Inuyasha: Kanketsu-hen kritika

Tegnap fejeztem be ezt az animut, és baromira tetszett. Valószínűleg képtelen vagyok elvonatkoztatni, hogy az első szériája volt az első sorozat, ami megfogott az animuk közül, nos, gondolom megszoktátok tőlem, hogy szubjektív véleményeket közlök, szóval senki se fog meglepődni azon, hogy kicsit elfogult vagyok.

Ez a fekete kard téma elég menően néz ki, én is kérek egy ilyet…

A Kanketsu-hen (valami olyasmit jelent, hogy végjáték/lezáró fejezet) a mangó 36-56 kötetét dolgozza fel 26 részben. Szerintem már most feltűnik, hogy mi nem tetszett nekem az egészben, a tömörség. A sorozat úgy rohan előre, mint az állat, és minden részben történik valami fontos dolog, de ezzel az a baj, hogy valószínűleg kimaradtak fontos részek is. Bár ezt a mangó ismerete nélkül mondom, de nem nehéz következtetni erre, ha durván egy rész tartalmaz egy kötetnyi mangót. Bár nem szeretem a túlfillerezett dolgokat, de azért a brutális zanzásítást is buzi dolog, egy sorozat tartalma legyen szépen végigadagolva.

Egy normális karakterrel kevesebb, sajnáltam Kagurát…

Történet: az események alakulásával megvoltam elégedve, és az új technikák is látványosak voltak, szóval egy szavam se lehet ilyen szempontból az animura. Valszeg más találna kivetnivalót benne, de én egy ilyen szentimentális geci vagyok, aki nem tud elvonatkoztatni attól, hogy valamit mennyire kedvelt és kedvel most is.

Fordult a kocka, ez az S1-ben fordítva volt…

Zene: a háttérzene többnyire elég ismerős volt az S1-ből, az OP és ED számok pedig tetszettek, összességében ez is elnyerte a tetszésemet.

Grafika: kicsit javítottak az első évad grafikáján, de nagyjából ugyanúgy néztek ki a karakterek. Néhol bevágtak néhány régebbi animációt, ezeket észre lehetett venni, mert a színek nem voltak annyira éléneke és kicsit tompább volt a kép.

Ha mindent együtt nézünk, akkor nem rossz kis sorozat ez, élvezhető, pörgős és látványos. Aki szerette az első sorozatot annak simán ajánlom, a vége amolyan tipikus Takahashi Rumiko stílusú volt, aki olvasta a Ranma 1/2 mangót az vágja, hogy miről beszélek.

Értékelés: 9/10 (tetszett, bárkinek ajánlom)

Felhívom a figyelmet megint, hogy a blogban szereplő összes értékelés a saját személyes véleményemet tartalmazza, ne várjon senki nagy objektivitást ezektől!

Oszd meg másokkal is:

One thought on “Inuyasha: Kanketsu-hen kritika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük