Nyan Koi kritika

A mai nappal új kategóriát nyitok ezzel a kritikával, ez a „kategória az annyira átlagos, hogy már fáj” lesz. Úgy esett az eset, hogy még valamikor 2009-ben (igen, két éve, Isten is rápihent az alkotásra, akkor én miért ne a szenvedésre) elkezdtem nézni ezt a remekművet, de mivel akkor is untam egy-két rész, így hát félbehagytam. Talán egy hónapja elkezdtem újranézni, és hát a mai nappal be is fejeztem ezt a „remekművet”, hála a jó égnek!

Köszönöm, nem kérek ebből a sorozatból, inkább megyek a Hayatéba…

A történet emelt fővel vonult be a legátlagosabb sima nem különösen érdekes átlagos mindennapi hétköznapi élet kategóriába, ezt kiegészítette még egy majdnem már megint még egy hárem befejezés is, ahol lényegében mindenki belezúgott az amúgy teljesen normális (és jellemtelen, de kedves) főhősbe.

„Meglepő” módon kibékül a sráccal és belezúg, érdekesebb lett volna, ha így maradnak

Tehát adott egy normális srác, aki allergiás a macskákra, aki teljesen rendhagyó átlagos életet él, szerelmes egy lányba, aki szép meg minden, de nem elég tökös, hogy bevallja az érzéseit (ha ilyen IRL előfordulnak, akkor én esküszöm megnézetném az illetővel ezt, utána biztos elmondana mindent a szíve választottjának). Nos, egy véletlen során eltör egy macskaszobrot, ami hálából ezért megátkozza, és 100 macska kívánságát kell teljesítenie úgy, hogy közben senki se tudja meg, hogy megátkozták, különben ő maga is macska lesz.

Ez most vicces akart lenni? Lapooo~s!

Körülbelül ennyi a történet, ehhez adjuk hozzá a klisés elemeket (a hárem-ecchi címkéjű dobozból), a klisés szereplőkkel (tsundere, fiúslány, a szadista meg a lökött húgit), és megkapjuk a Nyan Koit.

Az OP/ED nem fogott meg, sőt már nem is emlékszem rájuk, betétdalok meg voltak egyáltalán? Ha igen, akkor szegény Akarin sorsára jutottak…

Az elmaradhatatlan gyalázzuk meg a protagot akció, egyszerűen nem bírják elhagyni!

Értékelés: 3/10 (fájt, de nem kaptam tőle szemrákot, és könnyen felejthető), komédiának gyenge, iskolai életnek gyenge, szereplőkre gyenge, egyszerűen nem éri meg rászánni az időt, de mazochistáknak ajánlott végigszenvedni, mert borzalmasan jellegtelen, jellemtelen és átlagosan fájdalmas (remélem értitek, hogy mire célzok). Még rendes hosszúságú kritikát se lehet róla írni, mert annyira „meh” az egész!

Zárásként egy (valamennyire) költői kérdés… vajon miért nem vagyok meglepve, hogy az AA-n 9 pont fölött van értékelve? Bár ha Sblat értékelési szokásaiból indulok ki, akkor érthető, vagy inkább mégsem…

Ui.: Másrészről kicsit sokszor szerepel az átlagos szó, nem?

Oszd meg másokkal is:

10 thoughts on “Nyan Koi kritika

 1. „Nekem előtted sikerült végigszenvednem vagy félévvel, s nekem is valami ilyesmi lett.”
  Először 5/10-et akartam adni rá, de az azt jelentené, hogy 50%-nyi élveztet is nyújtott, mint mondjuk az Onii-chan no Koto túl hosszú neve van, így maradtam a felejthető kategóriánál.

  „ÁCÉn ott Kingsy-vel értek egyet: jól indult, ígéretesnek, de elcseszték.”
  Már az indítása sem fogott meg, valszeg azért, mert láttam előre a kliséket, 2 évet pihentem rajta, mire folytattam, annyira izgatott, hogy mi lesz.

 2. Én el tudom képzelni, hogy kevés pontot adnék rá, de alapból nem nézem meg, mert távolról látszik, hogy nem érdekel. Páran biztos vannak még így. Az AA-s pontozás fele meg is oldódott. Másrészt ott vannak a szavazóbajnokok, akik tényleg mindenre 1 rész után 10 pontot adnak és viszik a kedvenceik közé. Harmadrészt ott vannak azok, akiknek valamiért tényleg bejött, más a pontozási rendszere, mint neked stb. Ez van.

  De amúgy is mindenki tudja, hogy csak annak a statisztikának higgyen, amit saját kezűleg „hamisított”.

 3. „Másrészt ott vannak a szavazóbajnokok, akik tényleg mindenre 1 rész után 10 pontot adnak és viszik a kedvenceik közé.”
  Áh, mondjuk ilyen szempontból régen én is gyökér voltam, mert ha valamit meg tudtam nézni, akkor 9-10 adtam rá, de azóta újraértékeltem az egész listámat, így sokkal nagyobb a szórása, tehát ebben az esetben árnyaltabb képet mutat.

  „Harmadrészt ott vannak azok, akiknek valamiért tényleg bejött, más a pontozási rendszere, mint neked stb. Ez van.”
  Egyébként úgy szoktam ezeket nézni, hogy olyan embereket keresek, akikről tudom, hogy hasonló dolgok jönnek be (pl. Kingslayer barátom), így ha valószínűleg tetszik neki, akkor nekem is fog…

  „De amúgy is mindenki tudja, hogy csak annak a statisztikának higgyen, amit saját kezűleg „hamisított”.”
  Hmm, lehet tévedek, de ezt/hasonlót nem Sztálin mondott?

 4. „De amúgy is mindenki tudja, hogy csak annak a statisztikának higgyen, amit saját kezűleg „hamisított”.”
  Hmm, lehet tévedek, de ezt/hasonlót nem Sztálin mondott?
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  Nem, Sir Winston Churchill mondta, ahogy azt is, hogy „kegyes hazugság, szemenszedett hazugság, statisztika”. Egyébként a Viktorius által említett idézet így szól: „Csak azt a statisztikát vagyok hajlandó elhinni, amelyet magam hamisítottam.”

 5. Churchillnek tulajdonítják, de nagy valószínűséggel ez a mondat sose hagyta el a száját neki. Viszont ma már mindenki tényként kezeli. 😀

 6. „kategória az annyira átlagos, hogy már fáj” + „mazochistáknak ajánlott végigszenvedni”

  Jelen. Mazó vagyok. Én lazán végignéztem kétszer is, rezzenés nélkül. Nem mondom hogy hű de jó, de szerintem csak egy réteganime. Láttam már rosszabbat is.
  De egyetértek az átlagos jelzővel.

 7. „Jelen. Mazó vagyok. Én lazán végignéztem kétszer is, rezzenés nélkül.”
  Ízlések és pofonok. 😛

  „Nem mondom hogy hű de jó, de szerintem csak egy réteganime. Láttam már rosszabbat is.”
  Miért lenne réteganime?

  „Láttam már rosszabbat is.”
  Hóhóhó, én is, de ez az átlagosságával ette az életem, így egyedi elbírálásban részesült!

 8. „Miért lenne réteganime?”
  Mert egy réteg képes csak élvezni? De ezen az alapon mindegyik az.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük