Katekyo Hitman Reborn! kritika

VIGYÁZAT! NYOMOKBAN SPOILEREKET IS TARTALMAZHAT!

A mai nap jött ki a sorozatnak az utolsó része, ennek alkalmából gondoltam megírom ezt a kritikát. A sorozatot körülbelül akkor kezdtem el nézni, mikor a Future Arc elkezdődött (tehát a Byakuranos részek). Az eltelt idő alatt kivívta magának nálam „az egyetlen hosszú shounen anime, amit még érdekel” címet, ami nagy szó.

Kinyírlak Byakuran!!!

Nem pazarolnám a szót a történet leírásával, mert amúgy is rengeteg ismertető található róla a neten, szimplán a különböző egységekkel kapcsolatos gondolataimat osztanám meg az olvasókkal.

A sorozatot nagyobb egységei:

A Rokudo Mukuro Arc, ami körülbelül a sorozat első 24 részét öleli fel, de az első részek amolyan bemelegítő részek, ha az első tíz-tizenöt részen túljut a néző, ami nem hozza a sorozat hangulatát, akkor már kapja az izgalmat és az akciót dögivel. Ahogy Mukoro színrelép onnantól kezdődnek a harcok, tehát a hangulata is megjön az egésznek.

Ezt követően, ha az emlékeim nem csalnak, akkor 5 résznyi  (feszültség)levezetés van a következő nagyobb egybefüggő blokkig, ami a Varia Arc. Ezek a részek már keményen odavágnak, rengeteg akció és izgalom, bár nem nagyon szoktam beleélni magam az animukba, de ennél sikerült. A Vongola család kincsei, a Vongola-gyűrűk, Varia vs. Vongola család a gyűrűfelekért. Nem mondok újdonságot azzal, hogy természetesen legyőzik a gonoszokat Tsunáék, mivel elég hülye sorozat lenne, ha a történet közepén a főhősöket lezúznák.

Talán ezután is van valamennyi levezetés, de ezekre már nem emlékszem. A Varia arcot követi a Future Arc, ami egészen a sorozat végig eltart, és ezen belül van két egység, ami a főszálhoz tartozik, és még kettő, ami egyértelműen filler, de ezeket is úgy vegyítették bele, hogy az ember a manga ismerete nélkül észre se vegye, hogy ezek filler részek.

Leegyszerűsítve a történetet a Future Arc arról szól, hogy egy rivális (maffia)család a tíz évvel később jövőben hatalomra akar törni, akik még az akkori Vongola családnál is erősebbek (a miértje filler lenne, ha érdekel a történet, akkor nézd meg a sorozatot). Nos, valahogyan elkezdenek átszivárogni a fiatal Vongolák a jövőbe, és egy olyan világba találják magukat, ahol folyamatosan támadásnak vannak kitéve. Abszolút fenomenális volt ez a része a sorozatnak, az új fegyverek és ellenfelek csak dobtak az akkor is színvonalas sorozaton. Kis időbe beletelt, amíg mindent megtudott a néző helyzetről, de ez az ember beleélési lehetőségét csak növeli. Nos, nem akarok túlságosan mélyen a részletekben menni, szóval ezt itt abba is hagyom, tehát az összesítés következik…

„Én valék az Isten!!”

Grafika: jelenlegi animés ismereteimmel egyedinek mondanám a grafikáját, legalábbis eddig még nem láttam azt a sorozatot, amiről koppintották. ^^”

OP-ED: Jó sok van belőle, szerintem minden ember legalább talál egy-kettőt, ami neki bejön.

Történet: Összességben nézve egy szórakoztató és élvezhető dolgot kap az ember, ha megnézi. Van jó pár sablonos shounen elem is az egészben, de kit érdekel, ha ilyen jól ötvözik azt a normálisan megírt történettel.

Karakter: nos, ebből is aztán van dögivel, személy szerint Iriét kedveltem meg azután, hogy kiderültek az igazi szándékai, egy nagyon jópofa karakterről van szó, a múltbeli énje viszont elég idegesítő, de ettől eltekintve egész jó karakter, és még két leányzót kedveltem, Yunit és Chrome-ot. Egyébként valószínűleg mindenki talál rokonszenveset a karakterek között.

Ég veled Yuni!

Értékelés: 10/10 (miután befejeztem hiányzott, nagyon szerettem)

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a shounen cuccokat meg azoknak, akik nem annyira, de hajlandóak megnézni a normálisabb darabokat. Egyébként a maximális pontot azért nem kapta meg, mert voltak benne bosszantó dolgok (támadásokon nagyon meglepődünk, és elismételjük kétszer a nevét, majd megmagyarázzuk -> itt a hajamat téptem), unalmasabb sablonos részek és egyebek, de ez nem rontott annyit az összképen, hogy lerontsa az értékelést. A befejezés pedig amolyan bizalomgerjesztő cuccság, ami magában hordozza a folytatás lehetőségét is. Remélem lesz neki, engem simán érdekelne.

Oszd meg másokkal is:

3 thoughts on “Katekyo Hitman Reborn! kritika

  1. Körülbelül én is így állok a sorozattal ahogy te. Az egyetlen hosszú shounen ami leköt engem, és nem totál unalmas tömeges karaktergyártás, és szar fillerözön. Mire én megnézem az utolsó epizódját, két év eltellik, de kíváncsi vagyok Sawada hogy győzi le Byakurant, és azok a szárnyak amik a gonosz mögött vannak. Érdekel, hogy nőttek neki.

  2. Háh. Ha lesz angol órákra pénzem. :'D US meg nem csinálja szerintem. Viszont ácén csinálja valaki. Ha csak az US „csinálná” nem tartanék a 90. epizódnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük