Nee Summer!

A soron következő bejegyzésem a Konzol Magazin júniusi számában jelent meg az Anime rovat berkein belül. A szöveget változatlanul hagytam, ellenben új képeket tettem be feliratozva.
* * *
15 percünk van, nem tökölünk! 2 menetet akarok…

Ez a mű az Artemis. nevű visual novel fejlesztő-forgalmazó csapat 2008-as, 2-10 órás játékidejű erotikus játéka alapján készült. Mindössze két OVA készült belőle, egyenként 15 perces hosszal, ami meglehetősen tömören elmeséli a játék történetét.

Yuuta végzős középsulis, s nem ártana készülnie a következő felvételi vizsgáira, ha már fősulira szeretne jelentkezni. Éppen ezért a nyarat szemeli ki erre, amiben unokanővére, Kei a segítségére lesz. De a közös tanulás valahogy másként sül el, mint ahogy azt a srác várta. Mivel Kei megtudja, hogy van egy lány, akiért Yuuta odavan, a lányt okolva a korábbi gyenge teljesítményéért, piszkálni kezdi a srácot. S innentől kezd el kisiklani a dolog az eredeti tervekhez képest…

Eggyel több ok, miért ne legyen ilyen kép a mobilodon.

Sajnos az egész elég rövid, és az egyébként jó alappal bíró sztori hátteréről is nagyon keveset tudunk meg a 2×15 perc alatt. Így az az érzése lesz az embernek, hogy a kellő potenciál a romantikus szálon nem volt kihasználva, valamint a hentai kissé erőteljesen összecsapott, s inkább egy reklámfogás a visual novelhez, mintsem egy valódi adaptáció. Tény, hogy a játék CG-képei szépen mutatnak, de nem hiszem, sokan érdeklődnének utána, főként miután még mindig csak a japán kiadás az egyetlen elérhető változat. Ugyanis, ha a történetéért nézné meg esetleg valaki, az erős balladai homályokkal találja szemben magát.

A strandos jelenet nyáron kihagyhatatlan.
A grafikával és a hangokkal különösebben nincs gond. Az animátorok kicsit eléggé lazsálós kedvükben lehettek a készítés során, mert nem erőltették meg magukat. Ellenben a kulcskockákat, a tényleges pillanatképeket elég szépen kivitelezték, korunk egyik elvárásának megfelelően a részletgazdag háttérrel és a letisztult karakterábrázolással. A hangok terén a szinkronszínészek kitettek magukért, amennyire lehetett, igyekeztek hozni a morcos nővér, a „minden pasit kihasználó szuka” és a kissé teszetosza srác stílusát.
A leginkább az „egynek elment”, „kellően jó” jelzőkkel illetném a két részt, de attól még lehetett volna hosszabb játékidő a romantikus szálak miatt (főleg, hogy kevés olyan hentai mű van, ami erre lenne kiélezve mostanság; s a „mostanság”-ot értsétek az elmúlt 4-5 évre). Legalábbis akkor jobban tetszett volna az egész. Kezdő hentai nézőknek még nem mondanám ajánlásra, inkább a rutinosabbaknak, akik már láttak hasonló műfaj-téma felhozatalból olyan 3-4 címet már. Jót, avagy rosszat, a jelen esetben ez most teljesen mindegy.
Oszd meg másokkal is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük