K-ON!! kritika

Az alábbi posztot Kagamin írta, eredetileg a Gunjou Blogon jelent meg.

* * *

A K-ON! második szériája számomra hatalmas csalódás volt, hamar dobtam is, mert nem bírtam. Több dolog is felhúzott benne:

Nem csak Yui bukott, számomra az egész anime…

1) az a hihetetlen mennyiségű filler, amit az elejére beraktak
2) az új OP és ED valami hihetetlen ergya lett
3) cukormérgezést kaptam ettől a sok édi jelenttől

Nos, az okok után kifejtem mire is gondolok. A K-ON! első szériáját és a mangát csíptem, zenés, baromkodásos cucc, ami eléggé hű volt a mangához. Nekem számít, hogy valami követi-e a mangát vagy sem. A kedvencem belőle Yui volt, később a húgicát is megkedveltem (velük az S2-ben se volt semmi bajom). Örültem, mikor bejelentették a második évadot, és elkezdtem nézni, mikor elkezdték sugározni vagy valamivel utána.

De amit lett belőle az pokoli volt, az első rész elején 5-6 percig az OP-pal együtt csak zenélgetnek. Azután meg amolyan semmilyen jelenetekkel überelik a semmit, egyetlen részre emlékszem az animéből, ami benne volt a mangába, mikor Sawa-channal a lépcsőnél dumálnak, a többi töményen filler. A következő részt vagy az azutánit pedig szenvedést volt végignézni, mivel annyira édes volt, hogy cukormérgezést kaphattam volna tőle. Tudom, hogy ez az anime is elég népszerű, de a második évad annyira felbosszantott, hogy dobnom kellett. Úgy hallottam, hogy még jó pár részen keresztül ilyen, szóval meg se próbálkozom már folytatni.

A teknős rész volt, ahol nem bírtam a cukormérgezést…

Az opening eléggé nyávogósra sikeredett, olyan érzésem volt, mint mikor kazettát gyorsítva tekerem, és közben hallom a hangot, az ED-ről pedig annyit tudok mondani, hogy nem jött be. Összességében az első széria dallomos és elég penge zenéihez képest ezek sehol se voltak.

Egy rejtett Windows reklám?!

Viszont a manga tetszett, végigolvastam és jó pár kellemes percet szerzett nekem, szóval itt szimplán elrontott adaptációról beszélünk, mert maga az alaptörténet kellemes és olvasható darab. Nem ajánlom senkinek a második évadot, ha érdekli mi lett a lányokkal olvasson bele a mangába, szerintem megéri.

Értékelés: 3/10 (fájt, de nem kaptam tőle szemrákot, és könnyen felejthető)

Ha valami ilyen gyengén indít, és ennyire semmitmondó, akkor már nem érdekel, hogy az x-dik résztől jó lesz, mivel képtelen vagyok odáig eljutni.

Oszd meg másokkal is:

3 thoughts on “K-ON!! kritika

  1. Én már az első évadot nem bírtam. Annyira unalmas volt hogy semmit nem csináltak, csak zabáltak, mio-t baszogatták, és így tovább.

    A második évadsot nem is nagyon terveztem megnézni, de szerintem nem is fogom. Még a végén 10/1-re lepontoznám x'D

  2. Azta, igazi kritikus vagy, én követem a Kingsy-féle elvet, 2 pont a minimum, ha nem kaptam tőle szemrákot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük