aki szeretnek ilyen dolgokba bele kötni ahelyett hogy gondolnál arra hogy mivel lehetett volna jobb eddig egy ilyen mondatot nem találtam pedig már majdnem a grafikánál járok.
  Kill Bill sokan látták az idilli jelenetet amikor kedves főhősnőnk nyelvet tép ki meg Buck fejével játszik kérdezz FELELJ HOL VAN ASUNA! Hát mi tagadás nem egy elképzelhető látkép nah ezért tudott ő járni akkor Asuna meg azért nem laposodott le mert LÁNY. De ha nem hiszed próbáljuk ki beledugunk egy sisakba 2 évig várunk és megnézünk ha mégsem nekem akkor neked lesz igazad.:D (Merok)

 37. FUH DE PROBLÉMÁS EZ A NÉVTELEN KOMMENTELÉS KITÖLTENI EZT A rublikát részeg betűkkel.
  A történethez még annyit hogy csak a felét a te úgynevezett fail észrevételeid teszik ki amik aztán úgy felvilágosítanak bármely embert aki ide téved hogy a végén elhiszi hogy ez valóban egy kritika akart lenni.

  GRAFIKA 3 /10 azért lehet nem bámultam eleget de te most a SAO-t próbáltad kritizálni vagy Asuna fenekét véleményt nem tudok fűzni nemigazán figyeltem fel rá remélem neked bőven volt időd megfigyelni minden formáját. Amúgy dicséretet érdemelsz mert idézem „A karakterdizájn mondjuk elég decens, valóban jól néz ki (ugyanez az AKB0048-ban kiégette a retinámat a cukiságtól), ahogy maguk a világok is. Külsejükben szépen kidolgozottak, látványosak, valamint hozzák azt a mitikus alapokból táplálkozó fantasy formát mindkettőben, amit mindkét ívben elvárnánk.” ez igaz hát végre haladunk a kritika fogalma felé már nem csak kakizol. De a 3 pont egy olyantól aki már sok világot megjárt nem igazán tűnik reálisnak, csak láttál már jobbat(én sem eszem meg a spenótot ha már volt a kezemben krémes is). Elég durvákat rácsodálkoztam hogy vajon hány mondat maradna a bejegyzéseknél ha a témához nem illő dolgokat kivágnánk, elég kevés sajna. Grafika végére csak annyit hogy itt legalább már pozitívum is elhagyta ajkaidat de még mindig nem elég az összekapart failekkel egy rendes kritikához.
  KARAKTEREK 1/10

  azaz Kirito
  MÁR MEGINT AZ ILLÚZIÓ NE és megint ott tartunk hogy hol is pill………….jah igen Gotholtál már olyannal és mi garantálja hogy ez 2022 után pár évvel is meg-ghotholna? Nemhiszem hogy sok elvégre addigra megtanulhatnánk már rendesen agyat sütni igazán. Az itemjei meg igazából megvoltak csak a program már nem azokkal dolgozott, persze kedves Yui újra login képes volt. Ezért is mondta Szexuális Kirito mikor meglátta a statjait hogy most már csak egy sima cheater vagyok és láss csodát tényleg az volt mindenkit levert elsőre még a hadurat is akitől mindenki rettegett, márpedig ha ez nem menti fel akkor csak Chuck Norris tudja. Beater múltját meg egész sokáig nem felejtette (kb tíz rész erejéig jah XD).

  Oké ennyi volt meguntam nem tehetek róla nem fogok minden mondatodra kommentelni kapsz még 3-4 vagy 5 tömör mondatot és lépek.

  Sugou
  Tökéletes második „bossnak” mert az első már volt aki az igazi király volt Kayaba. Sugou-t nem lehet lehordani mert olyan amilyennek ki lett találva idegölő, aljas „kakialak” akit lehet utálni.

  Yui
  A SAO-ban tényleg nem volt a leg emgnyerőb de a…………………..AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAz……………………Alfheim Online-ban már egy pöppet próbálkozott elviselhetőbben viselkedni mint egy jó kislány.
  Persze ez nem menti fel hogy az alól hogy jön neked egy új lambériával de személy szerint én papás masás részeknél mindent offoltam monitor, hangfal, szem, fül, agy szal ez már számomra is igaz állítás lehet Yui vs Kaszás én a kaszásra tettem volna avyg simán haljon mind2 és perfectó de akkor késöbb nincs ki kártyázzon tarotból Kiritonak egy GM kaput.

 38. Sugu
  A csóró lány aki megkapta azt a csóró szerepet hogy szeresen bele csóró bátyjába hogy majd egyszer lecsórózák érte. Most akkor logikusan mert úgy vettem észre ezt szereted.
  A legtöbb animében (tisztelet kivétel) sokszor előfordul a szerelmi viszály ami abból áll hogy két csóró szeret 1 csórót nemtől függetlenül, de ha teszem fel az 1 csórónak van két csóró ismerőse mert konkrétan buckalakó és az egyiket otthon a másikat meg a buckában ismeri meg.
  Honnan a retekből vakarjunk elő neked valaki mást arra hogy ne az otthoni csóró jusson eme csóró megtiszteltetés hogy szeretheti csóró bátyját hogy a csóró sorozatnak is legyen csóró szerelmi viszálya fuuh van valahol pont vagy vessző nah mind1. És ebből a csóró viszályból neked jutott még 1 plusz rész. Persze csillagtökmind1 mert ugyis lehordjátok mert RÖVIDDDdDDDD.
  NEMÁ EZ NEM 5 mondat………………..
  És nemis tömör-.-„

  Formaseggű Asuna-ról csak annyi hogy remélem nem az irigység vezérelt neve kitalálásánál mert akkor az picit elítélendő számomra.:S
  nem dehogy nem izgat menyivel jobb vagy rosszabb a popója a tiednél de szerintem ő is jó névvel illetne téged.

  És még valaki:
  „Persze a csöcsös karakter sem kihagyhatatlan elem!” NEM mindenhol ott van tényleg lassan az lesz de ez nem is baj csak az érzékenyebbeknek kisebb vagy egyáltalán nem létezik semmilyen térben és időben.

  Csóró P%%a meg sül a szégyentől ilyen nevet addni egy szereplőnek, mekkora mázli hogy nem te voltál az a retardált aki adta neki……………………ugye nem te voltál?

  Hangok 4/10
  4/5-nél már exellent kategória lenne de 4/10 nél csak azt mondhatom hogy nem tudlak leszólni hogy rossz vagy jó mert süket vagyok de én is erre a pontra gondoltam.

  Kliséket meg nem utólag kell mondani hogy ez lesz az lesz utólag mindenki okosabb.
  Menj el kártyából jósolni vagy tenyérből mit bánom én.
  A kritikának indítottál szarozás lett a vége.
  Mond meg mi a rossz benne és mond meg mitől nem lesz ratyi vagy akár jobb is. Ha ezt sikerül egy ilyen szánalomrakatba belepréselned akkor az már több lesz annál mint aminek te itt most a SAO-t lehúztad egy kupac kakinál.
  Akkor már tényleg kritika lesz, vagy válj te is Robivá aztán ülhetsz ott ahol ő Marketingreklámban.
  Üdv Merok voltam jó éjt Kellemes Karácsonyt minden kedves Magyarnak

  ÉN MOsT MEGYEK ÉS LEFEKSZEM

  jah amugy itt az ERŐSHATOS AMIT KERESTETEKXD

 39. Elmondjak egy titkot….most vagyok elöször ilyen blogon,most elöször irkálok ilyen komenteket…ez véget lekéstem a bulirol mert itt rákatantam … most jöttem haza láttom miket irkáltam xD te osztotad itt az eszet,h mi lesz ha megirod a kritikádat…leszarom van időd akkor bazdmeg a gépeden a konektort is vagy mi a fasz leszarom … ja ez még inteligens formám ilyen állapotokba bocs,h tanácsot adtam……. xD van egypár exem :Dvolt lakásom is, autom van,munkahelyem van és éjjel élek van,h nappaL ish pl most, de kicsit elmenve itt ott probléma nincs LEHET MOST AZ AGYAM KICSIT LAGGOL xD Ja de tényleg van probléma ha a deszkámat 1 hét után megeszem na akkor van probléma 😀

 40. Korábban írtam, hogy a történet maga jó lett volna, csak nem ebben a formában, azaz rendezésben. Az alapkoncepció érdekes, viszont a rendezés gallyra vágta teljesen. Más rendezői munkával meglenne a 6/10, mert ennél rosszabb munkát keveset találni ezen a téren.

  Mivel a SAO-hoz (itt most az animebeli játékra gondolok) hozzátartozik egy konzolgép is, amin játszol, így természetes arra is figyelsz. Ha shounenként adták volna el, akkor lehet nem bökné a szemem ez az apróság a működésével kapcsolatban, de mivel seinenként jegyzik, ami már komolyabb, így kénytelen voltam figyelembe venni, ahogy az infrastrukturális kérdéskört és a logikát.

  Lehet Füstlit csinálni mikróban, de 1,5-2 perc kell neki a legrosszabb esetben is. Persze, jól átsülni nem fog, maradnak hideg foltok.

  Kill Billből nekem az első film volt maradandó a 88 Őrülttel és az ébredés jelenetével, illetve a sor „Nagylábujj, mozdulj meg!”. A másodikból már jóval kevesebbre emlékszem. De ott is összeszottyadt Uma a kórházban, mivel a test felélte a zsírtartalékait s önmagát kezdte el sorvasztani. A kórházi táp az infúzióval az csak szinten tartásra jó, hogy ne legyen súlyosabb a dolog. A nőknél a mellekről is elszívódik a zsírréteg egy része. Két helyről nem fog soha (biológia): a tenyér- és a talppárnákról. Ez amolyan érdekesség, mert védelmi funkciójuk van a szervezetben.

 41. Asuna feneke tényleg formás, szó se róla. A grafika meg mindig olyan, hogy nem viszi el rendesen a hátán a dolgot. Az elfuserált képeket, részleteket viszont remélem javítják BD-re, vagy kevésbé szemet szúróra csinálják, mert akkor megduplázom azt a 3/10-et, mivel csak ennyire zavartak ezek a kockák.

  Ott a gotholósnál én azért vártam azt az egy sort, ahol elmondják legalább, így meg lóg a levegőbe. Viszont a hadúrnál pont kapóra jött a bug, de igazából a dual wield miatt tudta legyőzni. Az egyetlen kardjával megszívta volna. Azért se kötöttem bele abba a jelenetbe, mert az ott jó volt (plusz azért indikálta, hogy van dual wield ebben a játékban is, különben system error).

  Sugou-ban az álnokságot hiányoltam. Bár lehet ő küldte Kiritónak a képet, hogy Asuna az ALO-ban van, de legalább próbálta volna meg tenni a szépet neki, majd mutatják valójában milyen, mikor Asunával van. Szóval az ő jellemén a kétszínűséggel és az álnoksággal lehetett volna emelni, mert így „szerencsétlen” csak erőlködik a gonoszságért. Ezzel a kettővel nagyobb „kakialak” lett volna, jobban is utálnánk érte.

  Yui az ALO-ban valóban elviselhetőbb volt. A papás-mamás részekről meg annyit, hogy van egy doujinshi, a Kirigaya Family, ami remekül feldolgozza a témát, mi is folyik valójában. Azon jót nevettem (igaz, japánul kellett olvasni, mert angol még nincs), mert ötletes volt. S valóban az ALO-ban teljesedett ki a szerepe, bár azért a Kaszásnál is volt egy csöpp haszna.

 42. Suguha esetében már sajnáltam szerencsétlen karaktert azért, ami neki osztályrészül jutott. Maga a karakter jó lenne, de elvész sajnos, nem tud rendesen kiteljesedni, többet mutatni magából. Szóval itt nem ő a hibás, pszeudo-incest szál ide vagy oda. Egy MMO esetében még nagyon is jól jön, bár voltak elég nyilvánvaló jelek a kettejük (Sugu és Kirito) állandó közös játékára a valóságban, csak egyikük se vette észre. Ha a posztert nem mutatják, akkor érdekesebb lett volna a történet ezen fele.

  A „formaseggűre” fentebb írtam (egyik kommentbe), hogy mivel MMO-ban is inkább női karakterekkel megyek, hogy egy formás feneket lássak játék közben, így ez nálam inkább dicséret, mint szidalom, mert azt jelenti „markolni való”.

  A nagy mellű karakter igazából azért bökte ki a szemem, mert addig rendes mellméreteket láttunk (Leafáé is benne van a normál határban), de Sakuyáé kicsit túlméreteződtek szerintem.

  A Pina nevet nem én adtam neki, de poén, mert jóformán csak mi magyarok nevetünk rajta, míg a többi nép értetlenkedik, hogy mi van. 😀

  Hangoknál szerintem ez Kajiura Yuki leggyengébb munkája eddig, akitől az Erementar Gerad OST és a Re-Act no. 01 lemezek kedvencek. De a Fate/Zero-nak se volt rossz, ha már a munkája, vagy a Madlax, Noir… Sajnos ilyen is becsúszik néha.

  „Mond meg mi a rossz benne és mond meg mitől nem lesz ratyi vagy akár jobb is.”

  Megtettem, most is, ahogy több másik kommentben is, ahol a hangnem is tisztes volt. Nem magával a klisével van a gond, mert fel lehet építeni rendesen úgy is valamit, ha kicsit csűrűnk-csavarunk egy keveset rajta, nem pedig egy az egybe a falba építjük. :/ Ott a Seitokai Yakuindomo, ami slice of life-iskolai élet, ott is rengeteget felhasználnak, de az epizodikusságal és a sajátos ízzel teszik fogyaszthatóvá. A Highschool DxD, Boku wa Tomodachi ga Sukunai, Haiyore! Nyarlko is ugyancsak. Ezek spéci még tetszettek is.

  Kellemes Karácsonyt és Boldog Ünnepeket neked is!

 43. TE igen degenerált nemnormális ,élettelen blog firkász 🙂
  Ha kicsit is értenél az animékhez tudnád, hogy- egy az véleményt úgy alkoss ha érdekel a dolog és tudsz hozzászólni te amint leírtad az első résznél elástad ezt a kiváló animét és olyanokhoz hasonlítod amik teljesen más stílusban készültek , ez az anime egy teljesen új generációját hozta ki az iparnak és hangsúlyozom nagyon is jól sikerült (bár hosszabbra is csinálhatták volna ), már csak azért is h te szenvedj mert ha kritikát írsz akkor gondolom az összes részt láttad:)
  SAO: 10/10

 44. Ha már amilyen a mosdó, legyen olyan a törülköző: Te mentálisan alultáplált három hétig viselt lyukas zokni 🙂
  1) Végignéztem és igen, mind a 25 részt. S nem a 2. résznél ástam el, hanem a 9. rész után.
  2) Más stílus, de a szenvedés mértéke azonos.
  3) Új generáció? Miben? Hol? Ugyan kérlek, az animék IV. éráját írjuk (I. 1907-1923, II. 1923-1947, III. 1947-2000, IV. 2000-napjainkig). 2000 óta ugyanis felerősödött a számítógépes rásegítés az elkészítési munkálatokban, csak egyre jobb a technika, amivel rá lehet segíteni a CGI-t. A következő érát a holografikus kivetítésre jósolják. A generációt a filmiparban (ahova az anime is tartozik) a rendelkezésre álló anyagokból és technikákból mérik. 😉

 45. „[i]ez az anime egy teljesen új generációját hozta ki az iparnak[/i]”

  Én is tök hasonlót írtam ki MAL-on tag-nek: „SAO is the new hope of anime industry”.

  Ricz, hogy lehetsz ilyen szűklátókörű, hogy nem veszed észre, micsoda értékeket hordoz magán ez a cucc? Nem csak magát a műfajt, de az animét, mint FOGALMAT is teljesen megreformálta, csak te úgy tűnik, képtelen vagy ezt észrevenni vagy nem vagy elég nyitott!

  SAO: ∞/10. Mindenki, aki szerint ez nem így van, az… most majdnem mondtam valami csúnyát.

  Kellemes Karácsonyt, te álnok h8ter! :3

 46. Való igaz, tényleges reménysugara az adaptálás kérdéskörének, ahol már csak puttó angyalkák hiányoznak a harsonáikkal és a felhőbugyikkal. :3

  Neked is Kellemes Karácsonyt, te jóságos fogtündér-keresztapa 🙂

 47. Elnézést, szóval akkor a bulizós (liberális?) „fiatal” kasztba tartozol, mindegy, azokat se szeretem. Aki meg osztja az észt, az te vagy…

  Csak azt tudnám, hogy mit akarsz elérni azzal, hogy itt sblatoskodsz, mivel egyikünk se fogja (se Ricz, se én) pozitív irányba megváltoztatni a véleményét a hiszti miatt. Ilyen nehéz elfogadni, hogy valaki(k)nek nem tetszik ez a darab?

 48. Azért itt komoly izzadságok folynak le…

  Azt hiszem meg kell gondolnom magam ezen fanatikus kommentek után, és a SAO-t kizárólag 10-RE KELL ÉRTÉKELNEM MERT EGY KURVA JÓ ANIME!!!!!!!!!!<333333333333

 49. Szerintem mindenki aki azt írta hogy ez a legrosszabb anime,az téved. Az openingek,az endingek,a szereplők,maga a történet,a zenei aláfestés minden nagyszerű. Ha lenne egy ilyen játék akkor én lennék az első aki azonnal megveszi és kipróbálja. Nem értem hogy neked miért nem tetszik!:) De szerintem ez egy nagyon jó anime,próbáltam már keresni ehhez hasonlót,de nem találtam,mert ez nagyon egyedi. És nekem igazából a tündéres,az animének a másik fele tetszett a legjobban,de az első fele se volt rossz. És már én is sok animét láttam,de ez üti nálam a mércét:D

 50. Tévedni tényadatokban szokás (évszámok, létező dolgok, történelmi összefüggések elemei, mozzanatai), a vélemény szubjektív látásmód.

 51. Kedves emberek értékelésekkel csak óvatosan mert tökéletes nincs aki szerint mégis van annak szervezek egy találkozót Mayuri-samaval hogy kibeszélhessétek mért nem létezik tökéletes alkotás. By Merok

 52. Ricz s látásmódokról, egész idő alatt mikor olvasgattam a válasz kommentjeidet furcsa volt mert néhol igazat adtál az embereknek közben ki is javítottad őket miközben a te igazadat bizonygattad. Szóval ha már látásmód nem értem hogy hogyan tud 2 ember ennyire különböző szögből látni dolgokat főleg úgy hogy mind a ketten majdnem hogy ugyan azon számítógépes illetve rajzolt világokat jártuk meg(olvasgattam hogy merre Gotholtál meg stb miket néztél).
  És ha te tényleg ezeket megjártad akárcsak én akkor mért ilyen eltérően látjuk most ezt?
  Sajnos ez értelmem feletti dolog szal hagyom is ennyiben, amúgy meg legalább abban nem csalódtam hogy azért „kedvenceid” vannak, bár ez is csak egy újabb megbélyegzés számomra.
  Neked vannak kedvenceid, a szarok, meg amiket még nem néztél.
  Nekem vannak amiket nézek, néztem és amiket még nézni fogok. A te szerinted rosszabb animék sem feltétlen rosszak csak nincs meg a látásmódod hozzá hogy értékeld.
  Sajnos nemek sincs kritikus látásmódom szal nem feltétlen kell az elmúlt pár írásomat akárcsak egy kicsit is komolyan venni csak egy névtelen kommentelő vagyok.

  Ui.: Amúgy nem vagyok süket csak nagyon álmos meg fáradt voltam agyilag hogy a Hangokba is belekössek, de mivel lehúztad a vécén eleve a sorozatot a legjobb értékeléshez mért is fűznék rossz szavakat?
  Jah és Markolászás…………….PFUJJ TE ECHI KOMMENTKET NEMOLVASTAM MERT alergiás vagyok az alpári kifejezésekre és amint nézegettem jutott neked pár.

  JAh Greedo voltam ………………..avgyis Merok bocsesz.

 53. „Szóval ha már látásmód nem értem hogy hogyan tud 2 ember ennyire különböző szögből látni dolgokat főleg úgy hogy mind a ketten majdnem hogy ugyan azon számítógépes illetve rajzolt világokat jártuk meg.”

  Na látod, ez egy jó kérdés, amit nehéz megfogalmazni. Hogy egy életbeli példát mondjak: 1956. Nagyon lerágott csont, rengetegen élték át, s mind másként. Máshogy beszél róla Wittner Mária, Marosán György, Hodosán Imre, Asperján György, Eötvös László, Fiala Ferenc, Lipták Béla… Csak, hogy olyanokat említsek, akik részt vettek az eseményekben. Ugyanazt az eseményt élték meg, mégis mások a véleményeik. De még jobb példa a dolgok különbözőségére a Maléter Pál ezredes vezette Kilián laktanyai forradalmár oldali katonák és a Corvin közi felkelőcsoport közti viszály a forradalomban. Azok egymást is lőtték, nem csak az oroszokat.

  Amúgy nem, vannak a kedvenceim (egy szűk, max. 25 címet tartalmazó lista), a jók (ők elég nagy számban vannak), a kevésbé jók (ők is vannak tisztességesen), s vannak a csalódások (náluk elismerek pozitívumokat) és vannak a szarok (náluk még pozitívumot sem ismerek el, azon kívül, hogy onnantól azt kerülöm). A SAO a csalódások táborát erősíti, mert mint írtam, az alap jó, a kivitelezéssel vannak gondok dögivel. Egy remake-t elfogadnék belőle, sőt ha a BD-re kijavítják a hibás kockákat, akkor feljebb is pontozom. Szóval ez az érték nem végleges.

 54. Tiszta hülyeség. A SAO-t inkább a legjobbnak mondanám. És hidd el, van elég tapasztalatom, hogy kimondjam. (kb. 40 animét láttam eddig) Ricz vegyél vissza az arcodból. A kritikádból látszik, hogy gőzöd sincs miről szól az egész anime. Pl. amit a mikrohullámokról írtál az is olyan mintha egy 5 évest kérdeztek volna. Az ilyeneknek mint te tuti a kedvenc animéjük a Naruto meg a DB. És a grafikájára 3/10-et adni elég merész dolog, nem gondolod? Lehet hogy mikor elkezdted nézni másra számítottál, de attól még nem szar. Csak túl nagy az egód.

 55. Én azért tőled is megkérdezem, a véleménynek mi köze van az egóhoz? Tegyük hozzá, hogy a szép háttereket és a karakterdizájnt erősen lehúzta a sok elrontott köztes kulcskocka. Ha a BD-re javítják ezeket, feljebb emelem azt a pontot, de addig a TV-változatra ez marad.

  És a hasonló megszólalásokért eléritek, hogy végérvényesen módosítsam a pontozásom 1/10-re a teljes műre. Velem nem szórakoztok… és azt már magatoknak köszönhetitek majd. Kár, mert volt itt pár értelmes emberke az ellenvélemény oldalról, sajnálnám őket is ezzel büntetni a hozzád hasonló parasztok miatt.

 56. Szánalmas vagy a kommenteddel együtt. 🙂 A SOA inkább 2012 legjobb animéje, ha ennyire nem tetszik akkor nemtom mi a faszért nézed egyátalán meg. Sőt, én eddig ennél jobb animét nem is láttam. Bújj el.

 57. Amúgy… Kivagyteitt? Ez a Kritika egy hulladék. Megpróbálsz egy animét leszavazni mert azthiszed ettől te leszel az übermájer… Senki nem vagy itt nemkell ilyeneket írogatni. Ha nem tetszik akkor nemkell róla semmit mondani. Tartsd meg magadnak vagy menj el gondolkozz egy napig rajta hogy miért nem tetszik és menj el aludni. A kritikád felháborító. Áh…nincsenek szavak egy olyan „valamire” ami te vagy….

 58. Jól van, ha neked tetszik, akkor tetsszen. Én nem hagyok abba semmit, ha nincs rá kellő indítékom, mert végignézem akkor is, ha a Sátán vezeti Illés szekerét az égbe… Na, húzz vissza anyád szoknyája mellé.

 59. A blog tulaja, s ez az én véleményem. Vállalom. És nem vagyok tőle übermájer, nem érzem magam annak, ellenben veled, pattogó nikkelbolha. Ha neked tetszik, akkor tetsszen. Én nem erőszakoltam a saját véleményem senkire, tedd meg azt a gesztust, hogy te sem teszed. Az ilyen alpári, bunkó, tanyasi stílusod meg tartsd meg magadnak, mert ami felháborító az ez. Úgy viselkedsz, mint egy kismókus, akinek ráléptek a faszára…

 60. Egy szó a blog írójának.. Nimfómániás beképzelt hülye nyomoronc vagy pont vége xD

 61. A probléma pont ez így 8 évvel a cikk után hogy jelenleg ilyen emberek dolgoznak újságoknál, online felületeken…a helyében én már rég eltüntettem volna a netről ezt a …akármit:D Persze tudom,,,tisztelni kell mások véleményét is, de ekkora marhaságot, kritikát ritkán olvasni

  1. Az előző felével valahol egyetértek, mert egy csökött agyú neonáci fociultrából is mi lett, a második felére meg csak annyi a válasz, hogy akkor lehet rámutatni, hogy mivel nem értesz egyet, mert nem leszel te sem jobb azoktól, mint akik közé száműztél. 😀

   Ettől függetlenül, 8 évvel később is tartom a véleményem, hogy az év legsiralmasabb címe volt. Olyannyira hiányos, összecsapott, hogy egyébként még az eredeti szerzője is jobbnak látta, ha újraírja az egészet, és voilá: Sword Art Online Progressive, ami már láthatóan képes felnőni a minimum témai követelményeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük