Boku wa Tomodachi ga Sukunai ajánló

Kagamin posztja, eredetileg a Gunjou Blogon jelent meg.

Tegnap fejeztem be a sorozatot, és mit ne mondjak, nagyon odavágott. A történet volt olyan jó? Nem. Esetleg valami nagy kérdésre adott választ, amit eddig kerestem? Nem. Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy ez is egy amolyan sablonos történet volt a legtöbb elemmel, ami egy hasonló animuban szokott lenni. Tehát akkor miért is tetszett annyira? Megmondom, a benne lévő trolling, az ami minden pénzt megér, hihetetlen volt komolyan, rég szakadtam ennyit egy sorozaton.

A sorozat lassan védjegyévé váló beállás…

Nézzük az alaptörténetet, adott egy srác, akit mindenki bajkeverőnek néz, és nagyon félnek tőle, de ettől ő szenved, és barátokat akar találni. Egyik alkalommal megy be a terembe, és az addig kussoló „mindenkileszarokén” csajszi magában beszél, pontosabban a „levegőbarátjával” (semmi értelme, de ezen senki ne csodálkozzon), kis közjáték után jön az ötlet, hogy alakítsunk egy klubot, aminek a célja a barátszerzés. Először ketten vannak csak, majd jönnek a furcsábbnál furcsább alakok, aztán kezdődhet a katasztrófa.

Troll alatt a loli…

Mint látni lehet az előző bekezdésben, nem volt kedvem részletezni a történetet, de nem elemzést, se nem kisregényt akartam írni. A történet és a karakterfejlődés nem az animu erős pontja, ez tény, és bőven meg van szórva ecchivel, ez is tény, de azok a röhögéssel töltött percek, amiket nekem okoztak, azok nagyon felemelőek voltak. Kinek ajánlom? Aki szereti nézni azt, ahogyan a szereplők oltják/szívatják egymást, és nem akadnak fenn olyan apróságokon, hogy a megalkotott jellemek nyilvánvalóan eltúlzottak, a sorozat újat nem mutat és lényegében semmi értelme az egésznek, csak a színtiszta szórakoztatás, hülye az, aki megpróbálja ezt komolyan venni.

Yukimura, a dupla trap!

Az OP/ED nem fogott meg igazán, a grafika kifejezetten szép, a karakterek közül Yozorát bírtam a legjobban, ő volt a legjobb arc az összes közül, bár a többiek hozták a szintet.

Yozora + rövid haj = FUCK YEAH!

Pontozni nincs értelme nagyon, mivel maximum pontot adnék rá, hiszen nagyon pihentető volt, a trolling mennyisége konstans volt a 12 rész alatt, és nem vágták haza azzal az egészet, hogy egy pont után véresen komolyan akarja a sorozat venni magát.

Oszd meg másokkal is:

One thought on “Boku wa Tomodachi ga Sukunai ajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük