Da Capo (anime) kritika

THERE IS NO DA CAPO ANIMU!!

A minap láttam, hogy az egyik csapat vinni fogja eme… khmm… remekművet. Ezt a darabot még régebben dobtam, mivel annyira fájdalmasan rosszul adaptálták, hogy az már fáj (nem szóismétlés, ez egy ismétléses fokozás).

VIGYÁZAT! A KRITIKA ERŐSEN SPOILEREZETT!

Bár csak ez lett volna az irány, amit az animu preferál…

Az egész sztori egy mesebeli szigeten játszódik, ahol még télen is virágoznak a cseresznyefák, de ez már nem újdonság, mivel az ott élők ezt teljesen megszokták. Nézzük a szereplőket: Asakura Nemu és Asakura Junichi, a főszereplő testvérpár és Yoshino Sakura + még egy rakás mellékszereplő, akik az animuban nem játszanak túl nagy szerepet a játékkal ellentétben.

Végigjátszottam a játékot, ami valljuk be történetileg eléggé középszerű, de ennek ellenére nagyon is szerethető és kellemes darab. Még a kedvencemnek is nevezhetem, mert annyira megfogott. Tehát gondoltam adok egy esélyt az adaptációnak is, de baromi nagy hiba volt, mert borzalmasan rosszra sikerült a játékhoz képest.

Nézzük a legszembeötlőbb különbségeket:

Történet: egy hatalmas összeollózott valami, ahol semmi sincs a helyén, mindent össze-visszakavartak, pl. Kotori képességét az útja szinte legutolsó pár jelenetében tudjuk meg, és nagyon megható az a jelenet, itt pedig fogja, és a legeslegelején már használja azt. A történet szempontjából fontos dolgokat hagytak ki az első hat rész során, és teljesen irreleváns mellékágakat belekevertek a főszálba, pl. a Yoriko út már a legelején benne van, mikor az az egyik olyan út, amit akkor kapunk meg, ha a többi út már megvan… de ilyen a robot Miharu útja is, ami szintén egy amolyan extra út.

Grafika: randára sikerült, nem tetszett, de ez legyen a legnagyobb baj. A későbbi sorozatokban javították ezt a félresiklást.

Karakterek: őszintén szólva ezen a részen buktam ki a legjobban. Az eredeti jellemeket teljesen átírták… és megszületett a rámenős Nemu, a sipítozós Sakura és az erőltetett Kotori… Moéből meg moét csináltak.

Zene: abszolút nem tetszett se az OP, se az ED, a játéknak olyan kellemes volt a háttérzenéje, és az OP-ját is annyira szerettem…

Nem tudom, hogy én vagyok szenilis, vagy ez a rész nem volt a játékban…

ZETSUBOUSHITA! KONO ANIME NI ZETSUBOUSHITA!

Értékelés: 3/10 (borzalmas, de könnyen felejthető)

Őszintén szólva nem tudok olyan dolgot mondani, hogy miért lenne érdemes megnézni az animut, mivel az eredeti mű ismeretében annyira rossz, hogy szinte már fáj. Ha valaki meg akarja nézni, akkor SEMMIKÉPPEN SE játsszon addig a VN-jével!

Oszd meg másokkal is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük